Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Sfaturi Utile ale Medicului Veterinar

ToateAlbine BovineCabalineCaprineCâiniIepuriOvinePisiciPorcinePăsări domesticeRozătoarePeștiPăsări și animale decorative

Ce sunt sacii anali?
Sacii anali sunt două pungi mici situate pe fiecare parte a anusului, la aproximativ 4 ore și 8 ore. Pereții sacului sunt căptușiți cu un număr mare de glande sebacee (sudoroare) care produc un lichid urât mirositor. Lichidul este stocat în sacii anali și apoi este eliberat printr-un mic canal sau canal care se deschide chiar în interiorul anusului. Sacii anali sunt denumiti în mod obișnuit glande anale. Sacii sunt prezenți atât la câinii masculi, cât și la femele.

Gurma la cai

22 May 2024

Gurma este o boală infecțioasă gravă care afectează caii, cauzată de bacteria Streptococcus equi.(dar și Streptococcus zooepidermicus).
Cine sunt afectați?
Caii, mai rar măgarii și catârii, cu vârsta cuprinsă între 3 luni – 5 ani.

Corpul de pui conține cu 15% mai multă apă decât corpul uman.
 Frica de găini se numește Alektorofobie.
 Dacă albușul este tulbure, înseamnă că oul este proaspăt.

Sunt mai mulți pui pe pământ decât oameni - 25 de miliarde. Există mai multe dintre ele decât orice altă specie de păsări.
Găinile își pot aminti mai mult de 100 de fețe umane diferite. Ei își amintesc și chipuri de animale.
O găină își întoarce ouăle de aproximativ 50 de ori pe zi și poate depune mai mult de 300 de ouă pe an.

Dacă ești o persoană activă, iubitoare de mișcare și aventură, atunci un companion canin este exact ceea ce îți lipsește pentru a-ți însenina viața. Iată topul nostru al celor mai potrivite rase de câini pentru un mod de viață activ:

Giardia este un parazit al sistemului digestiv, mai precis al intestinului subtire. Exista foarte multe specii de Giardia cunoscute pana in prezent, cea mai importanta fiind Giardia intestinalis (sinonime: Giardia duodenalis, Giardia lamblia). Acest parazit se prezinta sub 2 forme.

Cu sărbătorile pascale apropiindu-se, e important să avem în vedere și bunăstarea celor mici, adică animăluțele noastre de companie. În timp ce noi, oamenii, ne bucurăm de mese festive și dulciuri, trebuie să fim conștienți de faptul că animalele  nu trebuie să împartă tot ce punem pe masă.

Mixomatoza clasica constituie un pericol permanent pentru iepuroaice aproape tot timpul anului, mai periculoase fiind insa verile calduroase si umede, care favorizeaza multiplicarea insectelor intepatoare, transmitatoare de virus. Distingem aici 2 forme de boala: forma clasica, cu manifestare cutanata nodulara, cu transmitere numai prin insecte hematofoge si forma respiratorie cronica cu transmitere orizontala, de la iepure la iepure, dar poate fi si ea in aceeasi masura transmisa prin insecte, ca si forma clasica. In ultimii ani, un numar de crescatori au inregistrat

Loca Europeană este o boală bacteriană foarte contagioasă, persistentă mult timp în stupi fără semne vizibile.
Influenţată de factori stresanţi ca sezon, deficienţe nutriţionale, schimbarea ramelor, dominanţa lucrătoarelor mai vîrstnice

Etiologie: Melissococcus pluton (Bacillus, Streptococcus ) Bacterie Gram + pozitivă.

Variola Crapului

14 Apr 2024

Variola crapului, cunoscută și sub denumirea de "Koi herpesvirus" (KHV) sau Septicemia herpesvirală a crapului, este o afecțiune devastatoare pentru populațiile de crap din întreaga lume. Această boală este cauzată de Herpesvirus Cyprinid -1 (CyHV-1), care afectează în special speciile de crap, cum ar fi crapul comun și crapul koi.

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<