Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Reguli privind circulația animalelor de companie in Uniunea Europeană

16 Mar 2017

Reguli privind circulația animalelor de companie in Uniunea Europeană

Conform Regulamentului (CE) nr.576/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, "animale de companie" înseamnă animalele aparținând speciilor:

câini, pisici, dihori domestici, nevertebrate (cu excepția albinelor și crustaceelor), pești tropicali ornamentali, amfibieni, reptile, toate speciile de păsări (cu excepția celor de curte), rozătoare și iepuri domestici

care își însoțesc proprietarii sau o persoană fizică răspunzătoare de aceste animale în numele proprietarului în timpul circulației și care nu sunt destinate vânzării sau transferului de proprietate.

Circulația câinilor, pisicilor și dihorilor domestici este posibilă pe teritoriul Uniunii Europene cu respectarea următoarelor reguli:

- animalul să fie identificat cu un microcip care corespunde standardelor ISO 11784 sau 11785;

- animalul să fie vaccinat contra rabiei după data identificării și cu cel puțin 21 de zile de a intra pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene. Vaccinarea antirabică se realizează cu un vaccin de tip inactivat, operațiune care se efectuează de către un medic veterinar autorizat de autoritatea competentă;

- animalul să fie însoțit de un pașaport conform modelului prevăzut de legislația europeană, eliberat de către un medic veterinar autorizat de autoritatea competentă;

- animalul să fie examinat clinic cu 24 de ore înainte de a părăsi România de către un medic veterinar autorizat de autoritatea competentă;

Medicul veterinar autorizat de autoritatea competentă este orice medic veterinar de la orice cabinet, clincă, spital sau clinică universitară care este utilizator, operator și identificator al registrului de evidență al câinilor cu stăpân.

Soursa: https://rompetid.ro/informatii-utile/reguli-privind-circulatia-animalelor-de-companie-in-uniunea-europeana/

 

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

Articole Similare

Mar

28

Intoxicația cu Marijuana la câini și pisici

Intoxicația cu marijuana la câini și pisici poate fi o situație serioasă și trebuie tratată cu atenție și promptitudine. Este important să fii conștient de simptomele apărute în cazul în care animalul tău este expus accidental la marijuana.

Mar

19

ABC-ul substanțelor toxice la pisici!

Am decis să facem un scurt rezumat despre unele substanțe toxice care pot afecta grav sănătatea pisicilor dvs. Am relatat mai jos un mnemotic pentru a fi mult mai ușor de ținut minte și astfel să vă asigurați protecția celor micuți.

Mar

15

Aspecte imagistice ale timpanocheratomului la câine

Timpanocheratomul este o afecţiune otică, fiind cunoscută sub denumirea de colesteatom sau chist epidermoid, caracterizată de apariţia unei formaţiuni non-neoplazice la nivelul urechii medii. Această formaţiune este compusă din resturi de cheratină acoperite de un epiteliu scuamos cheratinizat, multistratificat. Prezintă o creştere continuă şi poate antrena deformarea şi distrugerea peretelui bulei timpanice. Imagistic se constată prezenţa unei structuri cu densitate de ţesut moale la nivelul urechii medii, precum şi alterarea până la distrugerea integrităţii peretelui bulei timpanice, în diverse grade. Examenul imagistic ajută la identificarea timpanocheratomului, însă diagnosticul definitiv se stabileşte prin examen histopatologic. 

Mar

14

Patologiile psihologice si de comportament a câinilor

Nu există nici o îndoială că câinele este un animal cu un caracter marcant social, așa că are nevoie să trăiască cu stăpânii săi și să interacționeze cu semenii săi pentru a fi echilibrat. Familia care include un membru canin trebuie să știe că, pentru el, vor fi ceva ca haita lui. Cu alte cuvinte, relația cu proprietarul este esențială pentru a evita problemele de comportament al câinelui. Mai exact, perioada de socializare a catelusului

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<