Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Aveți grijă la supraalimentarea în timpul sărbătorilor pascale!

03 May 2024

Cu sărbătorile pascale apropiindu-se, e important să avem în vedere și bunăstarea celor mici, adică animăluțele noastre de companie. În timp ce noi, oamenii, ne bucurăm de mese festive și dulciuri, trebuie să fim conștienți de faptul că animalele  nu trebuie să împartă tot ce punem pe masă.

Suprahrănirea poate duce la probleme serioase de sănătate. Cele mai frecvente complicații sunt tulburările digestive, dezvoltarea pancreatitei acute, stagnarea alimentelor și suprasolicitarea stomacului, de unde poate apărea voma și defecație îngreunată care poate evolua și în coprostază.

Câinele tău ar putea fi super încântat să primească un os, dar nu toate oasele sunt sigure. Unele pot provoca obstrucții intestinale sau din cauza că au fost crăpate în bucăți, unele bucăți de os pot fisura intestinul și provoca complicații severe. 

Aveți grijă ca copiii să nu dea ouă în special cu coajă de pe masa festivă. Pigmenții artificiali care se folosesc la vopsirea ouălor sunt  toxici pentru animăluțe.

Câinii și pisicile sunt experte în furtul de pe masă, iar anumite alimente, cum ar fi ceapa și ciocolata, sunt  foarte toxice pentru ei.

Schimbările bruște pot provoca tulburări digestive. În plus, excesul de mâncare într-o perioadă scurtă poate duce la indigestie sau chiar la pancreatită.

O plimbare plăcută în jurul cartierului poate ajuta la ameliorarea disconfortului gastric.

 Dacă aveți orice îngrijorare cu privire la sănătatea animalului dvs. de companie sau dacă doriți sfaturi privind dieta și sărbătorile, nu ezitați să contactați medicul veterinar.

 

 Și nu uitați, dacă observați semne de disconfort sau dacă presupui că animalul tău a consumat ceva periculos, contactează imediat medicul veterinar. Este mai bine să fii precaut decât să te confrunți cu probleme de sănătate serioase. Sărbătorile pascale pot fi pline de bucurie atât pentru noi, cât și pentru animalele noastre. Cu puțină atenție și planificare, putem asigura că toată lumea se bucură în siguranță.

Articole Similare

May

25

Boala sacilor anali la câini

Ce sunt sacii anali? Sacii anali sunt două pungi mici situate pe fiecare parte a anusului, la aproximativ 4 ore și 8 ore. Pereții sacului sunt căptușiți cu un număr mare de glande sebacee (sudoroare) care produc un lichid urât mirositor. Lichidul este stocat în sacii anali și apoi este eliberat printr-un mic canal sau canal care se deschide chiar în interiorul anusului. Sacii anali sunt denumiti în mod obișnuit glande anale. Sacii sunt prezenți atât la câinii masculi, cât și la femele.

May

12

Top 5 Rase de Câini Pentru Oameni Cu Un Mod de Viață Activ!

Dacă ești o persoană activă, iubitoare de mișcare și aventură, atunci un companion canin este exact ceea ce îți lipsește pentru a-ți însenina viața. Iată topul nostru al celor mai potrivite rase de câini pentru un mod de viață activ:

May

09

Ce este giardia si cum se transmite

Giardia este un parazit al sistemului digestiv, mai precis al intestinului subtire. Exista foarte multe specii de Giardia cunoscute pana in prezent, cea mai importanta fiind Giardia intestinalis (sinonime: Giardia duodenalis, Giardia lamblia). Acest parazit se prezinta sub 2 forme.

Apr

11

 Alimente Interzise: Ce să Păstrezi Departe de Animalele Tale

1. Ciocolata: conține teobromină, care este toxică pentru câini și pisici. Consumul chiar și a unei cantități mici poate provoca vărsături, diaree și chiar afecțiuni grave ale inimii. Ciocolata neagră  conține cea mi mare cantitate de teobromină și este cea mai toxică. 2. Ceapă și Usturoi: Aceste legume conțin substanțe și anume compuși sulfurici care pot afecta celulele roșii din sângele animalelor, provocând anemie prin distrugerea hematiilor, methemoglobinemie, iritații gastrointestinale, cum ar fi vărsăturile și diareea, iar consumul unei cantități mari dă dificultăți de respirație și insuficiență renală. Atât ceapa cât și usturoiul, fie în formă crudă sau gătită, sunt periculoase pentru animalele de companie.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<