Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Ivermec NITA-FARM 20 ml

1voturi

58Lei

IN STOCK

Cantitatea

Articol: a015
Ovine Caprine Cabaline Bovine Porcine
NITA-FARM
Ivermec NITA-FARM 100 ml
230 Lei

Descriere

COMPOZIȚIA ȘI FORMA DE EMITERE
Soluția de injecție în 1 ml conține ca ingrediente active:

ivermectină - 10 mg și acetat de tocoferol (vitamina E) - 40 mg, precum și substanțe auxiliare: dietilen glicol monoetil eter, ulei de ricin polioxietilat 35, alcool benzilic, apă pentru injecție. În aparență, medicamentul este un lichid ușor opalescent de la incolor până la galben deschis. Ivermek este disponibil în sticle de 1, 20, 50, 100, 250 ml și sticle de sticlă de 500 ml, sigilate cu dopuri de cauciuc, întărite cu capace de aluminiu cu agrafe pentru primul control de deschidere.
Flacoane de 1 ml, 50 buc. ambalate în cutii de carton.
Fiecare pachet de consumatori este furnizat cu instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului.
Ivermek este eliberat fără prescripția medicului veterinar.

PROPRIETĂȚI FARMACOLOGICE
Ivermek aparține medicamentelor antiparazitare sistemice din clasa lactonelor macrociclice.
Ivermectina, care face parte din medicament, are un efect antiparazitar pronunțat asupra fazelor larvare și mature ale dezvoltării nematodelor tractului gastrointestinal, plămânilor și ochilor, larvelor subcutanate, nazofaringiene, girole gastrice, păduchi, lovitori de sânge și acarieni sarcoptici.
Mecanismul de acțiune al ivermectinei constă în efectul său asupra mărimii curentului ionilor de clor prin membranele celulelor nervoase și musculare ale parazitului. Principalele ținte sunt canalele de clor sensibile la glutamat, precum și receptorii de acid gamma-aminobutiric. O schimbare a curentului ionilor de clor perturbe conducerea impulsurilor nervoase, ceea ce duce la paralizie și moartea parazitului.
După administrarea parenterală a medicamentului, ivermectina este rapid absorbită de la locul injecției și este distribuită în organele și țesuturile animalului, oferind un efect parazitic timp de 10-14 zile. Este excretat din corpul animalelor cu urină și bilă, la animale care alăptează și cu lapte.
În funcție de gradul de impact asupra organismului, conform GOST 12.1.007-76, Ivermek este clasificat ca o substanță „moderat periculoasă” (clasa de pericol 3), substanța activă, ivermectina, este o substanță „extrem de periculoasă” (clasa de pericol 1). În doze recomandate, medicamentul nu are efecte embriotoxice, teratogene și mutagene, este distrus rapid în mediul extern. Medicamentul este toxic pentru albine, precum și pentru pești și alte organisme acvatice.

INDICATII
Ivermek este prescris animalelor cu scop terapeutic și profilactic pentru aracno-entomoze și nematode:
- bovine cu puternicilatoză, tricocefalie, puterniciloidoză, telazioză, sifunculatoze, hipodermatosis, psoroptoză, sambure sarcoptică și corioptoză;
- ovine și caprine cu dictitoaculoză, protostrongiloză, mullerioză, haemonchioză, ostertagiază, nematoderoză, marshallagiosa, cooperioză, esofagostomoză, bunostomioză, trichocefaloză, puterniciloidoză, estroză, psoriazis;
- căprioare cu dictyocauloză, ostertagiază, nematoderoză, puterniciloidioză, trichocefalie, edemagenoză, cefenomioză și sarcină sarcoptică;
- cămile cu dictoculoză, ostertagiază, nematoderoză, puterniciloidoză, tricocefalie și sarcină sarcoptică
- porci cu trichiocefalie, ascariză, metastrongiloză, esofagostamoză, puterniciloidoză, stefanuroză, hematopinoză și sarcină sarcoptică.

DOZE ȘI MOD DE APLICARE
Ivermek se administrează o dată intramuscular, în conformitate cu regulile de asepsie: la porci la nivelul gâtului sau la suprafața interioară a coapsei, la rumegători - la gropi sau gât în ​​următoarele doze:

- pentru bovine, ovine, caprine, căprioare și cămile - 1,0 ml la 50 kg greutate animală (200 μg de ivermectină la 1 kg greutate);
- porci - 1,0 ml la 33 kg greutate animală (300 μg ivermectină la 1 kg greutate).

În cazurile grave de boală animală cu sarcoptoidoză, tratamentul se efectuează de două ori cu un interval de 8-10 zile.
Dacă volumul soluției injectate este mai mare de 10 ml, acesta trebuie administrat animalului în mai multe locuri.
Tratamentul animalelor împotriva nematozilor se realizează toamna, înainte de a fi plasat într-un stâlp și primăvara, înainte de a fi dus la pășune, împotriva infestărilor cu guglite - imediat după sfârșitul zborului cu gemetele, împotriva agenților patogeni ai arano-entomozelor - conform indicațiilor.
Fiecare lot de medicament este testat preliminar pe un grup mic (7-10 capete) de animale. În lipsa complicațiilor, întreaga vite este procesată în termen de 3 zile.
Ivermec nu trebuie utilizat concomitent cu medicamente care conțin lactone macrociclice, datorită posibilei îmbunătățiri reciproce a efectului toxic.
Particularitățile acțiunii medicamentului în timpul primei utilizare și retragere nu au fost dezvăluite.

EFECTE SECUNDARE
De regulă, efectele secundare și complicațiile atunci când se utilizează medicamentul Ivermek în conformitate cu această instrucțiune nu sunt observate. La unele animale, salivarea crescută, frecvența crescută a mișcărilor intestinale și urinarea, ataxia sunt posibile. Aceste simptome dispar de obicei spontan, fără utilizarea de agenți terapeutici. Odată cu sensibilitatea individuală crescută a animalului la componentele medicamentului și apariția reacțiilor alergice, animalului i se prescriu antihistaminice și terapie simptomatică.
În caz de supradozaj al medicamentului, animalul poate avea o depresie, tremor, salivare crescută, refuzul de a se hrăni, scaune libere. Nu există agenți de detoxifiere specifici, se folosesc măsuri generale pentru eliminarea medicamentului din organism și terapia simptomatică.

CONTRAINDICAȚII
O contraindicație pentru utilizarea Ivermek este hipersensibilitatea individuală a animalului la componentele medicamentului (inclusiv antecedente). Nu este permisă utilizarea medicamentului pentru pacienții cu boli infecțioase și animale subnutriți, femele însărcinate al căror lapte va fi utilizat în scop alimentar cu mai puțin de 28 de zile înainte de începerea lactației.

INSTRUCȚIUNI SPECIALE
Sacrificarea rumegătorilor, cămile și porcii pentru carne este permisă nu mai devreme de 28 de zile de la ultima utilizare a Ivermec. În cazul sacrificării forțate a animalelor înainte de termenele stabilite, carnea poate fi folosită ca hrană pentru animalele cu blană.
Laptele de animale lactate poate fi utilizat în scopuri alimentare nu mai devreme de 28 de zile de la ultima administrare a medicamentului. Laptele obținut mai devreme decât perioada specificată poate fi utilizat după fierberea în hrana animalelor.
Măsuri de prevenire personală
Atunci când lucrați cu Ivermek, ar trebui să urmați regulile generale privind igiena personală și măsurile de siguranță prevăzute la lucrul cu medicamente.
Persoanele cu hipersensibilitate la componentele medicamentului trebuie să evite contactul direct cu medicamentul. Nu fumați, beați și nu mâncați în timp ce lucrați. La sfârșitul lucrării, mâinile trebuie spălate cu apă caldă și săpun. Flacoanele goale și sticlele dintr-un produs medicamentos nu trebuie utilizate în scopuri casnice, trebuie eliminate cu deșeurile menajere.
În caz de contact accidental al medicamentului cu pielea sau mucoasele ochilor, acestea trebuie clătite cu multă apă. În cazul reacțiilor alergice sau al ingerării accidentale a unui medicament în corpul uman, trebuie să contactați imediat o instituție medicală (ar trebui să aveți instrucțiuni de utilizare a medicamentului sau o etichetă cu dvs.).

CONDITII DE DEPOZITARE
Depozitați Ivermek în ambalajul sigilat al producătorului, separat de alimente și furaje, într-un loc ferit de razele solare directe, la o temperatură de la 0 ° C la 25 ° C.
Ivermek trebuie depozitat la îndemâna copiilor.
Perioada de valabilitate a medicamentului, sub rezerva condițiilor de depozitare în ambalajul sigilat al producătorului, este de 2 ani de la data producerii, după prima deschidere a ambalajului primar - nu mai mult de 42 de zile. După data de expirare, Ivermec nu trebuie aplicat.
Produsul medicamentos neutilizat este eliminat în conformitate cu cerințele legale.

Număr unic de înregistrare: 

190083

Data înregistrării: 

13/12/2019

Status înregistrare: 

Validă

Înregistrare valida pina la: 

13/12/2024

Deținător al certificatului de înregistrare: 

OOO Nita-Farm, Rusia

Mod eliberare: 

Cu prescripţie veterinara

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<