Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
Dehinel pentru pisici, 10 tablete

Dehinel pentru pisici, 10 tablete

0voturi

350Lei

IN STOCK

Cantitatea

Articol: VET002301

Descriere

Informații generale:

Denumirea comercială a medicamentului: Pisici Dehinel®.

Denumire internațională fără drept de proprietate: pirantel, praziquantel.

Forma de dozare: comprimate pentru administrare orală.

Dehinel pentru pisici ca ingrediente active într-un comprimat conține: pirantel embonat - 230 mg și praziquantel - 20 mg, precum și substanțe auxiliare: amidon de porumb, celuloză microcristalină (E460), polidonă K25, stearat de magneziu (E572), cuarț coloidal anhidru, hipromeloză, polietilen glicol 4000, dioxid de titan (E171).

În aparență, medicamentul este un comprimat oval acoperit, biconvex, de la culoare albă la aproape albă, cu o linie pe o parte.

Perioada de valabilitate a medicamentului, sub rezerva condițiilor de depozitare, este de 2 ani de la data producerii. O jumătate de tabletă se păstrează timp de 1 lună.

Nu utilizați medicamentul după data de expirare.

Dehinel este produs pentru pisici ambalate în 10 comprimate în blistere, ambalate în cutii de 1 sau 10 bucăți. Fiecare pachet este furnizat cu instrucțiuni de utilizare.

Păstrați comprimatele Dehinel pentru pisici în ambalajul sigilat al producătorului, protejat de lumina directă a soarelui, separat de alimente și furaje, la temperaturi de la 0 ° C la 25 ° C în locuri inaccesibile copiilor.

Eliminați produsul neutilizat în conformitate cu cerințele legale.

Eliberat fără prescripția medicului veterinar.

Proprietăți farmaceutice:

Tabletele Dehinel pentru pisici aparțin grupului de medicamente antihelmintice interne combinate.

Medicamentul are un spectru larg de acțiune antihelmintică asupra helminților rotunzi și cu bandă care parazitează la pisici, inclusiv Toxosaga cati (syn.mystax), Toxascaris leonina, Ancylostoma tubaeforme, Ancylostoma braziliense, Echinocoecus multilocularis, Hydrocetalium canalis, Dipylidia ., Joyeuxiella pasqualei.

Mecanismul de acțiune al praziquantelului, care face parte din medicament, este depolarizarea blocantelor ganglionare neuromusculare, transportul afectat al glucozei și funcția microturbulară a cestodelor, ceea ce duce la inervația musculară afectată, paralizia și moartea parazitului. Praziquantel se absoarbe rapid în intestin; se distribuie în organele și țesuturile interne; excretat în urină în principal sub formă metabolizată.

Embonatul pirantel are un efect nematodicid pronunțat, determinând o creștere a permeabilității membranelor celulare, paralizie ireversibilă și contractură musculară în nematode, ceea ce duce la moartea parazitului și promovează eliminarea acestuia din tractul gastro-intestinal. Embonatul de pirantel este parțial absorbit în intestin, metabolizat rapid și excretat din organism, în principal în fecale.

În funcție de gradul de impact asupra organismului, medicamentul aparține substanțelor cu risc redus (clasa de pericol 4 conform GOST 12.1.007-76), în dozele recomandate nu are efecte embriotoxice, teratogene și sensibilizante. Bine tolerat de pisici de diferite rase și vârste.

Procedura de aplicare:

Tabletele Dehinel sunt prescrise pisicilor cu scop terapeutic și profilactic pentru nematode (toxocarioză, toxascarioză, anchilostomioză) și cestodioză (teniidoză, dipilidioză, echinococoză, mezocestoidoză).

O contraindicație a utilizării Dehinel pentru pisici este hipersensibilitatea individuală a animalului la componentele medicamentului (inclusiv antecedente). Pisicuțele care cântăresc mai puțin de 1 kg nu sunt supuse deparazitării.

Medicamentul este prescris pisicilor la o doză de 1 comprimat la 4 kg greutate animală (5 mg praziquantel și 57,5 ​​mg pironel embonat la 1 kg greutate animal):

Greutate pisică, kg    Număr de comprimate

           1,0 - 2,0                                 1/2

           2.1 - 4.0                                   1

           4.1 - 6.0                              1 + 1/2

           6.1 - 8.0                                   2

Dehelmintizarea pisicilor folosind Dehinel se efectuează de la vârsta de 3 săptămâni.

Medicamentul se administrează animalelor pe cale orală o dată, dimineața, hrănindu-se cu o cantitate mică de alimente. O dietă preliminară de post și laxative nu sunt necesare înainte de deparazitare.

În scopuri terapeutice, animalele sunt deparazitate conform indicațiilor, în scopuri profilactice - trimestrial la doza de mai sus.

Simptomele care decurg din supradozajul cu medicamente nu au fost stabilite.

În caz de supradozaj semnificativ, tulburări ale tractului gastro-intestinal, pot apărea vărsături.

Particularitățile acțiunii medicamentului la prima admitere sau la retragerea acestuia nu au fost dezvăluite.

Medicamentul nu trebuie utilizat de către femeile însărcinate din cauza lipsei de informații despre efectul medicamentului asupra acestui grup de animale.

Medicamentul nu este utilizat pentru puii de deparazitare până la vârsta de trei săptămâni, deoarece nu au infestări cu tenie.

În cazul nerespectării perioadei stabilite de tratamente repetate, utilizarea medicamentului trebuie reluată în aceeași doză în conformitate cu aceeași schemă.

Efectele secundare și complicațiile la utilizarea Dehinel pentru pisici în conformitate cu această instrucțiune, de regulă, nu sunt observate. Cu o sensibilitate individuală crescută a animalului la componentele active ale medicamentului, sunt posibile o salivație crescută, diaree sau vărsături. Aceste simptome sunt pe termen scurt, dispar spontan și nu necesită consumul de droguri.

Nu se recomandă utilizarea Dehinel pentru pisicile cu medicamente care conțin piperazină, din cauza unei posibile scăderi a eficacității.

Comprimatele Dehinel pentru pisici nu sunt destinate utilizării la animale productive.

Măsuri personale de prevenire:

Când lucrați cu Dehinel pentru pisici, trebuie să respectați regulile generale de igienă personală și măsurile de siguranță furnizate atunci când lucrați cu medicamente. După terminarea lucrului, spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun.

Persoanele cu hipersensibilitate la componentele medicamentului trebuie să evite contactul direct cu medicamentul.

În caz de contact accidental al medicamentului cu pielea sau membranele mucoase ale ochiului, acestea trebuie clătite cu multă apă. În caz de reacții alergice sau ingestie accidentală a medicamentului în corpul uman, trebuie să contactați imediat o instituție medicală (ar trebui să aveți instrucțiuni de utilizare sau o etichetă cu dvs.).

Număr unic de înregistrare: 

220045

Data înregistrării: 

13/07/2022

Status înregistrare: 

Validă

Înregistrare valida pina la: 

13/07/2027

Deținător al certificatului de înregistrare: 

KRKA,d.d., Novo mesto, Slovenia

Mod eliberare: 

Fără prescripție veterinară (OTC)

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<