Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Bolile parazitare, bacteriene si micotice care pot fi transmise de la struți la oameni

24 Jan 2023

Bolile parazitare, bacteriene si micotice care pot fi transmise de la struți la oameni

Struții sunt purtători ai unor boli care pot infecta oamenii. Aceste boli pot fi transmise prin contactul direct cu carnea de struț sau prin contactul cu materiile fecale ale struților. Printre boli comune care pot fi transmise de la struți la oameni se numără:

Infecțiile bacteriene.

Salmonella: aceasta este o boală infecțioasă cauzată de o bacterie care se găsește în tractul digestiv al strutilor. Simptomele la oameni includ diareea,voma, febra și durerile abdominale.

Campylobacter: aceasta este o altă boală infecțioasă cauzată de o bacterie care se găsește în tractul digestiv al strutilor. Simptomele sunt similare cu cele ale salmonelei.

E. coli: aceasta este o altă bacterie care poate fi găsită în tractul digestiv al strutilor. Poate cauza diaree, dureri abdominale și febră.

Listeria: aceasta este o bacterie care poate cauza boala numită listerioza, care poate fi gravă sau chiar letală pentru persoanele mai vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă, femeile gravide sau persoanele cu sistem imunitar slăbit.

Infecțiile parazitare

Toxoplasma gondii: aceasta este o protozoană care poate cauza toxoplasmoza, o boală infecțioasă care poate fi gravă în cazul femeilor însărcinate sau a persoanelor cu sistem imunitar slăbit.

Echinococcus granulosus și Echinococcus multilocularis: acestea sunt viermi plați care pot cauza hidatidoza, o boală infecțioasă cauzată de infestarea cu chisturi hidatici.

Taenia saginata și Taenia solium: acestea sunt viermi plați care pot cauza teniaza.

Este important să se respecte regulile de igienă corespunzătoare atunci când se manevrează carnea de strut sau se iau în considerare alte produse din carne pentru a preveni infecțiile cu paraziți. Este important să se consulte medicul în cazul în care se suspectează o infecție

Infecțiile micotice

Aspergillosis: aceasta este o boală infecțioasă cauzată de ciuperca Aspergillus. Poate fi respiratorie sau invazivă, poate afecta oamenii cu sistem imunitar slăbit și poate fi fatală.

Candidiasis: aceasta este o boală infecțioasă cauzată de ciuperca Candida. Poate afecta diferite zone ale corpului, inclusiv gura, tractul urinar, tractul genital și pielea.

Cryptococcosis: aceasta este o boală infecțioasă cauzată de ciuperca Cryptococcus. Poate afecta sistemul nervos central și poate fi fatală.

 

Care sunt metodele de prevenire a infectarilor

1,Igiena corespunzătoare: este important să se respecte regulile de igienă corespunzătoare atunci când se manevrează carnea de strut sau se iau în considerare alte produse din carne pentru a preveni infecțiile. Este important să se spele mâinile în mod regulat și să se evite contactul direct cu materiile fecale ale strutilor.

1.Preparare corectă a carnii: este important să se coacă carnea de strut la temperaturi suficient de înalte pentru a ucide orice paraziți sau bacterii care ar putea fi prezenți.

3.Evitarea contactului cu materiile fecale ale strutilor: este important să se evite contactul cu materiile fecale ale strutilor, deoarece acestea pot conține paraziți, bacterii sau ciuperci care pot fi periculoase pentru oameni.

4.Consultarea medicului: este important să se consulte medicul în cazul în care se suspectează o infecție sau în cazul în care apar simptome neobișnuite după contactul cu struti sau produse din carne de strut.

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

Articole Similare

Jun

13

De ce să folosiți un serviciu de telemedicină veterinară?

Telemedicina este definită ca modalitatea de furnizarea a serviciilor medical veterinare la distanță, utilizând tehnologiile informaționale și de comunicație, pentru a facilita consultările medicale, a evalua și gestiona îngrijirile medicale referitor la starea de sănătate a pacienților.Telemedicina nu înlocuiește practica actuală de medicină veterinară, ci este un instrument complementar care vine în ajutor medicilor veterinari.

May

24

Salmoneloza struților: simptome și tratament.

Salmoneloza este una dintre cele mai frecvente boli infecțioase, afectând adesea păsările din fermele de struți. Pentru a nu suferi pierderi la reproducerea acestor păsări uriașe, este important să identificați infecția la timp și să preveniți răspândirea ei în continuare. Trei tipuri de Salmonella aduc cele mai mari daune în creșterea păsărilor de curte:

May

23

Boli infecțioase ale struților. Infecțiile virale

Problema bolilor virale constă în primul rând în faptul că se răspândesc foarte repede în rândul organismelor sensibile, ducând adesea la moartea în masă a păsărilor sau animalelor bolnave, de regulă, acestea nu au tratamente specifice. Bolile virale pot fi prevenite doar prin vaccinare și prin prevenirea introducerii virusului în fermă, care, trebui să fie luat în considerare atunci când se organizează o fermă de struți

Apr

28

Gastroenterita la viței – diareea neonatală a vițeilor !

Gastroenterita la viței este o boală destul de frecventă a sistemului digestiv care apare pe fondul proceselor inflamatorii care apar în tractul gastro-intestinal al animalelor. Cea mai periculoasă consecință a acestei boli este deshidratarea care apare la viței și la adulți, ceea ce poate duce la consecințe destul de triste.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<