Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Intoxicația cu Insecticide la animalele de companie: Ghid pentru proprietari!

23 Jun 2024

Tipuri de Insecticide și riscuri asociate:
Insecticidele pot fi clasificate în mai multe categorii, fiecare cu riscuri specifice pentru animalele de companie:
Organofosfați și Carbamați: Acestea sunt frecvent utilizate în grădinărit și pot cauza simptome severe, cum ar fi salivare excesivă, vărsături, diaree, tremurături, și chiar convulsii.
Piretroide: Des folosite în spray-uri și produse de uz casnic, aceste substanțe pot provoca iritații ale pielii, tremurături și, în cazuri grave, probleme neurologice.
Rodenticide: Acestea sunt extrem de toxice și pot cauza sângerări interne severe, convulsii și moarte.
Insecticide pe bază de neonicotinoide: Utilizate în multe produse pentru animalele de companie, pot cauza slăbiciune, vărsături și, în cazuri grave, probleme neurologice.

Simptomele intoxicației cu insecticide:
Semnele de intoxicație variază în funcție de tipul de insecticid și de cantitatea ingerată sau contactată. Simptomele comune includ:
Salivare excesivă
Vărsături și diaree
Letargie
Tremurături și convulsii
Dificultăți respiratorii
Probleme de coordonare și mers
În cazuri severe, intoxicarea cu insecticide poate duce la comă și deces.

Ce trebuie să faci dacă animalul tău a fost expus?
Dacă suspectezi că animalul tău a fost expus la insecticide, urmează acești pași:
Îndepărtează animalul din zona de risc: Mutați-l imediat într-un loc sigur, departe de sursa de insecticid.
Contactează veterinarul: Sună-ți veterinarul de urgență și oferă detalii despre substanța la care animalul a fost expus.
Nu induce vărsături: Nu încerca să induci vărsături fără a consulta veterinarul, deoarece acest lucru poate agrava situația.
Spală animalul: Dacă insecticidul este pe piele sau blană, spală animalul cu apă călduță și săpun pentru a îndepărta substanța.
Păstrează ambalajul insecticidului: Dacă este posibil, păstrează ambalajul insecticidului pentru a ajuta veterinarul să identifice substanța toxică și să administreze tratamentul corespunzător.

Prevenirea intoxicației cu insecticide:
Pentru a preveni expunerea accidentală a animalelor de companie la insecticide, urmează aceste sfaturi:
Depozitează insecticidele în locuri sigure: Păstrează toate produsele chimice într-un loc inaccesibil pentru animale.
Folosește produse sigure pentru animale: Optează pentru insecticide și produse antiparazitare destinate utilizării la animalele de companie, și urmează instrucțiunile de utilizare.
Monitorizează animalele în grădină: Supraveghează animalele de companie atunci când sunt în grădină sau în alte zone unde s-au folosit insecticide.
Evitați  aplicarea excesivă: Folosește cantitatea minimă necesară de insecticide și asigură-te că acestea sunt complet uscate înainte de a permite accesul animalelor în zonă.

Intoxicația cu insecticide este o problemă gravă pentru animalele de companie, dar cu măsuri de precauție adecvate, riscurile pot fi minimizate. Fiind atent și informându-te corect, poți proteja sănătatea și bunăstarea prietenilor tăi necuvântători. În caz de urgență, acționează prompt și consultă un veterinar pentru a asigura cel mai bun tratament posibil.

Articole Similare

Jul

09

Căderea părului la pisici: Cauze și soluții eficiente!

Căderea părului la pisici, cunoscută și sub numele de alopecie, este o problemă comună care poate îngrijora mulți proprietari. În timp ce o anumită cantitate de păr pierdută este normală, căderea excesivă poate indica probleme de sănătate. În acest articol, vom explora cauzele posibile ale căderii părului la pisici și vom oferi soluții pentru a corecta această problemă.

Jun

25

Bomboane pentru pisici: Răsfățuri delicioase și sănătoase pentru felina ta!

Pisicile sunt cunoscute pentru natura lor independentă și pretențioasă, iar răsfățul ocazional cu bomboane speciale poate fi o modalitate excelentă de a le arăta dragostea ta. Însă, nu toate bomboanele pentru pisici sunt create la fel. Este important să alegi produse sănătoase și sigure pentru a te asigura că răsfățul aduce beneficii și nu riscuri.

Jun

17

Crinii și pericolul lor pentru pisici: Ce trebuie să stie proprietarii!

Crinii sunt flori apreciate pentru frumusețea și parfumul lor, însă, pentru proprietarii de pisici, aceste plante reprezintă un pericol deosebit. Deși crinii pot adăuga eleganță și culoare casei tale, este important să înțelegi riscurile pe care le prezintă pentru feline.

May

09

Ce este giardia si cum se transmite

Giardia este un parazit al sistemului digestiv, mai precis al intestinului subtire. Exista foarte multe specii de Giardia cunoscute pana in prezent, cea mai importanta fiind Giardia intestinalis (sinonime: Giardia duodenalis, Giardia lamblia). Acest parazit se prezinta sub 2 forme.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<