Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
Clortetradem 50, 10 g

Clortetradem 50, 10 g

0voturi

20Lei

IN STOCK

Cantitatea

Articol: VET001937
Păsări domestice Porcine

Descriere

CLORTETRADEM 50 500 mg clortetraciclină clorhidrat /g pulbere hidrosolubilă, pentru porcine şi păsări (pui carne, păsări de reproducţie, tineret înlocuire, găini ouă consum).

DECLARAREA SUBSTANŢEI ACTIVE ŞI A ALTOR SUBSTANŢE CLORTETRADEM 50 este o pulbere de culoare galbenă ce conţine per 1 gram:

Clortetraciclină clorhidrat ………… 500 mg (echivalent cu 463 mg clortetraciclină bază)
Excipient (lactoză monohidrat) qs.ad.……………….…..………..…………. 1 g

INDICAŢII
Clortetradem 50 se indică în principal în tratamentul infecţiilor respiratorii produse de bacterii din genurile Clostridium, Pneumococcus, Streptococcus, Haemophillus influenzae, Klebsiella pneumoniae. La porcine, CLORTETRADEM 50 este indicat a se utiliza şi în tratamentul infecţiilor produse de unele specii de bacterii sensibile din genurile: Corynebacterium, Erysipelothrix, Listeria, Actinobacillus, Bordetella, Francisella, Haemophillus, Pasteurella, Manhaemia, Campylobacter, Leptospira, Actinomyces, Mycoplasma, Chlamydia, Rickettsia. La păsări, (pui carne, păsări de reproducţie, tineret înlocuire, găini ouă consum) CLORTETRADEM 50 este indicat pentru tratamentul infecţiilor produse de unele specii de bacterii sensibile din genurile: Clostridium, Corynebacterium, Erysipelothrix, Listeria, Streptococcus, Actinobacillus, Bordetella, Francisella, Haemophillus, Pasteurella, Campylobacter, Borellia, Leptospira, Actinomyces, Mycoplasma, Chlamydia, Rickettsia şi Anaplasma spp.

CONTRAINDICAŢII
Nu se administrează la animale cu hipersensibilitate cunoscută la tetracicline.

REACŢII ADVERSE
Uneori, la animalele cu insuficienţă renală severă pot să apară reacţii adverse manifestate prin: anorexie, vomismente, colici abdominale, diaree, defecaţie dureroasă. Eventualele fenomene toxice se datorează concentraţiilor mari de clortetraciclină din sânge şi ţesuturi care apar după administrarea unor doze prea mari, repetate la intervale mai mici decât cele recomandate în prospect sau în caz de insuficienţă renală severă. Aparat digestiv: anorexie, vomismente, diaree, colici abdominale, pancreatită; Clortetradem 50 administrat timp îndelungat poate duce la apariţia enteritei stafilococice sau candidozelor (bucală, intestinală, pulmonară). Dinţi: pigmentaţii dentare, carii, hipoplazia smalţului dentar la nou născuţi şi sugari ai căror mame au primit clortetraciclină în timpul gestaţiei sau după fătare precum şi la tineret.

SPECII ŢINTĂ
Porcine, păsări (pui carne, păsări de reproducţie, tineret înlocuire, găini ouă consum).

DOZE, MOD ŞI CALE DE ADMINISTRARE
La păsări (pui carne, păsări de reproducţie, tineret înlocuire, găini ouă consum) se administrează per os, în doză de 20-50 mg clortetraciclină bază/kg greutate vie/zi (21,60 – 54 mg clortetraciclină clorhidrat /kg greutate vie/zi, adică aproximativ 44 – 108 mg Clortetradem 50 /kg greutate vie/zi) timp de 3-5 zile, consecutive. La porci: doza terapeutică este de 40 mg clortetraciclină bază/kg greutate vie/zi (43,2 mg clortetraciclină clorhidrat /kg greutate vie/zi, adică aproximativ 87 mg Clortetradem 50 /kg greutate vie/zi) timp de 3-5 zile, consecutive. Se poate utiliza următoarea formulă de calcul pentru administrare: În apa de băut: mg Clortetradem 50/ kg greutate vie/zi x greutatea corporală medie a animalelor de tratat (kg) = mg Clortetradem 50 / litru apă Consumul mediu zilnic de apă (litri) /animal În furaj: mg Clortetradem 50/ kg greutate vie/zi x greutatea corporală medie a animalelor de tratat (kg) = mg Clortetradem 50 / kg furaj Consumul mediu zilnic de furaj (kg) /animal Ingestia de apă sau furaj este dependentă de condiţiile clinice ale animalelor. De aceea, pentru a obţine dozajul corect, concentraţia în apa de băut sau furaj va trebui ajustată.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Este recomandat ca tratamentele să se iniţieze după efectuarea antibiogramei. Dacă acest lucru nu este posibil, tratamentul trebuie să se efectueze pe baza informaţiilor epidemiologice locale (regiune, fermă). Pe toată durata tratamentului, animalele trebuie să bea numai apa medicamentată şi să mănînce numai furaj medicamentat. La fiecare 24 ore se prepară apă medicamentată proaspătă. Pentru a asigura dozarea corespunzătoare, greutatea corporală a animalelor trebuie calculată cât mai exact, pentru a se evita sub-dozarea produsului. Produsul trebuie bine omogenizat cu furajul concentrat pentru a asigura o dispersare uniformă în toată masa acestuia.

TIMP DE AŞTEPTARE
Pentru carne de porc: 7 zile de la ultima administrare. Pentru carne de pasăre: 3 zile de la ultima administrare. Pentru ouă: 3 zile de la ultima administrare.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lăsa la îndemâna copiilor! A se păstra în ambalajul original, la temperatura camerei (15 – 25oC), ferit de umiditate şi lumina solară directă. După prima deschidere a ambalajului: produsul se va utiliza imediat. Apa medicamentată are o valabilitate de 24 ore de la data preparării. Furajul medicamentat are o valabilitate de 3 luni de la data realizării amestecului. A nu se folosi după data de expirare menţionată pe etichetă.

ATENŢIONĂRI SPECIALE
Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la tetracicline sau la excipientul produsului trebuie să evite contactul cu produsul. Pentru a se preîntâmpina orice efecte neplăcute, la manipularea produsului, se recomandă purtarea mănuşilor, a ochelarilor de protecţie şi măştilor de protecţie pentru praf. În caz de ingestie accidentală a produsului sau dacă apar simptome caracterizate prin prurit cutanat sau iritaţii ale pielii, adresaţi-vă imediat medicului şi arătaţi-i prospectul produsului sau eticheta. Manifestările serioase, de tipul: umflarea feţei, buzelor sau pleoapelor însoţite de dificultăţi ale respiraţiei, necesită asistenţă medicală de urgenţă.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ
Pentru protecţia mediului, produsul nu trebuie aruncat în ape reziduale sau în resturile menajere ci în locuri special amenajate. Orice produs farmaceutic veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale. Animalele tratate se vor menţine în adăposturi pe toată perioada tratamentului, iar dejecţiile colectate nu se vor utiliza la fertilizarea solului.

ALTE INFORMAŢII Prezentare: Pungi PET cu inserţie de aluminiu, termosudate, ce conţin 10g, 25g, 50g, 100g, 500g, 1000g, 5kg, 10kg şi saci PET cu inserţie de aluminiu a 25kg, 50kg.

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR CLORTETRADEM 50, 500 mg clortetraciclină clorhidrat /gram pulbere hidrosolubilă, pentru porcine şi păsări (pui carne, păsări de reproducţie, tineret înlocuire, găini ouă consum). Clortetraciclină clorhidrat

 

Număr unic de înregistrare: 

200112

Data înregistrării: 

24/11/2020

Status înregistrare: 

Validă

Înregistrare valida pina la: 

24/11/2025

Deținător al certificatului de înregistrare: 

SC DELOS IMPEX ’96 SRL, Romania

Mod eliberare: 

Cu prescripţie veterinara

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<