Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
Cistotel  Antihelmintic Suspensie pentru pisici

Cistotel Antihelmintic Suspensie pentru pisici

0voturi

35Lei

Stoc Epuizat. Pagina Informativa.

Cantitatea

Articol: VET001447
Pisici

Descriere

Informații generale

Denumire comună internațională: pirantel, praziquantel.

Forma de administrare: suspensie pentru administrare orală.

Compoziția

Suspensie antihelmintică în 1 ml ca ingrediente active conține pamoat de pirantel - 50 mg și praziquantel - 10 mg, precum și excipienți: acid sorbic - 10 mg, bentonită - 10 mg, gumă xantan - 0,3 mg, sirop cremă - 465 mg și apă distilată - până la 1 ml.

Medicamentul este o suspensie de la gri-galben la galben, gust dulceag. În timpul depozitării, este permisă separarea suspensiei, care dispare la agitare.

Suspensia antihelmintică este produsă în sticle de 3 ml și 5 ml în sticle de polimer sau de sticlă de capacitate corespunzătoare, cu capace cu filet pentru controlul primei deschideri, care sunt ambalate individual în cutii de carton împreună cu instrucțiuni de utilizare și polimer de 1 ml, 2 ml sau 3 ml. seringi de dozare.

Depozitați medicamentul în ambalajul închis al producătorului, într-un loc uscat, întunecat, departe de alimente și furaje, la o temperatură de 0 °C până la 25 °C.

Perioada de valabilitate a medicamentului, în funcție de condițiile de depozitare, este de 3 ani de la data producției. După data de expirare, medicamentul nu trebuie utilizat.

Medicamentul neutilizat este eliminat în conformitate cu cerințele legislației.

Proprietăți farmacologice

Suspensia antihelmintică aparține grupului de medicamente antihelmintice combinate.

Combinația de praziquantel și pamoat de pirantel, care fac parte din medicament, oferă o gamă largă a acțiunii sale antihelmintice asupra viermilor rotunzi și teniei care parazitează tractul gastrointestinal al câinilor și pisicilor, inclusiv Toxocara canis, Toxocara mistax, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Trichuris vulpis, Ancylostoma caninum, Echinococcus granulosus, Alveococus multilocularis, Mesocestoides lineatus, Dipylidium caninum, Diphyllobotrium latum, Multiceps multiceps.

Pamoatul de pirantel este un compus din grupa pirimidinelor, activ împotriva nematodelor maturi și imaturi din punct de vedere sexual, mecanismul său de acțiune se bazează pe blocarea transmiterii impulsurilor nervoase în sinapsele neuromusculare prin depolarizarea membranelor celulelor musculare, ceea ce provoacă paralizia sistemului muscular. de nematozi; pirantelul este slab absorbit, ceea ce îi asigură acțiunea prelungită asupra helminților din intestin; Este excretat din organism în principal nemodificat (93%) cu fecale.

Praziquantel este un compus din grupul pirazinisochinolinei, activ împotriva cestodelor mature sexual și imature; mecanismul său de acțiune se bazează pe inducerea dezintegrarii tegumentului și inhibarea fumarat reductazei, depolarizarea persistentă a celulelor musculare helmintice, perturbarea metabolismului energetic, care provoacă paralizia și moartea cestodelor și contribuie la îndepărtarea acestora din tractul gastrointestinal. Praziquantelul este absorbit rapid în tractul gastrointestinal, atingând o concentrație maximă în plasma sanguină după 1 până la 3 ore, distribuită în organele și țesuturile animalului; se leagă de proteinele serice (70 - 80%), metabolizate parțial în ficat, re-excretate în intestine, excretate din organism în principal cu urină (până la 80%) în 24 de ore.

Metoda de administrare

Suspensia antihelmintică este prescrisă pentru pisici și câini adulți de rase mici, precum și pentru căței și pisoi de la vârsta de 3 săptămâni în scopuri terapeutice și profilactice în formele intestinale de nematozi (toxocariaza, toxascariaza, uncinariaza, anchilostomiaza, tricocefaloza), cestodoza, (staenia). dipilidioza, echinococoza, difilobotriaza). , mezocestoidoza) si invazii asociative nematod-cestodoza.

O contraindicație a utilizării este o sensibilitate individuală crescută a animalului la componentele medicamentului, inclusiv antecedentele. Nu utilizați medicamentul la animale subnutrite, bolnave de boli infecțioase și în curs de recuperare, precum și la căței și pisoi mai mici de 3 săptămâni.

Deparazitarea femelelor însărcinate și care alăptează, dacă este necesar, se efectuează sub supravegherea unui medic veterinar cu 3 săptămâni înainte de nașterea preconizată și cu 2-3 săptămâni după naștere.

Medicamentul se administrează pe cale orală individual, dimineața hrănind cu o cantitate mică de hrană sau se administrează forțat la rădăcina limbii folosind o seringă dozatoare în doză de 1 ml la 2 kg de greutate animală.

În scop terapeutic, deparazitarea animalelor se efectuează conform indicațiilor. Cu un grad puternic de invazie se recomanda repetarea tratamentului dupa 10-14 zile.

În scop profilactic, deparazitarea animalelor se efectuează o dată la 3 luni în doză terapeutică, precum și înainte de fiecare vaccinare timp de 10-14 zile.

Agitați bine flaconul cu suspensie înainte de fiecare utilizare.

În cazul unei supradoze de medicament, animalul poate prezenta o stare depresivă, refuz de a se hrăni, salivație excesivă și tulburări ale tractului gastrointestinal. În aceste cazuri, se utilizează enterosorbente și terapia simptomatică.

Caracteristicile acțiunii medicamentului la prima utilizare și anulare nu au fost stabilite.

Când efectuați deparazitarea, trebuie să respectați timpul recomandat de instrucțiuni. În cazul omiterii următorului tratament, se reia utilizarea medicamentului în aceeași doză conform aceleiași scheme.

Efectele secundare și complicațiile la utilizarea medicamentului în conformitate cu această instrucțiune, de regulă, nu sunt observate. La unele animale sunt posibile tulburări în funcționarea tractului gastrointestinal și creșterea salivației, care dispar spontan și nu necesită utilizarea medicamentelor.

Cu o sensibilitate individuală crescută la componentele medicamentului și apariția reacțiilor alergice, utilizarea sa este oprită și animalului i se prescriu antihistaminice și terapie simptomatică.

Nu utilizați medicamentul simultan cu agenți antihelmintici care conțin piperazină și medicamente care inhibă colinesteraza.

Medicamentul nu este destinat utilizării la animalele productive.

Măsuri personale de protecție

Când lucrați cu suspensie antihelmintică, trebuie să respectați regulile generale de igienă personală și măsurile de siguranță prevăzute atunci când lucrați cu medicamente. La sfârșitul lucrului, spălați-vă mâinile cu apă caldă și detergent.

În cazul contactului accidental al medicamentului cu pielea sau membranele mucoase ale ochilor, acestea trebuie spălate cu multă apă. Persoanele cu hipersensibilitate la componentele medicamentului trebuie să evite contactul direct cu suspensia antihelmintică. În caz de reacții alergice sau în caz de ingerare accidentală a medicamentului în corpul uman, trebuie să contactați imediat o instituție medicală (ar trebui să aveți instrucțiuni de utilizare a medicamentului și o etichetă cu dvs.).

Este interzisă utilizarea sticlelor de sub medicament în scopuri casnice; acestea trebuie aruncate împreună cu deșeurile menajere.

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<