Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Comportamentul carasului auriu. De ce peștele auriu înoată neregulat?

12 Jan 2023

Comportamentul carasului auriu. De ce peștele auriu înoată neregulat?

Dacă ai avut pești aurii , probabil ai observat că uneori fac lucruri care par neobișnuite.

Cu toate acestea, poate fi dificil să știi de ce se comportă ciudat. Unul dintre cele mai frecvente comportamente neobișnuite pe care le puteți vedea, este înotul frenetic, haotic sau circular  în jurul acvariului, dar ar trebui să vă îngrijorați de acest lucru?

Jocul  peștilor aurii

Una dintre cele mai frecvente cauze ale înotului neregulat la peștii aurii este pur și simplu jocul. Peștii aurii sunt mult mai sociali și mai interactivi decât li se atribuie adesea, așa că nu este neobișnuit ca peștii aurii să fie văzuți înotând rapid în jurul rezervorului .

Unii pești de aur se pot juca chiar și în bulele pietrelor de aer și curenții filtrelor, în timp ce alții pot înota de la un capăt la altul în rezervor cât de repede pot.

Peștișorii aurii înoată fulgerător

Peștii aurii care suferă de disconfort a pielii, branhii sau înotătoare pot înota rapid și neregulat în jurul rezervorului lor, adesea periind sau înotând direct pe părțile laterale ale rezervorului.

Acest comportament poate ajuta la ameliorarea mâncărimii sau a disconfortului prin scărpinarea sau frecarea lucrurilor.

Cauzele pot fi următoarele:

1.Calitatea proastă a apei sau modificările rapide ale parametrilor apei pot provoca un mare disconfort peștilor dumneavoastră.

2.Prezența amoniacului și a nitriților în apă poate provoca înot rapid , la fel ca și nivelurile ridicate de nitrați. Schimbările rapide ale pH-ului și ale temperaturii pot deranja peștii și pot duce la modele de înot neregulate cit si pierderea pigmentației.

3.Un nivel prea scăzut al pH-ului poate provoca, de asemenea, disconfort pentru peștele auriu, deoarece preferă apa care este aproape neutră.

4.O altă cauză foarte frecventă la peștii aurii sunt infecțiile parazitare și fungice,pot prezenta incomodități pentru peștele dvs. auriu.

5.Unele infecții fungice pot provoca, de asemenea, disconfort, mai ales atunci când încep să provoace deteriorarea pielii, branhiilor sau aripioarelor, ceea ce poate determina și peștii să devină mai puțin activi si refuza hrana.

6.Probleme cu vezica înotătoare

Peștii aurii au un organ numit „vezică înotătoare” care îi ajută să-și controleze flotabilitatea. Unii pești pot avea disfuncții ale acestui organ.

Când peștii aurii se confruntă cu o disfuncție a vezicii înotătorii, ei pot înota neregulat, deoarece nu își pot controla în mod corespunzător flotabilitatea. Acest lucru îi poate determina să se miște în moduri neobișnuite, cum ar fi înotul în cerc și cu susul în jos.

În concluzie

Majoritatea peștilor de aur pot înota într-un model neobișnuit sau neregulat ca parte a timpului lor de joacă. Cu toate acestea, unii pești de aur înoată neregulat atunci când simt disconfort sau se confruntă cu o disfuncție a vezicii lor înotatoare.

Dacă peștele de aur începe brusc să afișeze modele de înot neregulat, primul lucru de făcut este să vă verificați parametrii apei pentru a vă asigura că totul este la niveluri sigure. Asigurați-vă că declorinați apa înainte de a o adăuga în rezervor și așteptați ca temperatura să atingă aceeași temperatură ca și rezervorul înainte de a o adăuga.

Dacă parametrii apei sunt în regulă, examinează-ți îndeaproape peștele, pentru a confirma/ infirma dovezi ale activității parazitare sau fungice, cum ar fi pete albe, pete negricioase, materiale asemănătoare nisipului sau roșeață.

De asemenea, puteți trata profilactic cu un deparazitant sau antifungic dacă credeți că aveți de-a face cu una dintre aceste probleme, deși acest lucru nu este recomandat dacă peștele dvs. de aur pare sănătos.

Odată ce ați exclus alte probleme, fiți cu ochii pe comportamentul peștilor de aur. Acesta poate fi un comportament normal pentru peștii dvs. și s-ar putea să vă arate doar natura lor jucăușă și cât de fericiți sunt să fie în casa dvs.

Articole Similare

Jun

13

De ce să folosiți un serviciu de telemedicină veterinară?

Telemedicina este definită ca modalitatea de furnizarea a serviciilor medical veterinare la distanță, utilizând tehnologiile informaționale și de comunicație, pentru a facilita consultările medicale, a evalua și gestiona îngrijirile medicale referitor la starea de sănătate a pacienților.Telemedicina nu înlocuiește practica actuală de medicină veterinară, ci este un instrument complementar care vine în ajutor medicilor veterinari.

Apr

04

Botriocefaloza peștilor de apă dulce : Aspecte generale și căile de transmitere oamenilor!

Boală invazivă produsă de cestodele Bothriocephalus acheilognathi,Sunt susceptibile speciile de pești: crap, caras, plătica, cosac, cosaș, sânger, babușca, văduvița, mreana, somn etc, dar cel mai susceptibil este puietul de crap, cosaș, la care prevalența infestării cu acești helminți poate atinge 80-100%.Bothriocephalus opsariichthydis (scolex) (autor Gologan Ion) Etiologie Cestod de culoare alb-cremoasă cu corp alungit, cu aspect de panglică

Jan

11

De ce peștele auriu face pete negre ? Cauze, tratament și prevenire.

Un pește auriu care devine negru e un semn că ceva nu este în regulă. Există o serie de motive pentru care un pește de aur își poate schimba culoarea. În primul rând, peștii aurii sunt relativ ușor de îngrijit, în ciuda culorilor lor iconice și a aspectului exotic. După ce a trecut ani de-a lungul, prin proceduri de reproducere selectivă, există sute, dacă nu mii, de specii de pești aurii în lume

Apr

28

Știți de ce unii oameni au alergii la animale?

Alergia la animale apare la contactul sau pur și simplu cu inhalarea de particule mici din acestea, de exemplu, celulele pielii. Când alergenii pătrund în corpul persoanelor alergice, provoacă o reacție de hipersensibilitate, producând inflamație la nivelul mucoasei nazale, oculare sau bronșice. Acest proces este cel care produce simptomele alergice tipice pe care le vom analiza mai jos. Simptomele alergiilor la animale Alergiile la animale împărtășesc simptomele cu multe alte alergii, cum ar fi alergiile

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<