Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
Sulfaprim 48 BT 500 g

Sulfaprim 48 BT 500 g

0voturi

0Lei

Stoc Epuizat. Pagina Informativa.

Cantitatea

Articol: VET001980
Păsări și animale decorative Ovine Bovine Păsări domestice Porcine Câini Pisici

Descriere

Denumirea medicamentului de uz veterinar, concentrația și forma farmaceutică ale acestuia

Sulfaprim 48 BT ( Sulfaprimum 48 BT ).

Medicamentul reprezintă o pulbere de la culoarea albă spre crem

1g de pulbere conține 0,4 g sulfodimidină, 0,08 g trimethoprim și excipienți.

Indicații terapeutice și farmacologie (pe specie țintă)

Medicamentul se administrează la viței, miei, porci, păsări, animale de companie cu pneumonie, bronhopneumonie catarală, bronșită, laringită, amigdalită, sepsis, necrobacterioză, dispepsie, gastroenterită, infecții ale tractului urinar, salmoneloză, pasteureloză, micoplasmoză, eimerioze și alte infecții respiratorii sensibile la componentele medicamentului.

Sulfaprim 48 BT este un medicament antibacterian combinat care acționează bactericid împotriva bacteriilor gram negative (Escherichia coli, Klebsiella spp., Salmonella spp., Proteus spp., Cam-pylobacter spp., Pseudomonas aeruginosa, Bordetella spp., Pasteurella sppus, happy. .) și bacteriilor gram pozitive (Staphylococcus spp., Streptococcus spp., Listeria monocytogenes, Corynebacterium spp.), eimeria, chlamydia.

O combinație extrem de eficientă de sulfadimidină, analog structural al concurentului acidului para-aminobenzoic și trimetoprim, care îmbunătățește efectul antimicrobian, perturbând restabilirea acidului trihidrofolic, inhibă sinteza bazelor purinice și pirimidinice care provoacă creșterea și reproducerea microorganismelor.

După administrarea orală, medicamentul este absorbit rapid în fluxul sanguin și pătrunde în toate organele și țesuturile. Concentrația antibacteriană maximă în sânge se observă la 4-5 ore după administrarea medicamentului și se menține la nivel terapeutic timp de 12 ore. Medicamentul este legat 75% de proteinele sanguine unde se acumulează în cantități mari. Este excretat cu urina.

Contraindicații

Medicamentului este contraindicat la animalele cu sensibilitate individuală crescută și animalelor cu disfuncții severe ale ficatului și rinichilor.

Este contraindicată administrarea concomitentă a medicamentului cu medicamente care conțin derivați ai acidului para-aminobenzoic (novocaină, anestezină), preparate cu sulf (tiosulfat de sodiu și unitiol).

Medicamentul este contraindicat la capre, din cauza hipersensibilității acestora la sulfonamide.

Este interzisă utilizarea medicamentului pentru păsările ale căror ouă sunt folosite în consumul uman, precum și pentru femelele gestante și lactante la toate speciile.

Reacții adverse

În dozele recomandate, medicamentul nu provoacă reacții adverse.

În cazul unei reacții alergice (dermatită, mâncărime, edem), administrarea medicamentului se va sista și se va prescrie terapia desensibilizantă (difenhidramină, tavegil, preparate de calciu), se recomandă hidratarea din abundența a animalelor.

Specii ținta

Medicamentul este folosit în tratamentul păsărilor, vițeilor, mieilor, porcilor și animalelor de companie.

Posologie pentru fiecare specie, metoda, modul de administrare

Medicamentul se prescrie pentru administrare orală cu hrana vițeilor, mieilor, porcilor și animalelor de companie  în doză de 0,04 g / kg greutate corporală de 2 ori pe zi, cu intervale de 12 ore, timp de 3-5 zile (doza initială se recomandă a fi dublată ).

Pentru pasări se prescrie doza de 1,0 g per 5 kg furaj de 2 ori pe zi, cu un interval de 12 ore, timp de 3-5 zile.

Timpul de așteptare

Sacrificarea animalelor și a păsărilor pentru carne este permisă nu mai devreme de 7 zile de la ultima administrare a medicamentului. În cazul sacrificărilor forțate, carnea este folosită pentru hrănirea carnivorelor.

Precauții speciale pentru depozitare

Preparatul se păstrează în ambalajul producătorului din lista B, într-un loc uscat și întunecat, la o temperatură nu mai mare de  + 25 ° C.

Precauții speciale pentru eliminarea medicamentului de uz veterinar neutilizat sau a deșeurilor provenite de la medicamentul de uz veterinar

Produsele veterinare fără etichetă, cu termenul de valabilitate expirat, deteriorate sau deschise, trebuie eliminate în conformitate cu cerințele legale în vigoare.

Atenționări speciale

Când lucrați cu medicamentul, trebuie să respectați măsurile de igienă personală și reglementările de siguranță.

Termenul de valabilitate

Termenul de valabilitate este 3 ani de la data fabricarii, cu respectarea condițiilor de depozitare.

Număr unic de înregistrare: 

200052

Data înregistrării: 

03/06/2020

Status înregistrare: 

Validă

Înregistrare valida pina la: 

03/06/2025

Deținător al certificatului de înregistrare: 

SRL Belekotechnika, Republica Belarus

Mod eliberare: 

Cu prescripţie veterinara

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<