Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Câinele tău mănâncă puțin în ultima vreme?

09 Sep 2022

Câinele tău mănâncă puțin în ultima vreme?

Pierderea poftei de mâncare la câini poate fi o bătaie de cap pentru stăpânii lor, cu atât mai mult atunci când motivul pentru care câinele respinge mâncarea este necunoscut. Pe lângă aceasta, problema sănătății și bunăstării câinelui nostru este strâns legată de o alimentație echilibrată.

Dacă aveți un câine care se confruntă cu pierderea poftei de mâncare, în acest articol vom aborda câteva cauze ale motivului pentru care se întâmplă acest lucru, alături de soluțiile care va pot ajuta soluționarea problemei.

Pierderea poftei de mâncare la câini

Motivele pentru care un câine își poate pierde pofta de mâncare sunt numeroase. În general, pierderea poftei de mâncare poate fi manifestarea unui dezechilibru în viața câinelui.

Determinarea motivului pentru care se produce această situație este de mare importanță pentru  a aduce câinele nostru înapoi la obiceiul său alimentar obișnuit. Iată câteva dintre cauzele pierderii poftei de mâncare la câini.

Câinele nu mănâncă:

De multe ori se întâmplă ca, dincolo de o problemă de hrănire, vedem că câinele nostru consumă mai puțină hrană decât alții. Prin urmare, acesta ar putea fi un semn de alarmare.

Dar , trebuie spus că un câine adult poate sa nu mănânce două zile fără a-i afecta sănătatea. Așa că facerea grijii cu privire la acest lucru poate fi inutil. Desigur, dacă depășește două zile, este necesar să luăm în serios.

Maladiile

Pierderea poftei de mâncare poate fi, de asemenea, un simptom al unei boli sau disconfort pe care le prezintă câinele. Durerile de stomac, problemele renale sau hepatice și chiar bolile cronice precum cancerul sunt scenarii în care câinele își poate pierde pofta de mâncare.

În acest caz, consultarea unui medic veterinar este esențială pentru a stabili dacă este o boală. Și, chiar mai mult, să se pronunțe asupra gravității acesteia.

Lipsa de atenție

Deși în multe cazuri lipsa de atenție față de câinii noștri poate părea nesemnificativă, aceasta îi poate determina, în căutarea de a atrage privirea stăpânilor, să înceteze să se hrănească.

Probleme dentare

Când un câine are o afecțiune a dintelui sau a gingiilor care provoacă dureri frecvente, el poate înceta să mănânce pentru a evita agravarea. În multe cazuri, problemele dentare pot fi prevenite prin practicarea unei bune igieni orale și asigurarea unei rații echilibrate.

Depresie sau anxietate

Depresia, anxietatea sau nervozitatea pot fi o cauză a pierderii poftei de mâncare la câini. Pierderea unei persoane apropiate sau întoarcerea din vacanță sunt cele mai frecvente scenarii de depresie a câinilor.

Plictiseală

Deși pare o cauză neobișnuită, consumarea aceleiași furaje pentru o perioadă lungă de timp poate face ca câinele să se plictisească de mâncare și să nu o mai mănânce cu aceeași frecvență. Prin urmare, este o problemă esențială căreia trebuie să i se acorde atenția cuvenită.

Ce să fac dacă câinele meu își pierde pofta de mâncare?

Având în vedere pierderea poftei de mâncare a câinelui, primul lucru de făcut este să determinați cauza. În acest fel, problema va fi eradicată și câinele va mânca din nou normal.

Dacă este, de exemplu, o boală, fie că este de stomac sau de altă natură, cel mai bine este să o contracarăm. În acest fel, câinele își va recăpăta starea de sănătate și, prin urmare, apetitul.

Acum, daca lipsa poftei de mâncare se datorează altor cauze precum depresia, este esențial sa ai un tratament veterinar sau psihologic care sa conducă la depășirea acestei stări.

Printre altele, efectuarea de variații în hrana câinelui nostru, schimbarea hranei din când în când și combinarea acesteia cu alte alimente care sunt potrivite pentru consum, îl poate face pe câine să mențină interesul față de mâncare și să nu se plictisească de rutina sa alimentară.

Pe de altă parte, dacă ar fi o nevoie de atenție, idealul ar fi să te asiguri că îi oferi câinelui tău atenția corespunzătoare. A avea grijă de el și a-l face să se simtă îngrijit, va fi de mare ajutor pentru a ne asigura că este hrănit corespunzător.

Articole Similare

Sep

20

Efectul castrării asupra bunăstării porcilor

Castrarea masculilor constă în îndepărtarea testiculelor sau inhibarea funcției testiculare. Deși prevalența castrării la porci variază în funcție de fiecare țară, în general este o practică de rutină care se realizează prin intervenție chirurgicală fără anestezie în prima săptămână de viață a purcelului. Avantajele castrării ar fi: prevenirea reproducerii nedorite în sisteme extensive, reducerea comportamentului agresiv și a rănilor și comportamentului de montare în consecință și posibilitatea fabricării de produse prelucrate de calitate superioară.

Sep

19

Agresivitatea la porcine și consecintele ei asupra bunăstării

Porcii sunt animale sociale care stabilesc relații de dominanță-subordonare prin agresivitate. Agresiunile de contact și fără contact apar atunci când porcii necunoscuți sunt amestecați împreună și pot fi o problemă de bunăstare dacă duc la stres sau provoacă răni. Reducerea agresiunii îmbunătățește bunăstarea animalelor prin reducerea stresului și a rănilor și îmbunătățirea stării de sănătate a porcilor. Cele mai notabile strategii de reducere a agresiunii sunt menținerea stabilă a grupurilor sociale, reducerea densității și facilitarea accesului

Sep

15

Alzheimer canin: cum să detectăm dacă câinele nostru suferă de această maladie!

Câinii îmbătrânesc într-un ritm mai rapid decât noi, așa că suntem sortiți să asistăm la ravagiile anilor care trec asupra câinilor. Pe lângă cunoscuta osteoartrita, se adaugă frecvent problemele de rinichi, de vedere sau auz, care caracterizează acei câini care ajung la vârste înaintate. Acest lucru se evidențiază aproximativ la vârsta de cincisprezece ani la câinii de talie mare și până la douăzeci de ani la cei de talie mică.

Sep

14

Patologiile psihologice și de comportament a câinilor

Nu există nici o îndoială că câinele este un animal cu un caracter marcant social, așa că are nevoie să trăiască cu stăpânii săi și să interacționeze cu semenii săi pentru a fi echilibrat. Familia care include un membru canin trebuie să știe că, pentru el, vor fi ceva ca haita lui. Cu alte cuvinte, relația cu proprietarul este esențială pentru a evita problemele de comportament al câinelui. Mai exact, perioada de socializare a catelusului

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<