Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
NexGard Spectra 2- 3,5 kg. 3 pastile

NexGard Spectra 2- 3,5 kg. 3 pastile

0voturi

960Lei

IN STOCK

Cantitatea

Articol: VET001996
Câini
Boehringer Ingeheim
NexGard Spectra 2- 3,5 kg. 1 pastila
330 Lei

Descriere

PROSPECT 

NEXGARD SPECTRA 9 mg/2 mgcomprimate masticabile pentru caini de 2‑3.5 kg

Detinatorul autorizatiei de comercializare :

MERIAL 29, avenue Tony Garnier 69007 Lyon FRANTA

Producator responsabil pentru eliberarea seriei:

MERIAL,  4 Chemin du Calquet,  31000 Toulouse,  FRANTA

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

NEXGARD SPECTRA 9 mg/2 mgcomprimate masticabile pentru caini de 2‑3.5 kg

Fiecare comprimat masticabil contine urmatoarele substante active: 

 Afoxolaner 9.375 (mg) Milbemycin oxime 1.875 (mg)    

Comprimate marmorate de culoare rosie pana la maro roscat de forma rotunda (comprimatele pentru caini de 2‑3.5 kg) 

INDICATIE

Pentru tratamentul infestatiilor cu purici si capuse la caini atunci cand concomitent este indicata si preventia dirofilariozei cardiace (Dirofilaria immitis stadiul larvar), angiostrongilozei (reducerea nivelului de infestatie cu Angiostrongylus vasorum in stadiul de adult imatur (L5) si adult), telazioza (Thelazia callipaeda adult) si/sau tratamentul impotriva infestatiilor cu viermi gastrointestinali.

Tratamentul infestatiilor cu purici (Ctenocephalides felis si C. canis) la caini.

Tratamentul infestatiilor cu capuse (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Ixodes hexagonus, Rhipicephalus sanguineus) la caini.

Puricii si capusele trebuie sa fie fixate pe gazda si sa inceapa procesul de hranire pentru a fi expuse la substanta activa.

Tratamentul infestatiilor cu nematode  gastrointestinale adulte din urmatoarele specii: viermi rotunzi (Toxocara canis si Toxocara leonina), viermii cu carlig (Ancyclostoma caninum,Ancyclostoma braziliensesi Ancyclostoma ceylanicum) si viermii bici (Trichuris vulpis)

Tratamentul demodeciei canine (determinata de Demodex canis).

Tratamentul raiei sarcoptice (determinata de Sarcoptes scabiei var. canis).

Prevenirea dirofilariozei cardiace (Dirofilaria immitis stadiu larvar) daca este administrat lunar.

Prevenirea angiostrongilozei (prin reducerea nivelului de infestatie cu Angiostrongylus vasorum in stadiul de adult imatur (L5) si adult) daca este administrat lunar.

Prevenirea instalarii telaziozei (infectie oculara cu Thelazia callipaeda forma adulta) daca este administrat lunar.

CONTRAINDICATII 

Nu se utilizeaza in cazuri de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.

REACTII ADVERSE 

Studii clinice

Voma, diaree, lipsa energiei, scaderea apetitului si mancarime au fost observate mai putin frecvent (mai putin de 10 animale din 1000 animale tratate). Aceste reactii, in general s-au rezolvat de la sine si au fost de scurta durata.

Experienta privind siguranta dupa punerea pe piata

Eritem si semne neurologice (convulsii, ataxie si tremor muscular) au fost raportate foarte rar.

Daca observati orice reactie adversa, chiar si cele care nu sunt deja incluse in acest prospect sau credeti ca medicamentul nu a avut efect va rugam sa informati medicul veterinar.

SPECII TINTA

Caini

Doza:

 2‑3.5 kg - 1 Tableta  

Metoda de administrare:

Comprimatele sunt masticabile si placute la gust pentru majoritatea cainilor. In cazul in care cainele nu accepta comprimatele direct acestea pot fi administrate impreuna cu hrana.

Schema de tratament:

Schema de tratament trebuie stabilita in functie de diagnosticul medicului veterinar si a situatiei epidemiologice locale. 

Tratamentul infestatiilor cu purici si capuse si cu nematode gastrointestinale:

NEXGARD SPECTRA poate fi utilizat ca tratament sezonier impotriva puricilor si capuselor (inlocuind un produs cu actiune numai impotriva puricilor si capuselor) la caini infestati concomitent si cu viermi gastrointestinali. 

Un singur tratament este eficace impotriva viermilor gastrointestinali.

Tratamentul impotriva puricilor si capuselor isi mentine efectul timp de o luna. Alte tratamente ar putea fi necesare pe durata sezonului puricilor si/sau capuselor. Solicitati sfatul medicului veterinar cum sa continuati acest tratament.

Tratamentul demodeciei (determinata de Demodex canis):

Administrarea lunara a produsului pana cand raclatul cutanat, efectuat la interval de o luna, este negativ de cel putin de 2 ori consecutiv. Cazurile severe pot necesita tratamente lunare prelungite. Deoarece demodecia este o boala provocata de diversi factori, atunci cand este posibil, este recomandat, de asemenea, sa se trateze corespunzator toate bolile asociate.

Tratamentul raiei sarcoptice (determinata de Sarcoptes scabiei var. canis): 

Administrarea lunara a produsului timp de 2 luni consecutive. Poate fi necesara administrarea lunara ulterioara in baza evaluarii clinice si a examinarii raclatului cutanat.

Preventia dirofilariozei cardiace:

NEXGARD SPECTRA ucide larvele de Dirofilaria immitis (viermii inimii) timp de o luna dupa transmiterea lor de catre tantari. De aceea produsul trebuie administrat la intervale lunare regulate pe toata durata perioadelor propice tantarilor, incepand cu luna de dupa prima expunere la acestia. 

Tratamentul trebuie continuat pana in luna urmatoare ultimei expuneri la tantari. In vederea stabilirii unei rutine de tratament se recomanda sa se administreze tratamentul in aceeasi zi din luna. In cazul in care inlocuieste un alt produs de preventie a dirofilariozei cardiace, primul tratament cu NEXGARD SPECTRA trebuie sa inceapa in ziua in care trebuia administrata medicatia precedenta.

Cainii care traiesc sau care au calatorit intr-o regiune cu dirofilarioza cardiaca pot fi infestati cu dirofilarii adulte. Nu a fost stabilit niciun efect terapeutic impotriva Dirofilaria immitis adulte. De aceea este recomandat ca toti cainii cu varsta mai mare de 8 luni sau mai mult, care traiesc in zonele endemice de dirofilarioza cardiaca sa fie testati pentru infestatia cu dirofilarii adulte inainte de a fi tratati cu un produs de preventie a dirofilariozei cardiace.

Preventia angiostrongilozei:

In zonele endemice, administrarea lunara a produsului va reduce infestatiile cu Angiostrongykus vasorum in stadiul de adult imatur (L5) si adult, la nivelul inimii si plamanilor.

Preventia telaziozei:

Administrarea lunara a produsului previne instalarea infectiei oculare cu Thelazia callipaeda forma adulta.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA

Comprimatele sunt masticabile si placute la gust pentru majoritatea cainilor. In cazul in care cainele nu accepta comprimatele direct acestea pot fi administrate impreuna cu hrana.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.

A se pastra blisterul in ambalajul secundar pentru a se proteja de lumina.

A nu se utiliza acest produs veterinar dupa data expirarii marcata pe cutie dupa EXP:

ATENTIONARI

Precautii speciale pentru fiecare specie tinta:

Parazitii trebuie sa inceapa hranirea pe gazda pentru a fi expusi la substanta afoxolaner; de aceea riscul transmiterii unor boli infectioase de catre purici si capuse nu poate fi exclus.

Ancyclostoma ceylanicum este raportat ca fiind endemic numai in Asia de sud est, China, India, Japonia, cateva insule din Pacific, Australia, Peninsula Araba, Africa de Sud si America de Sud.

Rezistenta parazitilor la o anumita clasa de medicamente antiparazitare se poate dezvolta ca urmare a utilizarii frecvente a unui compus din acea clasa. De aceea, utilizarea acestui produs trebuie sa se adapteze fiecarui caz in parte in baza informatiilor referitoare la prezenta bolii la nivel local si a susceptibilitatii parazitilor tinta la substantele active ale acestui produs, astfel incat sa se reduca posibilitatea unei selectii viitoare a rezistentei.

Prevenirea Dirofilariozei cardiace este critica. In vederea minimalizarii riscului de selectie a rezistentei, se recomanda testarea cainilor atat privind antigenii circulanti cat si microfilariile din sange la inceputul fiecarei perioade de tratament preventiv.

Precautii speciale pentru utilizare la animale:

In absenta datelor disponibile tratamentul cateilor cu varsta mai mica de 8 saptamani si/sau al cainilor cu greutatea sub 2 kg trebuie efectuat numai in baza evaluarii raportului beneficiu-risc de catre medicul veterinar.

Cainii care traiesc in zone in care boala dirofilarioza cardiovasculara este prezenta trebuie sa fie testati pentru a vedea daca sunt infestati cu dirofilarii adulte inainte de administrarea NEXGARD SPECTRA. Cainii infestatii trebuie tratati cu un adulticid la alegerea medicului veterinar pentru a elimina dirofilariile adulte. NEXGARD SPECTRA nu este indicat in eliminarea microfilariilor la cainii diagnosticati pozitiv.

Doza recomandata trebuie urmata strict in cazul cainilor din rasa Collie sau din alte rase inrudite cu aceasta.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale:

- Acest produs in caz de ingerare poate provoca tulburari gastrointestinale.

- A se pastra pana la folosire comprimatele in blistere si blisterul in cutie.

- In caz de ingerare accidentala, mai ales de catre copii, solicitati sfatul medicului imediat si aratati-i eticheta produsului.

- A se spalamainiledupautilizare.

Gestatie si lactatie:

Studiile de laborator efectuate pe sobolani si iepuri nu au demonstrat malformatii la nastere sau orice fel de efect negativ asupra capacitatii de reproducere a masculilor si femelelor.

Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei sau pentru caini de reproductie. A se utiliza in conformitate cu evaluarea beneficiu-risc a medicului veterinar.

Interactiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune:

Milbemycin oxime este un substrat al glicoproteinei p (P-gp), putand astfel sa interactioneze alte substrautri ai P-gp (de exemplu, digoxin, doxorubicin) sau alte lactone macrociclice. De aceea, tratamentul concomitent cu alte substraturi P-gp pot duce la cresterea toxicitatii.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenta, antidot):

Nu au fost observate reactii adverse la pui sanatosi cu varsta peste 8 saptamani dupa 6 tratamente cu de 5 ori doza maxima.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ

Solicitati medicului veterinar informatii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste masuri contribuie la protectia mediului.

Număr unic de înregistrare: 

210031

Data înregistrării: 

25/03/2021

Status înregistrare: 

Validă

Înregistrare valida pina la: 

25/03/2026

Deținător al certificatului de înregistrare: 

Boehringer Ingelheim Animal Health France SCS, Franța

Mod eliberare: 

Cu prescripţie veterinara

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<