Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Cum să curățați corect urechile iepurelui de curte și celui de apartament

09 May 2022

Cum să curățați urechile iepurelui

Urechile unui iepure sunt foarte sensibile. Dacă acestea au acumulări sau secreții maronii, pot provoca dezvoltarea acarienilor și bacteriilor. În teorie, este destul de simplu să cureți urechile iepurilor. Dacă iepurelui îi este inconfortabil, este speriat sau simte dureri, poate să te muște, să te lovească cu piciorul sau să te zgârie pentru a te face să-i dai drumul. Acest lucru vă poate răni pe dumneavoastră și pe iepure. Trebuie să utilizați metodele adecvate pentru a curăța corect urechile iepurelui.

Ține iepurele calm. Curățarea urechilor poate fi o experiență dureroasă sau înspăimântătoare pentru un iepure, mai ales dacă există orice tip de secreții  în urechi. Este esențial să dezvolți o relație prietenoasă și adecvată cu iepurele tău, astfel încât să-l poți menține calm.

Obișnuiește-l să fie atins ,trecându-ți mâna până ajungi la cap și la urechi. Acest lucru îl va obișnui să fie atins, așa că riscul de a fi surprins va fi minim.

Iepurilor, în general, nu le place să fie la înălțime de pământ, așa că nu ar trebui să-i ridicați sau să-i purtați în brațe.

Adesea, primul lor instinct este să fugă sau să plece. Prin urmare, este vital să țineți ferm iepurele atunci când efectuați orice tip de procedură.

Pe măsură ce vă pregătiți să curățați urechile iepurelui, vă recomandăm să țineți cont de următoarele:

 1. 1.Când iepurele este pe masă, înfășoară-ți brațul în jurul lui, ținându-l pe loc. Îți poți apleca partea superioară a corpului peste iepure pentru a-l împiedica să sară, dar nu pune presiune pe el. Acest lucru îl va determina să intre în panică și să încerce să scape.
 2.  
 3. 2. Dacă iepurele are încredere în tine și este calm, s-ar putea să stea nemișcat pe masă. Poate trebuie doar să-i ții urechile nemișcate pentru a le curăța.
 4.  
 5. 3. Dacă iepurele este prea agitat, mai bine amânați procedura pentru mai târziu pentru a evita rănirea sau stresul suplimentar.
 6.  
 7. 4. Când îi curățați urechile, va trebui să le țineți ferm pe fiecare, de obicei între degetul arătător și degetul mare.
 8.  
 9. 5. Identificați simptomele stresului. Dacă iepurele lovește cu piciorul,  mușcă, zgârie sau țipă, asta înseamnă că este prea stresat pentru a fi tratat. Duceți-l ușor în cușcă ​​până când se calmează. Treceți din nou la procesul de îngrijire când iepurele este mai calm
 10.  
 11. 6. Țineți urechea cu grijă. Când iepurele se află într-un mediu confortabil și sigur, țineți-i ușor urechea între degetul mare și arătător. Vă recomandăm să vă țineți urechea de mijloc pentru a evita vârful și canalul, care sunt mai sensibile.

În acest pas inițial, scopul tău este să identifici dacă există un blocaj sau iritație. Puteți verifica canalul cu o lanternă mică de buzunar.

De asemenea, puteți manipula urechea cu mare atenție pentru a verifica starea interioară a urechii.

Îndepărtați resturile cu o pensetă. Dacă există vreo acumulare vizibilă, cum ar fi reziduuri de ceară sau acarieni, puteți să le îndepărtați cu grijă.

După ce ați îndepărtat resturile libere, va trebui să aplicați o soluție pe ureche. Există multe remedii casnice și produse comerciale pe care le puteți folosi. Ar trebui să citiți întotdeauna eticheta și să discutați cu medicul veterinar, astfel încât să puteți determina ce este sigur pentru iepurele dvs. Acestea sunt trei soluții de casă:

Metoda cu miere: Se amestecă o linguriță de miere cu două lingurițe de apă caldă (nu fierbinte!). Aplicați 2-3 picături de amestec dintr-o singură mișcare pe ureche. Utilizați-l de două ori pe zi timp de 3 zile, apoi o dată pe zi. Urechile ar trebui să fie curate în aproximativ o săptămână.

Metoda peroxidului: Înmuiați o bucată de tifon de bumbac în peroxid de hidrogen și curățați interiorul urechii. Faceți acest lucru de două ori pe zi până la eliminarea completă a secrețiilor. Urmăriți urechile iepurelui, deoarece acest lucru le-ar putea usca. Dacă se întâmplă acest lucru, aplicați un ulei mineral, vegetal sau de măsline pe urechi după aplicarea peroxidului pentru a preveni crăparea sau uscarea pielii.

Metoda uleiului de măsline: Aplicați  ulei pe urechile iepurelui de 2 ori pe zi, până când acestea sunt curate.

Rețineți că remediile la domiciliu sunt anecdotice și nu au fost testate pentru eficacitate. Este mai sigur să alegi un produs comercial formulat pentru iepuri, sau chiar unul pentru pisici. de exemplu :

SaniPet Lotiunea igienica pentru urechi pentru caini si pisici:

Datorită ingredientelor din plante, loțiunea îmbunătățește starea pielii auriculei și a canalului urechii. Lotiunea este folosita pentru a reduce riscul de a dezvolta procese infectioase si inflamatorii, pentru a imbunatati recuperarea tesuturilor dupa leziuni. Agentul igienic este recomandat pentru utilizare profilactică în otita medie de diverse etiologii.

Otidez:

Acest medicament este prescris pentru câini, pisici și animale de blană: pentru tratamentul otitei medii acute și cronice de etiologie bacteriană, fungică și parazitară; pentru tratamentul dermatitei acute și cronice superficiale a urechii externe și a canalului urechii de etiologie bacteriană, fungică și parazitară

Curățați cu atenție urechea exterioară din interior spre exterior. Resturile se pot desprinde pe măsură ce soluția începe să-și facă treaba. Îndepărtați cu grijă resturile de pe urechea iepurelui. Pentru a face acest lucru, luați un prosop de hârtie sau o cârpă moale și ștergeți din interior spre exteriorul urechii. Nu curățați niciodată din exterior spre interior, deoarece acest lucru ar putea să nu îndepărteze resturile și ar putea duce la infecții suplimentare.

Acarienii, resturile și infecțiile apar din diverse cauze. Cu toate acestea, este esențial să păstrați adăpostul curat, acest lucru va împiedica răspândirea dăunătorilor.

Curățați adăpostul  iepurelui folosind o soluție de curățare în timp ce iepurele este în afara ei.

De asemenea, ar trebui să le curățați regulat bolurile pentru mâncare și apă.

Îndepărtați întotdeauna așternutul murdar.

Urechile sănătoase trebuie, în general, să fie curate. Acestea ar trebui să fie de culoare roz deschis. La unele rase de iepuri, este posibil să puteți vedea venele care sunt în urechi.

Simptomele infecțiilor urechii includ zgârierea capului, înclinarea capului, pierderea poftei de mâncare, secreții și durere.[8] O infecție a urechii poate fi foarte gravă și trebuie tratată de un medic veterinar.

Dacă infecția are ca rezultat pustule fungice (umflături roșii cu un punct alb), puteți curăța urechile iepurelui folosind metodele de mai sus.[9] Cu toate acestea, ar trebui să consultați totuși un veterinar pentru antibiotice pentru a lupta împotriva infecției.

Identificați acarienii urechii. Acarienii urechii se găsesc cel mai frecvent la iepuri și pot fi identificați cu ușurință. Simptomele includ acarieni vizibili, cruste și acumulare de ceară.

Urechea iepurelui poate fi roșie și umflată. Animalul își poate scutura frecvent capul sau își poate scărpina urechile.

O altă boală comună la iepuri este acumularea de ceară sau ciupercă în ureche. Acest lucru poate arăta ca un sol sau ceară gălbui. Îl puteți curăța folosind metodele de mai sus.

Atenționări !

Mergeți întotdeauna la medicul veterinar dacă aveți întrebări sau nelămuriri sau dacă starea iepurelui dumneavoastră se înrăutățește.

Ar trebui să luați în considerare opțiunea de a pune în carantină iepurii infectați din adăpost ​​pentru a preveni răspândirea acarienilor sau a altor boli bolilor.

 

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

Articole Similare

Nov

08

Демодекоз у собак -диагностика симптомы и схема лечения

Demodex canis считается нормальным компонентом кожной экосистемы собак, который передается во время лактации. Иногда этот клещ чрезмерно размножается в коже, вызывая локальное или генерализованное кожное заболевание, требующее специфического лечения препаратами, зарегистрированными для собак, в дополнение к лечению любого основного заболевания. Клещи рода Demodex собак считаются неотъемлемой частью физиологической фауны кожи, так как они появляются в небольшом количестве у большинства собак, не вызывая каких-либо клинических симптомов. В норме они всегда живут в просвете волосяных фолликулов

Nov

04

Câinele tău îmbătrânește: iată ce trebuie să știi pentru ai îmbunătăți calitatea vieții

Deși nu poți opri ceasul pentru ca câinele tău să nu mai îmbătrânească, te poți adapta la noile sale necesități. Trebuie doar să fii atent la anumite semne care te avertizează de sosirea bătrâneții lui pentru a-i oferi calitatea vieții pe care o merită în această nouă etapă. Câinii de talie mare încep de obicei să îmbătrânească după șapte ani, în timp ce rasele mici o fac în jurul a opt. Când se apropie

Oct

07

Utilizarea tescovinei de struguri in alimentația bovinelor

În industria vinicolă și nealcoolică se generează o cantitate semnificativă (de la 15 la 20%) de deșeuri, a căror utilizare rațională face posibilă obținerea de produse suplimentare care reprezintă mare interes şi valoare pentru o serie de sectoare ale economiei naţionale. Principalele deșeuri ale vinificației: Tescovină – reprezintă un complex de părti solide rezultat de la vinificarea strugurilor, continând in proporții diferite ciorchini, pielițe si sâmburi, dupa varietatea de struguri. În compoziţia sa se găsesc:

Sep

20

Efectul castrării asupra bunăstării porcilor

Castrarea masculilor constă în îndepărtarea testiculelor sau inhibarea funcției testiculare. Deși prevalența castrării la porci variază în funcție de fiecare țară, în general este o practică de rutină care se realizează prin intervenție chirurgicală fără anestezie în prima săptămână de viață a purcelului. Avantajele castrării ar fi: prevenirea reproducerii nedorite în sisteme extensive, reducerea comportamentului agresiv și a rănilor și comportamentului de montare în consecință și posibilitatea fabricării de produse prelucrate de calitate superioară.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<