Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Sfaturi Utile ale Medicului Veterinar

ToateAlbine BovineCabalineCaprineCâiniIepuriOvinePisiciPorcinePăsări domesticeRozătoarePeștiPăsări și animale decorative

Intoxicația cu marijuana la câini și pisici poate fi o situație serioasă și trebuie tratată cu atenție și promptitudine. Este important să fii conștient de simptomele apărute în cazul în care animalul tău este expus accidental la marijuana.

Intoxicația cu rodenticide se referă la expunerea la substanțele chimice folosite pentru a ucide rozătoarele, cum ar fi șoarecii și șobolanii. Aceste substanțe chimice pot fi extrem de toxice și pot provoca simptome grave și chiar moarte în cazul expunerii la om și animale. Iată câteva tipuri comune de rodenticide și simptomele asociate intoxicației cu acestea

Alopecia, sau pierderea părului, poate avea numeroase cauze primare și secundare la animalele de companie. Iată câteva dintre cele mai comune:
Cauze Primare (directe):
Afecțiuni dermatologice: Boli de piele cum ar fi dermatita alergică, dermatita de contact, dermatita seboreică, dermatofitoza (infecții fungice), demodicoza (infestare cu Demodex), sau scabia (infestare cu Sarcoptes) pot fi cauze primare ale alopeciei.

Ulcerul cornean este o afecțiune oculară destul de frecventă la animalele de companie și poate fi extrem de dureroasă și chiar amenințătoare pentru vedere

Suntem conștienți că vizitele la medicul veterinar pot fi stresante pentru animalele noastre de companie. Cu toate acestea, există câteva trucuri și abordări pe care le puteți încerca pentru a face această experiență mai plăcută și mai puțin traumatică pentru prietenul tău cu blăniță

Sindromul Metabolic Ecvin este o afecțiune complexă și multifactorială, asociată cu rezistența la insulină, obezitatea și predispoziția la diverse complicații, cum ar fi laminitele cronice. Caii cu EMS prezintă adesea o sensibilitate crescută la glucoză și niveluri ridicate de insulină.
 Sindromul Metabolic Ecvin reprezinta o endocrinopatologie  caracterizata preponderent prin 3 manifestari clinice caracteristice :
 1.Depozite de grasime in anumite regiuni (r. dorsala a gatului- creasta “ingrosata”, baza cozii, caudal de punctul umarului, zona crupala, in r. glandei mamare, r. abdominala) sau obezitate.
2.Hiperinsulinemie (in urma resistentei la insulina) si hiperglicemie.
3.Laminite clinice sau sub-clinice (in absenta factorilor primari)

Astăzi dorim să îndemnăm  comunitatea noastră să se folosească de serviciul nostru gratuit "ÎNTREABĂ SPECIALISTUL" pe care îl găsiți pe pagina noastră principală. Aici vă puteți adresa orice întrebare referitor la animăluțul dumneavoastră!
Răspunsurile la următoarele întrebări vor  ajuta medicul veterinar să obțină o imagine mai completă a stării de sănătate a animalului tău și să formuleze un diagnostic. Este important să fii cât mai precis și deschis în răspunsurile tale pentru a facilita diagnosticul și tratamentul adecvat.

Telemedicina este definită ca modalitatea de furnizarea a serviciilor medical veterinare la distanță, utilizând tehnologiile informaționale și de comunicație, pentru a facilita consultările medicale, a evalua și gestiona îngrijirile medicale referitor la starea de sănătate a pacienților.Telemedicina nu înlocuiește practica actuală de medicină veterinară, ci este un instrument complementar care vine în ajutor medicilor veterinari.



Alimentele ecologice au o reputație foarte bună într-o societate care este din ce în ce mai conștientă de produsele naturale și de grija pentru mediu și asta pentru că sunt ingrediente care nu au fost tratate cu aditivi artificiali, fiind potențial periculoași pentru sănătatea umană.Majoritatea alimentelor organice se găsesc în grupul fructelor, legumelor, boboaselor deși este din ce în ce mai frecvent întâlnit și alimente de origine animală. Motivul principal pentru care un aliment este numit organic este că nu au fost folosiți aditivi artificiali în producerea lui. Acestea includ îngrășăminte, erbicide și pesticide

Înainte de a începe, trebuie să vă asigurați că calul este calm. Trebuie să începeți într-o zonă liniștită, deoarece nu este posibil să vă așteptați că calul să stea pe 3 picioare dacă există multă agitație în jur.
Cel mai bine este să vă legați calul. Asigurați-vă că frânghia care o ține nu este prea strânsă. În acest fel, dacă calul intră în panică, nu-și va răni gâtul lovindu-se de căpăstru sau obiectele din jur.

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<