Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Sfaturi Utile ale Medicului Veterinar

ToateAlbine BovineCabalineCaprineCâiniIepuriOvinePisiciPorcinePăsări domesticeRozătoarePeștiPăsări și animale decorative

Gastroenterita la viței este o boală destul de frecventă a sistemului digestiv care apare pe fondul proceselor inflamatorii care apar în tractul gastro-intestinal al animalelor. Cea mai periculoasă consecință a acestei boli este deshidratarea care apare la viței și la adulți, ceea ce poate duce la consecințe destul de triste.

Fermierii de lactate apreciază mulsul ca fiind una dintre cele mai importante și, de asemenea, cele mai plăcute sarcini de rutină, pentru că mulsul este cel mai frecvent moment de interacțiune directă între vaci și producător. În plus, durerea cronică asociată cu boală sau rănire și orice situație stresantă sunt susceptibile să provoace o scădere a producției de lapte. În ceea ce privește bolile și leziunile legate de mulsul propriu-zis, prevenirea leziunilor tetinei și a mamitelor (mai ales atunci când sunt implicate microorganisme de mastită contagioasă) are o importanță deosebită. Cea mai mare incidență

În industria vinicolă și nealcoolică se generează o cantitate semnificativă (de la 15 la 20%) de deșeuri, a căror utilizare rațională face posibilă obținerea de produse suplimentare care reprezintă mare interes şi valoare pentru o serie de sectoare ale economiei naţionale. Principalele deșeuri ale vinificației: Tescovină – reprezintă un complex de părti solide rezultat de la vinificarea strugurilor, continând in proporții diferite ciorchini, pielițe si sâmburi, dupa varietatea de struguri. În compoziţia sa se găsesc:

De-a lungul anilor am văzut cum a evoluat producția de lapte la vaci. S-a optimizat hrănirea animalului, zi de zi sistemele de muls se îmbunătățesc și perioada de gestație a bovinelor este optimizată prin tehnici de analiză a sângelui cu serviciile profesionale ale medicilor veterinari. Mai jos dorim să detaliem cum să îmbunătățim calitatea laptelui. Ne va ajuta sa menținem calitatea laptelui prin păstrarea acidității laptelui la cote optime. Se recomanda răcirea acestuia la temperaturi care sa

Alimentele ecologice au o reputație foarte bună într-o societate care este din ce în ce mai conștientă de produsele naturale și de grija pentru mediu și asta pentru că sunt ingrediente care nu au fost tratate cu aditivi artificiali, fiind potențial periculoași pentru sănătatea umană.Majoritatea alimentelor organice se găsesc în grupul fructelor, legumelor, boboaselor deși este din ce în ce mai frecvent întâlnit și alimente de origine animală. Motivul principal pentru care un aliment este numit organic este că nu au fost folosiți aditivi artificiali în producerea lui. Acestea includ îngrășăminte, erbicide și pesticide

În acest articol o să încerc să tratez pe scurt câteva motive pentru care pierdem viței in primele 2-3 săptămâni de viață. Majoritatea mortalităților in aceasta perioada se datorează in special diareei, dar si pneumoniei, dacă vițeii sunt ținuți in adăposturi. Diareea este o încălcare a defecării, însoțită de o creștere a producției și lichefierea fecalelor, o creștere a temperaturii corpului, intoxicație și o scădere a apetitului.Tipuri de diaree: A) Infecțioasă: indiferent dacă

Allium sativum (usturoi comun). Bulbi, frunze. Conține alicină, alinină, aline. Este eficient împotriva speciilor din genul Ascaris și împotriva nematodelor pulmonare. Dar este eficient doar ca preventie (utilizare profilactică), deoarece nu împiedică producerea de ouă de către viermi, ci eclozarea ouălor anumitor specii în excremente. Efectul său împotriva viermilor se datorează conținutului său ridicat de sulf. Se folosește în unele locuri în amestec cu alte produse. Se poate administra amestecat cu furaje sub formă de usturoi

Planificarea unei rații de hrană echilibrate permite fermierului să economisească costuri și să favorizeze creșterea producției.
Regimul alimentar pentru bovine se alege ținând cont de: evaluarea efectivului, analiza furajelor și elaborarea rației. Evaluarea efectivului .Hrănirea vitelor se bazează pe evaluarea acestora din fermă, cu ajutorul căreia se determină numărul de animale și sexul acestora, întrucât vacile și taurii necesită diete diferite.„Vacile sunt cele cu dieta cel mai greu de formulat pentru că trec prin perioade de

Unele tumori nu se răspândesc în alte părți ale corpului sau au tendința de a invada țesuturile din jur - acestea sunt cunoscute ca tumori „benigne”. Termenul de cancer este folosit pentru a descrie și tumorile „maligne” care invadează în mod normal țesutul sănătos din jur și se pot răspândi în alte locuri ale corpului (cunoscute sub numele de metastaze). Acestea se răspândesc în tot corpul prin fluxul sanguin sau vasele limfatice. Datorită naturii lor

Alexei Dorogov a folosit broaște ca materie primă biologică, iar ca metodă de prelucrare, sublimarea la temperatură înaltă a țesuturilor, urmată de condensarea vaporilor rezultați. Lichidul rezultat avea proprietăți antiseptice, stimulatoare, de vindecare a rănilor și a fost numit Stimulator Antiseptic al lui Dorogov - ASD. Ulterior, lichidul s-a depus și s-a stratificat - precipitatul a fost numit ASD fracțiunea 3, iar lichidul de deasupra sedimentului a fost numit ASD fracțiunea 2.

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<