Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Știți de ce unii oameni au alergii la animale?

28 Apr 2022

Știți de ce unii oameni au alergii la animale?

Alergia la animale apare la contactul sau pur și simplu cu inhalarea de particule mici din acestea, de exemplu, celulele pielii. Când alergenii pătrund în corpul persoanelor alergice, provoacă o reacție de hipersensibilitate, producând inflamație la nivelul mucoasei nazale, oculare sau bronșice.

Acest proces este cel care produce simptomele alergice tipice pe care le vom analiza mai jos.

Simptomele alergiilor la animale

Alergiile la animale împărtășesc simptomele cu multe alte alergii, cum ar fi alergiile de primăvară. Acestea sunt:

  1. Mâncărimi la ochi sau lăcrimare necontrolată.
  2. Tuse, respirație șuierătoare și chiar astm.
  3. Pete roșii pe piele .
  4. Strănut, getaj, nas înfundat...
  5. Tot ce implică rinită alergică.

În cele mai multe cazuri nu este un proces serios, dar este foarte enervant pentru cei care suferă de alergii.

Animale producătoare de alergii

Practic orice animal cu blană sau pene poate fi cel care provoacă alergii celor cu predispoziție la acest tip de tulburare. În prezent, se știe că 366 de specii diferite de animale provoacă alergii.

Alergia la animale tinde să apară mai ușor la câini și pisici, deoarece acestea sunt cele mai comune animale de companie și cu care majoritatea oamenilor petrec cel mai mult timp. Dar sunt cazuri de alergii la cai, iepuri, cobai, hamsteri, șobolani, șoareci, iguane, unele păsări etc.

Ce cauzează alergia la animale?

Elementele alergene se află în secrețiile glandelor sebacee și în saliva, precum și în masele fecale acestora. Prin urmare, alergia la animale este cauzată de contactul cu părul, mătreața, urina, saliva etc.

Ce să faci dacă vrei să trăiești cu animale în ciuda alergiilor

Principala recomandare este evitarea contactului atunci când există o alergie la animale, mai ales dacă afectează tractul respirator. Cu toate acestea, dacă mai aveți animale de companie, vă recomandăm să urmați aceste instrucțiuni:

Decorare minimă: încercați să nu vă umpleți casa cu mobilier sau obiecte care pot stoca praf și particule de piele, cum ar fi covoare sau mobilier tapițat.

Igienă: fiți bine informați cu privire la procesul de igienă pe care animalul îl solicită și respectați-l. De asemenea, pune accent pe igiena ta.

Filtre de aer: există produse specializate pentru evitarea alergenilor. Înainte de a lansa pentru a le cumpăra consultați medicul dumneavoastră și medicul veterinar.

Zone restrânse: dacă aveți un animal acasă, este bine să îl împiedicați să intre în dormitorul personal. În acest fel zona de odihna va fi mai lipsită de alergeni.

Există animale, precum peștii și țestoasele, care rareori provoacă alergii, de aceea pot fi o opțiune bună.

 

 

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

Articole Similare

Nov

21

Micotoxinele din hrana porumbeilor le pot afecta sanatatea

Să cunoaștem principalele boli care ne afectează porumbeii , și mai ales pe cele care apar în sezonul activ a porumbeilor, când aceștia sunt mai tensionați și stresați. Una dintre bolile de tip respirator la care trebuie să fim atenți și să știm să o diferențiem de alte boli respiratorii asemănătoare dar care sunt de etiologie bacteriană sunt micotoxinele produse de ciuperci. Aceste micotoxine sunt produse în amestecurile și boabele cu care hrănim porumbeii noștr

Nov

08

Демодекоз у собак -диагностика симптомы и схема лечения

Demodex canis считается нормальным компонентом кожной экосистемы собак, который передается во время лактации. Иногда этот клещ чрезмерно размножается в коже, вызывая локальное или генерализованное кожное заболевание, требующее специфического лечения препаратами, зарегистрированными для собак, в дополнение к лечению любого основного заболевания. Клещи рода Demodex собак считаются неотъемлемой частью физиологической фауны кожи, так как они появляются в небольшом количестве у большинства собак, не вызывая каких-либо клинических симптомов. В норме они всегда живут в просвете волосяных фолликулов

Oct

07

Utilizarea tescovinei de struguri in alimentația bovinelor

În industria vinicolă și nealcoolică se generează o cantitate semnificativă (de la 15 la 20%) de deșeuri, a căror utilizare rațională face posibilă obținerea de produse suplimentare care reprezintă mare interes şi valoare pentru o serie de sectoare ale economiei naţionale. Principalele deșeuri ale vinificației: Tescovină – reprezintă un complex de părti solide rezultat de la vinificarea strugurilor, continând in proporții diferite ciorchini, pielițe si sâmburi, dupa varietatea de struguri. În compoziţia sa se găsesc:

Aug

02

Coronaviroza găinilor - Bronșita Infecţioasă Aviară (B.I.)

Bronşita infecţioasă este o boală virală caracterizată prin manifestări respiratorii grave şi mortalitate la puii de găină şi prin scăderi ale ouatului la găinile adulte. Infecţia a fost descrisă prima dată în 1931 în SUA. După al Doilea Război M., boala a cuprins Europa, iar în România a fost diagnosticată în anul 1965.Bronşita infecțioasă este produsă de un coronavirus care prezintă pluralitate antigenică, fiind indicate peste 20 de serotipuri. Virusul are tropism pentru celulele epiteliale ale căilor respiratorii anterioare, ale oviductului şi tubilor urinifieri, mai exact tulpinile nefrotoxice. Acesta este sensibil la razele solare, căldură şi la antisepticele uzuale.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<