Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Sfaturi Utile ale Medicului Veterinar

ToateAlbine BovineCabalineCaprineCâiniIepuriOvinePisiciPorcinePăsări domesticeRozătoarePeștiPăsări și animale decorative

Insultul, cunoscut și sub denumirea de accident vascular cerebral (AVC) în cazul oamenilor, este o afecțiune gravă care poate afecta și câinii și pisicile. Semnele clinice ale insultului pot varia, iar recunoașterea rapidă a acestora este esențială pentru a acorda îngrijiri medicale adecvate. În această postare, vom discuta despre cauzele, cum se manifestă insultul la câini și pisici, precum și despre opțiunile de tratament disponibile.

Călătoria cu animalul tău de companie poate fi o experiență plină de satisfacții, dar necesită o planificare atentă pentru a te asigura că atât tu, cât și prietenul tău blănos aveți o călătorie confortabilă și fără stres.
Iată câteva sfaturi pentru călătoria confortabilă a animalelor de companie

Deși pisicile sunt animale de companie minunate, acestea pot transmite bacterii periculoase atunci când zgârie oamenii. Boala ghearelor sau a zgârieturii de pisică este o boală infecţioasă. Principalul simptom al bolii este reprezentat de limfadenopatie regională, adică inflamarea limfonozilor. Aceasta se poate asocia și cu manifestări sistemice: febră, cefalee, splenomegalie, lipsa poftei de mâncare. Cele mai multe cazuri apar toamna sau la începutul iernii, posibil asociat cu creşterea numărului de pisici şi infestarea cu purici din timpul verii!

Toxoplasma gondii este un parazit microscopic care poate infecta o gamă largă de animale cu sânge cald, inclusiv pisicile și oamenii. Acest parazit este cunoscut pentru că poate avea implicații serioase, mai ales pentru femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar slăbit.
Oamenii pot contracta infecția prin contact direct cu fecalele de pisică, consum de carne insuficient gătită sau prin expunerea la sol sau apă contaminate cu chisturi de parazit.
Riscurile majore apar în cazul femeilor însărcinate, deoarece parazitul poate afecta fătul și poate duce la complicații grave, precum malformații congenitale, pierderi de sarcină sau probleme neurologice la nou-născuți.

Blana animalelor are un sistem natural de reglare a temperaturii, care le permite să rămână protejați de supraîncălzire în timpul căldurii. Prin tăierea excesivă a blănii sau prin tunderea unor coafuri specifice(de exemplu tunsoarea specifică la rasa poodle-corpul tuns scurt și labele și capul lăsat cu blană)  compromite această capacitate naturală de reglare a temperaturii, cee ace îl face pa animal sa are grade diferite de temperatură pe corp și  poate duce la suprasolicitarea organismului și la riscul de supraîncălzire și șoc termic.

Telemedicina este definită ca modalitatea de furnizarea a serviciilor medical veterinare la distanță, utilizând tehnologiile informaționale și de comunicație, pentru a facilita consultările medicale, a evalua și gestiona îngrijirile medicale referitor la starea de sănătate a pacienților.Telemedicina nu înlocuiește practica actuală de medicină veterinară, ci este un instrument complementar care vine în ajutor medicilor veterinari.Cățelele vin în călduri la fiecare 6 până la 8 luni în medie. În această perioadă, apare o scurgere vaginală, care poate începe puțin sângeroasă și apoi devine mai gălbuie. Când sunt in călduri atrag masculii si pot ramane gestante sau cu o amprentă psihologica daca nu sunt montate. Pisicile în călduri nu au o scurgere vaginală evidentă. Simptomele sunt mai comportamentale, devine neliniștite și foarte vocale,urinează în casă în încercarea de a anunța pisoi

În ultimii ani, a existat o creștere a prevalenței alergiilor la animale, o creștere motivată mai ales că există tot mai mulți oameni care au un animal de companie acasă. Se estimează că mai mult de jumătate din gospodăriile europene trăiesc cu cel puțin un animal de companie, în special câinii care, împreună cu pisicile, sunt animalele care locuiesc cel mai mult în interiorul casei.Singurul tratament ar fi evitarea contactului cu animalul de companie

Anizocoria este o problemă frecventă , atunci când pisica are pupile inegale ca mărime, atunci când o pupila este dilatată, iar a doua este subdezvoltată. Pupila pisicilor diferă ca structură de pupila câinilor sau a oamenilor. Este alungit sub forma unei elipse in mijlocul irisului. Datorită pupilei și funcțiilor sale, fasciculul de lumină intră corect în cristalin, cu refracția ulterioară a luminii și propagarea de-a lungul retinei. Anisocoria se dezvoltă brusc, nu treptat.

Tehnica de castrare este mai drastică și mai invazivă decât în cazul sterilizării, dar are și avantajele sale: controlează caracterul în cazurile în care există probleme specifice legate de conviețuire (cum ar fi agresivitatea, evadarile etc.), și toate avantajele legate de sterilizare: previne bolile legate de uter sau mameloane, în cazul femeilor, și previne bolile de prostată în cazul masculelor. Este important să luați în considerare sterilizarea ca opțiuni pentru a evita procrearea

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<