Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Câinele tău îmbătrânește: iată ce trebuie să știi pentru ai îmbunătăți calitatea vieții

04 Nov 2022

Câinele tău îmbătrânește: iată ce trebuie să știi pentru ai îmbunătăți calitatea vieții

 

Deși nu poți opri ceasul pentru ca câinele tău să nu mai îmbătrânească, te poți adapta la noile sale necesități. Trebuie doar să fii atent la anumite semne care te avertizează de sosirea bătrâneții lui pentru a-i oferi calitatea vieții pe care o merită în această nouă etapă.

Câinii de talie mare încep de obicei să îmbătrânească după șapte ani, în timp ce rasele mici o fac în jurul a opt. Când se apropie de aceste vârste, pe câinele tău pot apărea primele fire de păr cărunt, nu mai vor să se joace la fel de mult, obosesc repede, sunt mai capricioși cu hrana.

1. Este mai bine să previi decât să vindeci

Nu poți încetini îmbătrânirea animalului tău de companie, dar poți încerca să-l împiedici să ajungă la bătrânețe cu suferință. Dacă câinele tău începe să se comporte într-un mod ciudat, du-l la veterinar pentru a-l verifica și a-ți da instrucțiunile de urmat pentru a-i facilita bunăstarea.

2. Exerciții fizice adaptate vârstei

Vei putea observa când câinele tău începe să obosească și cum să reglezi ritmul. Principalul lucru este să nu cădă într-un stil de viață sedentar și să-l menții activ în funcție de noile sale capacități. Dacă un animal a făcut mereu plimbări scurte, acum vor fi și mai scurte.

3. Etapă nouă de viață, mâncare nouă

Abilitățile fizice ale câinilor scad odată cu vârsta, așa că nu mai au nevoie de aceeași cantitate de energie ca înainte. Din acest motiv, este indicat să-i oferiți hrană specială pentru vârsta lui, care să-i mențină masa musculară și să îi protejeze articulațiile precum siplimentele alimentare ex

: ( BACHUS Joint&Flexi 60 tableteFito Complex întărirea articulațiilor și oaselor la caiiniFito Complex întărirea oaselor și dinților la caiiniAdvanced Tablete pentru oase si articulații).

Hrana pentru un mod de viață sedentar conțin, de obicei, mai puține calorii și proteine ​​pentru a păstra rinichiul și, în funcție de sănătatea dentară a animalului, pot fi chiar și mai moi, pentru a facilita mestecatul.

4. Igiena, periajul si îngrijirea pielii

Acumularea de tartru provoacă inflamarea gingiilor și lipsa de mobilitate sau pierderea dinților înșiși, ceea ce face ca mestecatul să fie foarte dureros, prin urmare, spălarea dinților cu pastă pentru câini și controalele regulate este esențială.

Un alt dintre principalele simptome ale bătrâneții la câini este pielea uscată si o cădere excesiva a blănii din cauza aceasta puteți oferi câinelui tău suplimente alimentare precum celebrul:Ulei de pește, Ulei de Somon, bogat în Omega 3, si alte suplimente alimentare speciale pentru a întări structura și funcțiile părului și pielii din interior ex: BACHUS Hair & Skin Fito Complex pentru îmbunătațirea blănii câinilor, Advanced Pasta Anti-naparlire pentru caini si pisici.

 

Acestea ajută nu numai la regenerarea pielii, ci și la îmbunătățirea funcțiilor cardiace, la ameliorarea durerilor articulare si îmbunatățirea metabolismului articular puteți folosi Confis Ultra la câinii cu osteoartrit.

5. Sindromul de disfuncție cognitivă: cea mai frecventă boală la câini

Sindromul de disfuncție cognitivă este o deteriorare a sistemului nervos central al câinilor, în mod normal necunoscută proprietarilor și a cărei depistare precoce este decisivă pentru a oferi un tratament util.

Conform cercetărilor efectuate în 2022 de către Universitatea din Washington și The Dog Aging Project, s-a descoperit că de la vârsta de 10 ani, câinii au un risc crescut cu 52% cu fiecare an sezonier de a suferi de CDS ( Sindromul Disfuncției Cognitive).

Este un sindrom asemănător cu Alzheimer la om, cu simptome precum rătăcirea, lipsa somnului, urinarea în interiorul casei, lovirea de pereți, pierderea vederii, răspuns mai mic la stimuli, iritabilitate mai mare etc”. Ar fi așa, un fel de Alzheimer canin. Află despre :

Alzheimer canin: cum să detectăm dacă câinele nostru suferă de această maladie!

Primul lucru este să mergi la medicul veterinar în cazul în care trebuie eliberat un tratament farmacologic, sau ați putea administra suplimente alimentare care ar ajuta câinele sa gestioneze situațiile stresante BACHUS Calm & Brave , Relaxivet Zgardă calmantă pentru câini

Alte măsuri pe care le puteți lua, variază de la așezarea covoarelor acasă pentru a arăta câinelui drumul de urmat, până la stabilirea de rutine care reduc stresul, aprinderea unei lumini noaptea sau interacțiunea cu el și cu alți câini dacă este izolat social.

Alte boli

Există semne care vă vor ajuta să identificați unele boli. De exemplu, dacă câinele tău vrea să meargă mai puțin, face pași mai scurți, șchiopătează sau nu își întinde membrele posterioare, este posibil să aibă osteoartrita.

Atunci trebuie sa beneficieze de un pat ortopedic, scări mobile sau covorașe încălzite pentru a îmbunătăți fluxul sanguin. Acordarea atenției eventualelor noduli de pe piele, în mucoasele gurii sau în sâni este esențială pentru depistarea tumorilor.

Pe de altă parte, dacă vezi că animalul consumă multă apă sau îi este foarte foame, ar putea fi un simptom de diabet sau hipotiroidism.

Să îi fiți mereu alături, cu îmbrățișări și mai multe

După toată viața unui animal care ne-a oferit bucurie, loialitate, companie și dragoste necondiționată, este timpul să le dăm înapoi tot ce ne-au oferit .

Dați dovadă de răbdarea de a nu-l certa atunci când fac ceva greșit și dăruiți-i toată dragostea din lume pentru a le aminti în fiecare zi că sunt cel mai bun partener de viață posibil.

 

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

Articole Similare

Nov

23

Cum să ajuți un animal de companie să se obișnuiască cu un copil

Când un nou-născut vine acasă, poate fi puțin dificil pentru toți cei care locuiesc acolo să se aclimatizeze cu el. Cel mai mare pas pentru acest caz este ca oamenii care locuiesc acolo și animalele de companie să se obișnuiască cu noul membru al familiei. Evitați forțarea animalului la oricare acțiune neobișnuită pentru el. Acest lucru îl poate speria, îndeosebi, dacă nu este obișnuit cu lucruri sau oameni noi; este posibil să ai chiar o reacție negativă

Nov

14

Cât de des trebuie să baiești câinele ?

Cât de des scăldăm câinele, este una dintre dilemele persoanelor care își împart viața cu un câine. O întrebare care, departe de a fi nesemnificativă, are o mulțime de zvonuri asociate: ca ar trebui făcută baia o dată pe an, că baia deteriorează firele de blană a câinelui, că îi dereglează bariera de apărare a pielii... și multe alte zvonuri foarte convingătoare. Dar această procedură de igienă nu este doar pentru a il ajuta să

Nov

11

Top 5 tipuri de caracter a câinilor

La fel ca oamenii, animalele de companie au comportamente care le definesc personalitatea. Cunoașterea diferitelor personalități la câini poate fi o informație importantă atunci când alegeți o rasă de câini potrivită. Există cinci tipuri de temperament comune câinilor care, deși nu sunt exclusive, definesc o mare parte din trăsăturile comportamentale ale animalului. Primul lucru de știut este că majoritatea personalităților la câini au o încărcătură genetică semnificativă, deși disciplina și antrenamentul ajută la corectarea și controlul impulsurilor.

Nov

08

Демодекоз у собак -диагностика симптомы и схема лечения

Demodex canis считается нормальным компонентом кожной экосистемы собак, который передается во время лактации. Иногда этот клещ чрезмерно размножается в коже, вызывая локальное или генерализованное кожное заболевание, требующее специфического лечения препаратами, зарегистрированными для собак, в дополнение к лечению любого основного заболевания. Клещи рода Demodex собак считаются неотъемлемой частью физиологической фауны кожи, так как они появляются в небольшом количестве у большинства собак, не вызывая каких-либо клинических симптомов. В норме они всегда живут в просвете волосяных фолликулов

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<