Inscriete la noutatile noastre
Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.
Telefon
09 Sep 2022
Câinele tău mănâncă puțin în ultima vreme?
Pierderea poftei de mâncare la câini poate fi o bătaie de cap pentru stăpânii lor, cu atât mai mult atunci când motivul pentru care câinele respinge mâncarea este necunoscut. Pe lângă aceasta, problema sănătății și bunăstării câinelui nostru este strâns legată de o alimentație echilibrată.
Dacă aveți un câine care se confruntă cu pierderea poftei de mâncare, în acest articol vom aborda câteva cauze ale motivului pentru care se întâmplă acest lucru, alături de soluțiile care va pot ajuta soluționarea problemei.
Pierderea poftei de mâncare la câini
Motivele pentru care un câine își poate pierde pofta de mâncare sunt numeroase. În general, pierderea poftei de mâncare poate fi manifestarea unui dezechilibru în viața câinelui.
Determinarea motivului pentru care se produce această situație este de mare importanță pentru a aduce câinele nostru înapoi la obiceiul său alimentar obișnuit. Iată câteva dintre cauzele pierderii poftei de mâncare la câini.
Câinele nu mănâncă:
De multe ori se întâmplă ca, dincolo de o problemă de hrănire, vedem că câinele nostru consumă mai puțină hrană decât alții. Prin urmare, acesta ar putea fi un semn de alarmare.
Dar , trebuie spus că un câine adult poate sa nu mănânce două zile fără a-i afecta sănătatea. Așa că facerea grijii cu privire la acest lucru poate fi inutil. Desigur, dacă depășește două zile, este necesar să luăm în serios.
Maladiile
Pierderea poftei de mâncare poate fi, de asemenea, un simptom al unei boli sau disconfort pe care le prezintă câinele. Durerile de stomac, problemele renale sau hepatice și chiar bolile cronice precum cancerul sunt scenarii în care câinele își poate pierde pofta de mâncare.
În acest caz, consultarea unui medic veterinar este esențială pentru a stabili dacă este o boală. Și, chiar mai mult, să se pronunțe asupra gravității acesteia.
Lipsa de atenție
Deși în multe cazuri lipsa de atenție față de câinii noștri poate părea nesemnificativă, aceasta îi poate determina, în căutarea de a atrage privirea stăpânilor, să înceteze să se hrănească.
Probleme dentare
Când un câine are o afecțiune a dintelui sau a gingiilor care provoacă dureri frecvente, el poate înceta să mănânce pentru a evita agravarea. În multe cazuri, problemele dentare pot fi prevenite prin practicarea unei bune igieni orale și asigurarea unei rații echilibrate.
Depresie sau anxietate
Depresia, anxietatea sau nervozitatea pot fi o cauză a pierderii poftei de mâncare la câini. Pierderea unei persoane apropiate sau întoarcerea din vacanță sunt cele mai frecvente scenarii de depresie a câinilor.
Plictiseală
Deși pare o cauză neobișnuită, consumarea aceleiași furaje pentru o perioadă lungă de timp poate face ca câinele să se plictisească de mâncare și să nu o mai mănânce cu aceeași frecvență. Prin urmare, este o problemă esențială căreia trebuie să i se acorde atenția cuvenită.
Ce să fac dacă câinele meu își pierde pofta de mâncare?
Având în vedere pierderea poftei de mâncare a câinelui, primul lucru de făcut este să determinați cauza. În acest fel, problema va fi eradicată și câinele va mânca din nou normal.
Dacă este, de exemplu, o boală, fie că este de stomac sau de altă natură, cel mai bine este să o contracarăm. În acest fel, câinele își va recăpăta starea de sănătate și, prin urmare, apetitul.
Acum, daca lipsa poftei de mâncare se datorează altor cauze precum depresia, este esențial sa ai un tratament veterinar sau psihologic care sa conducă la depășirea acestei stări.
Printre altele, efectuarea de variații în hrana câinelui nostru, schimbarea hranei din când în când și combinarea acesteia cu alte alimente care sunt potrivite pentru consum, îl poate face pe câine să mențină interesul față de mâncare și să nu se plictisească de rutina sa alimentară.
Pe de altă parte, dacă ar fi o nevoie de atenție, idealul ar fi să te asiguri că îi oferi câinelui tău atenția corespunzătoare. A avea grijă de el și a-l face să se simtă îngrijit, va fi de mare ajutor pentru a ne asigura că este hrănit corespunzător.
Sep
28
Insultul, cunoscut și sub denumirea de accident vascular cerebral (AVC) în cazul oamenilor, este o afecțiune gravă care poate afecta și câinii și pisicile. Semnele clinice ale insultului pot varia, iar recunoașterea rapidă a acestora este esențială pentru a acorda îngrijiri medicale adecvate. În această postare, vom discuta despre cauzele, cum se manifestă insultul la câini și pisici, precum și despre opțiunile de tratament disponibile.
Sep
08
Călătoria cu animalul tău de companie poate fi o experiență plină de satisfacții, dar necesită o planificare atentă pentru a te asigura că atât tu, cât și prietenul tău blănos aveți o călătorie confortabilă și fără stres. Iată câteva sfaturi pentru călătoria confortabilă a animalelor de companie
Aug
09
Blana animalelor are un sistem natural de reglare a temperaturii, care le permite să rămână protejați de supraîncălzire în timpul căldurii. Prin tăierea excesivă a blănii sau prin tunderea unor coafuri specifice(de exemplu tunsoarea specifică la rasa poodle-corpul tuns scurt și labele și capul lăsat cu blană) compromite această capacitate naturală de reglare a temperaturii, cee ace îl face pa animal sa are grade diferite de temperatură pe corp și poate duce la suprasolicitarea organismului și la riscul de supraîncălzire și șoc termic.
Jun
13
Telemedicina este definită ca modalitatea de furnizarea a serviciilor medical veterinare la distanță, utilizând tehnologiile informaționale și de comunicație, pentru a facilita consultările medicale, a evalua și gestiona îngrijirile medicale referitor la starea de sănătate a pacienților.Telemedicina nu înlocuiește practica actuală de medicină veterinară, ci este un instrument complementar care vine în ajutor medicilor veterinari.
Inscriete la noutatile noastre