Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

De ce să folosiți un serviciu de telemedicină veterinară?

13 Jun 2023

Telemedicina veterinară 

Telemedicina este definită ca modalitatea de  furnizarea a serviciilor medical veterinare la distanță, utilizând tehnologiile informaționale și de comunicație, pentru a facilita consultările medicale, a evalua și gestiona îngrijirile medicale  referitor la starea de sănătate a pacienților.

Telemedicina nu înlocuiește practica actuală de medicină veterinară, ci este un instrument complementar care vine în ajutor medicilor veterinari.

Cum este organizată telemedicina?

Sunt recunoscute diferite ramuri, fiecare subcategorie poartă  propriile obiective și limitări.

Tele- consiliere

Tele- consilierea este furnizarea oricăror informații , îndrumări sau recomandări cu privire la comportament , dietă, nutriție și masurile de prevenire a unor boli, administrarea de tablete, aplicare de soluții si unguente topice, toaletare locala, manopere pe care proprietarii le pot face de acasă cu un minim de efort sub îndrumarea medicului veterinar. Acesta este un sfat general care nu are scopul de a diagnostica sau a prognoza referitor la starea de sănătate a animalului.

Tele - triaj

Teletriage este evaluarea și gestionarea sigură, adecvată și în timp util, dacă cazul este o urgență sau nu și a oferi sfaturi profesionale pentru sănătatea și bunăstarea generală a animalelor (trimiterea imediată la un medic veterinar sau nu).

Tele – Monitorizarea

Presupune monitorizarea animalelor cu diagnoza stabilită în urma vizitei a medicului veterinar și instituirea unui plan de tratamentului de baza.

De ce să folosiți un serviciu de telemedicină veterinară?

 

Telemedicina prezintă atât oportunități, cât și provocări pentru furnizorii de servicii medical veterinare, iată câteva dezavantaje:

Nu putem pune Diagnostic de certitudine - nu intenționăm să diagnosticăm , sa oferim un prognostic sau sa tratăm, doar se ia o decizie corecta privind dispoziția pacientului.

Nu putem efectua manopere precum: Recoltarea de probe pentru investigații, chirurgie, internare, manopere ce trebuiesc făcute fizic . Majoritatea afecțiunilor nu se pot trata online.

Nu excludem necesitate de a vă prezenta la o clinica veterinara sau de a solicita vizita medicului la domiciliu.

Cert este lucrul că domeniul consultațiilor veterinare online va continua să fie un serviciu în evoluție în medicina veterinară.

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

 

Articole Similare

Jul

18

Cum putem testa dacă câinele nostru aude?

Pierderea auzului la câini este o problemă care poate afecta calitatea vieții lor și capacitatea de a interacționa cu mediul înconjurător. Identificarea timpurie a problemelor auditive la câini este crucială pentru a lua măsuri adecvate și pentru a oferi îngrijirea necesară. Acest articol vă va ghida prin diverse metode și teste pe care le puteți utiliza pentru a verifica dacă câinele dumneavoastră aude sau nu.

Jul

15

Catârul: Istoria și utilizările unui animal hibrid remarcabil

Catârul, un hibrid rezultat din încrucișarea dintre un măgar mascul (magar) și o iapă (cal femelă), este cunoscut pentru combinația sa unică de trăsături, care îl fac un animal extrem de valoros în diverse domenii. Cu o istorie care se întinde pe mii de ani, catârul a fost utilizat în multiple civilizații pentru a ușura munca oamenilor și a contribui la dezvoltarea economică și socială.

Jul

09

Căderea părului la pisici: Cauze și soluții eficiente!

Căderea părului la pisici, cunoscută și sub numele de alopecie, este o problemă comună care poate îngrijora mulți proprietari. În timp ce o anumită cantitate de păr pierdută este normală, căderea excesivă poate indica probleme de sănătate. În acest articol, vom explora cauzele posibile ale căderii părului la pisici și vom oferi soluții pentru a corecta această problemă.

Jul

07

Laptele de măgăriță: Superalimentul antic cu beneficii moderne pentru sănătate și frumusețe

Laptele de măgăriță a câștigat popularitate în ultimii ani datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, fiind considerat de unii ca un superaliment. Istoric, acest tip de lapte a fost folosit de civilizații antice, precum grecii și romanii, pentru proprietățile sale medicinale și cosmetice. În prezent, studiile științifice au confirmat multe dintre aceste beneficii, iar cererea pentru laptele de măgăriță este în creștere.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<