Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Sfaturi Utile ale Medicului Veterinar

ToateAlbine BovineCabalineCaprineCâiniIepuriOvinePisiciPorcinePăsări domesticeRozătoarePeștiPăsări și animale decorative

Alimentele ecologice au o reputație foarte bună într-o societate care este din ce în ce mai conștientă de produsele naturale și de grija pentru mediu și asta pentru că sunt ingrediente care nu au fost tratate cu aditivi artificiali, fiind potențial periculoași pentru sănătatea umană.Majoritatea alimentelor organice se găsesc în grupul fructelor, legumelor, boboaselor deși este din ce în ce mai frecvent întâlnit și alimente de origine animală. Motivul principal pentru care un aliment este numit organic este că nu au fost folosiți aditivi artificiali în producerea lui. Acestea includ îngrășăminte, erbicide și pesticide

Unele tumori nu se răspândesc în alte părți ale corpului sau au tendința de a invada țesuturile din jur - acestea sunt cunoscute ca tumori „benigne”. Termenul de cancer este folosit pentru a descrie și tumorile „maligne” care invadează în mod normal țesutul sănătos din jur și se pot răspândi în alte locuri ale corpului (cunoscute sub numele de metastaze). Acestea se răspândesc în tot corpul prin fluxul sanguin sau vasele limfatice. Datorită naturii lor

Alexei Dorogov a folosit broaște ca materie primă biologică, iar ca metodă de prelucrare, sublimarea la temperatură înaltă a țesuturilor, urmată de condensarea vaporilor rezultați. Lichidul rezultat avea proprietăți antiseptice, stimulatoare, de vindecare a rănilor și a fost numit Stimulator Antiseptic al lui Dorogov - ASD. Ulterior, lichidul s-a depus și s-a stratificat - precipitatul a fost numit ASD fracțiunea 3, iar lichidul de deasupra sedimentului a fost numit ASD fracțiunea 2.

Scurtă descriere: ASD-2 este un medicament obținut prin distilarea materiilor prime de origine animală. Sublimitatea uscată este distrugerea treptată a substanțelor organice (proteine, grăsimi, carbohidrați și acizi nucleici) fără accesul oxigenului la temperaturi ridicate la componente cu greutate moleculară mică, care sunt similare ca structură cu produsele metabolismului celulelor vii. Compoziția sa conține substanțe active care au un efect stimulativ asupra activității sistemului nervos central, precum și a sistemului nervos vegetativ, care îmbunătățește motorica tractului

Pentru a desfășura subiectul referitor la utilizarea acidifianților în hrana animalelor sau apa de baut trebuie să știm că acidifiantul este o combinaţie de acizi organici (exemplu : acidul lactic - cel mai frecvent întâlnit în produsele lactate acre, acid citric , acidul propionic şi acidul formic) şi oligo elemente (exemplu : cuprul, sub formă de sulfat , zinc chelatat), în rapoarte optim echilibrate, care oferă multe beneficii.Mediul normal al stomacului animalelor este acid

După încheierea campaniei de fătări de primăvară , oile vor ieşi din nou la păşune , odată cu acest lucru crește riscul de apariţie a unor boli în efective creşte.Fiecare fermier sau crescător de oi ar fi bine sa să cunoască care sunt principalele boli infecţioase şi parazitare întâlnite cel mai frecvent şi cum se pot preveni , ar ajuta la întocmirea planului care prevede acţiunile profilactice şi perioada când acestea trebuie efectuate, un asemenea plan se realizează

Alăptarea artificială a mieilor cu substituenţi de lapte se face la necesitate, mai cu seamă la mioare, care nu au lapte sau au foarte puțin lapte, nu reușesc să crească mieii sau la discreţia fermierului. Mieilor cărora nu le ajunge lapte sunt adoptați de oile doici . Oile își recunosc mieii fătați după miros iar la o săptămână și după auz și văz. Pentru ca adopția să fie reușită se recurge foarte des la uniformizarea mielului prin 2 metode

Vedem absolut necesar informarea crescătorilor de animale, specialiştilor din domeniu dar si a restul populației, cu referire la rolul pe care căpuşele îl au ca parazit şi în principal ca vector în transmiterea unor boli grave la oameni şi animale, precum şi de prevenire a infestării specilor receptive.Nu este o noutate faptul ca în ultimii ani se înregistrează o creștere a incidenței înţepăturilor de căpuşe și a numărului mare de animale infestate şi de oameni

La ovine, gestația are o durată medie de 150 de zile, cu limite cuprinse între 144-155 de zile, durata gestaţiei este mai scurtă la oile cu gemeni, la cele cu o bună stare de întreţinere, precum şi la oile ce produc miei de sex femel. După scurgerea celor 150 de zile de gestaţie, la oi se vor putea observa semnele fătării: lăsare pronunţată a abdomenului, adâncirea scobiturii flancului şi la baza cozii, mărirea în volum a glandei mamare

Perioada fătări la ovine este pe cale să înceapă în majoritatea fermelor, și a gospodăriilor ce se ocupă cu creșterea oilor, crescătorii trebuie să acorde o atenție deosebită animalelor în această perioadă. Declanşarea perioadei de fătări reprezintă un moment de mare interes pentru fiecare crescător . Producţia de lapte şi carne este sever dependentă de buna desfăşurare a fătărilor. Reguli pentru evitarea avorturilor
În perioada de fătare a oilor, crescătorii de animale trebuie să respecte anumite reguli

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<