Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

 Alimente Interzise: Ce să Păstrezi Departe de Animalele Tale

11 Apr 2024

Astăzi vreau să vă atrag atenția asupra unui aspect important al protejării sănătății și bunăstării animalelor noastre de companie: alimentele toxice care pot fi găsite în casele noastre. Cu cât suntem mai conștienți de aceste pericole, cu atât putem lua măsuri mai bune pentru a ne asigura că prietenii noștri necuvântători sunt în siguranță.

1. Ciocolata: conține teobromină, care este toxică pentru câini și pisici. Consumul chiar și a unei cantități mici poate provoca vărsături, diaree și chiar afecțiuni grave ale inimii. Ciocolata neagră  conține cea mi mare cantitate de teobromină și este cea mai toxică.

2. Ceapă și Usturoi: Aceste legume conțin substanțe și anume compuși sulfurici care pot afecta celulele roșii din sângele animalelor, provocând anemie prin distrugerea hematiilor, methemoglobinemie, iritații gastrointestinale, cum ar fi vărsăturile și diareea, iar consumul unei cantități mari dă dificultăți de respirație și insuficiență renală. Atât ceapa cât și usturoiul, fie în formă crudă sau gătită, sunt periculoase pentru animalele de companie.

3. Struguri și Stafide: Aceste fructe provoacă insuficiență renală acută la câini și pisici. Chiar și o cantitate mică poate duce la simptome grave precum vărsături, diaree și letargie.

4. Xilitol: Găsit în gumă de mestecat, bomboane, dulciuri și alte produse, xilitolul poate provoca hipoglicemie și poate fi fatal pentru câini.

5. Alcool: Orice fel de băutură alcoolică este extrem de periculoasă pentru animalele de companie, putând cauza intoxicații severe, inclusiv probleme respiratorii și comă.

6. Cafea și cafea decafeinizată: Cafeaua conține cafeină, care poate fi toxică pentru animale, cauzând vărsături, diaree, bătăi neregulate ale inimii și chiar convulsii.

7. Avocado: Persinul, o substanță chimică prezentă în avocado, poate fi toxic pentru multe animale, inclusiv pentru câini și păsări. Consumul de avocado poate provoca vărsături, diaree și probleme respiratorii.

Acestea sunt doar câteva exemple de alimente toxice care pot fi găsite în casele noastre. Este important să ne educăm și să fim atenți la etichetele alimentare și la ce le oferim animalelor noastre de companie. Dacă bănuiți că animalul dvs. a consumat accidental un aliment toxic, nu ezitați să contactați imediat un medic veterinar pentru asistență și sfaturi.

Să ne protejăm animalele de companie și să le oferim un mediu sigur și sănătos în care să trăiască și să se bucure de viață!

Articole Similare

May

25

Boala sacilor anali la câini

Ce sunt sacii anali? Sacii anali sunt două pungi mici situate pe fiecare parte a anusului, la aproximativ 4 ore și 8 ore. Pereții sacului sunt căptușiți cu un număr mare de glande sebacee (sudoroare) care produc un lichid urât mirositor. Lichidul este stocat în sacii anali și apoi este eliberat printr-un mic canal sau canal care se deschide chiar în interiorul anusului. Sacii anali sunt denumiti în mod obișnuit glande anale. Sacii sunt prezenți atât la câinii masculi, cât și la femele.

May

12

Top 5 Rase de Câini Pentru Oameni Cu Un Mod de Viață Activ!

Dacă ești o persoană activă, iubitoare de mișcare și aventură, atunci un companion canin este exact ceea ce îți lipsește pentru a-ți însenina viața. Iată topul nostru al celor mai potrivite rase de câini pentru un mod de viață activ:

May

09

Ce este giardia si cum se transmite

Giardia este un parazit al sistemului digestiv, mai precis al intestinului subtire. Exista foarte multe specii de Giardia cunoscute pana in prezent, cea mai importanta fiind Giardia intestinalis (sinonime: Giardia duodenalis, Giardia lamblia). Acest parazit se prezinta sub 2 forme.

May

03

Aveți grijă la supraalimentarea în timpul sărbătorilor pascale!

Cu sărbătorile pascale apropiindu-se, e important să avem în vedere și bunăstarea celor mici, adică animăluțele noastre de companie. În timp ce noi, oamenii, ne bucurăm de mese festive și dulciuri, trebuie să fim conștienți de faptul că animalele  nu trebuie să împartă tot ce punem pe masă.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<