Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Câinii pot mânca înghețată?

11 Aug 2022

Câinii pot mânca înghețată?

Vara este foarte important ca câinii să se poată răcori. Reglarea temperaturii corpului nu este tocmai punctul lor forte. Cu limba reușesc sa elimine cel putin o parte din excesul de căldură. Chiar dacă câinelui are chef și este timpul să se răcorească, nu trebuie decât să dai din când în când și cu moderație înghețată cățeilor și câinilor adulți.

Lingerea înghețatei îi ajută să se răcească mai repede. Cu toate acestea, li se poate da doar înghețată pentru câini. Ingrediente precum zahărul, lactoza sau ciocolata din înghețatele noastre nu sunt potrivite pentru ei.

Este mai sigur și mai sănătos să cumpărați înghețată specială pentru câini sau să o faceți acasă.

Marimea portiilor este adaptata si la caini. Dacă faceți pentru prima dată înghețată de casă pentru câini, începeți prin a le face mici. Mai întâi oferă câinelui o rație de probă. Astfel, vei ști dacă îi place înghețata sau dacă are gaze.

Înghețată pentru câini: ce ingrediente pot folosi?

Cât despre ingrediente, dă-ți aripi imaginației. Poți încerca mâncare umedă, fructe, legume, carne, ierburi... Îți cunoști prietenul blănos mai bine decât oricine și știi ce delicatese îi plac cel mai mult.

Important: Multe rețete folosesc ca bază brânză de vaci sau iaurt. Discutați mai întâi cu medicul veterinar pentru a afla dacă câinele dumneavoastră este tolerant la lactoză.

Înghetata pentru caini: 4 retete usoare

Ai deja ingredientele clare? În acest caz, treci la treabă! Pentru  forma înghețatei poți folosi orice ai acasă: forme pentru cake, tăvi pentru cuburi de gheață, recipiente pentru iaurt sau un alt recipient mic care rezistă în congelator.

Cantitățile pot și trebuie adaptate la dimensiunea câinelui. Vara este lungă. Așa că există timp suficient pentru a găsi rețeta perfectă prietenul tău blănos.

Rețeta 1: Înghețata de casa pentru caini cu mancare umeda

 1. Mâncare umedă
 2. Ceva apa

Dacă vrei să afli cum reacționează câinele tău la înghețată, mâncarea umedă este o opțiune ideală. Amestecați puțină apă cu o cantitate mică din mâncarea umedă preferată.

Dacă amestecul este foarte gros, folosiți un mixer. Turnați amestecul în tăvi pentru cuburi de gheață și puneți-le la congelator pentru câteva ore.

Rețeta 2: Pate de ficat

 1. 2 linguri de brânză proaspătă granulată; alternativă: fulgi de ovăz
 2. 2 linguri de paté de ficat pentru caini
 3. Un strop de ulei pentru textura; alternativa: putin bulion de vita

Amestecă bine toate ingredientele. La final se adauga putin ulei, doar cat este necesar pentru ca amestecul sa fie uniform. Turnați amestecul  într-o formă potrivită și puneți-l la congelator pentru câteva ore. Puteti servi inghetata intreaga sau zdrobita.

În loc să folosiți brânză de vaci, puteți face înghețata de pate cu fulgi de ovăz

Rețeta 3: Înghetata cu unt de arahide

 1. 2 linguri iaurt simplu
 2. 1 lingura unt sau unt de arahide fara indulcitori sau sare
 3. 1/2 banană

Amestecați toate ingredientele până se formează un amestec fin și turnați-l în forme mici. Pentru aceasta, puteți folosi o pungă de patiserie. Dam formele la congelator pentru cateva ore pana cand inghetata este tare .

Rețeta 4: Înghețată cu fructe fără lactoză pentru câini

 1. 2 linguri de apa
 2. 1/2 mar
 3. 1/2 banană
 4. 1 mână mică de căpșuni, afine sau zmeură

Se amestecă fructele cu apă, se zdrobesc totul și se distribuie în forme mici. Pentru câinii toleranți la lactoză, înghețata poate fi făcută cu iaurt simplu.

De asemenea, puteți adăuga o linguriță mică de miere. În schimb, zahărul și îndulcitorii sunt interzise în înghețata de casă pentru câini.

Trei rețete expres când nu dispui de timp.

Dacă doriți să faceți înghețată pentru câini, dar aveți puțin timp, încercați sfaturile noastre rapide:

Dacă câinele tău are câteva kilograme în plus, poți îngheța bulionul de vită sau de pui în porții mici. În acest fel, vei crea înghețată cu conținut scăzut de carbohidrați în cel mai scurt timp. Combinat cu legume , veți obține o alternativă delicioasă fără lactoză la înghețata cu brânză proaspătă sau iaurt.

Iaurtul natural și brânza proaspătă pot fi congelate fără probleme, îngheață iaurt în jucăria pentru câini și servește-l ca înghețată pentru câini.

Pentru a vă răcori suficient câinele în zilele cele mai fierbinți, fără a-l supraalimenta, puteți pune un cub de gheață în bolul cu mâncare sau apă.

 

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

Articole Similare

Sep

20

Efectul castrării asupra bunăstării porcilor

Castrarea masculilor constă în îndepărtarea testiculelor sau inhibarea funcției testiculare. Deși prevalența castrării la porci variază în funcție de fiecare țară, în general este o practică de rutină care se realizează prin intervenție chirurgicală fără anestezie în prima săptămână de viață a purcelului. Avantajele castrării ar fi: prevenirea reproducerii nedorite în sisteme extensive, reducerea comportamentului agresiv și a rănilor și comportamentului de montare în consecință și posibilitatea fabricării de produse prelucrate de calitate superioară.

Sep

19

Agresivitatea la porcine și consecintele ei asupra bunăstării

Porcii sunt animale sociale care stabilesc relații de dominanță-subordonare prin agresivitate. Agresiunile de contact și fără contact apar atunci când porcii necunoscuți sunt amestecați împreună și pot fi o problemă de bunăstare dacă duc la stres sau provoacă răni. Reducerea agresiunii îmbunătățește bunăstarea animalelor prin reducerea stresului și a rănilor și îmbunătățirea stării de sănătate a porcilor. Cele mai notabile strategii de reducere a agresiunii sunt menținerea stabilă a grupurilor sociale, reducerea densității și facilitarea accesului

Sep

15

Alzheimer canin: cum să detectăm dacă câinele nostru suferă de această maladie!

Câinii îmbătrânesc într-un ritm mai rapid decât noi, așa că suntem sortiți să asistăm la ravagiile anilor care trec asupra câinilor. Pe lângă cunoscuta osteoartrita, se adaugă frecvent problemele de rinichi, de vedere sau auz, care caracterizează acei câini care ajung la vârste înaintate. Acest lucru se evidențiază aproximativ la vârsta de cincisprezece ani la câinii de talie mare și până la douăzeci de ani la cei de talie mică.

Sep

14

Patologiile psihologice și de comportament a câinilor

Nu există nici o îndoială că câinele este un animal cu un caracter marcant social, așa că are nevoie să trăiască cu stăpânii săi și să interacționeze cu semenii săi pentru a fi echilibrat. Familia care include un membru canin trebuie să știe că, pentru el, vor fi ceva ca haita lui. Cu alte cuvinte, relația cu proprietarul este esențială pentru a evita problemele de comportament al câinelui. Mai exact, perioada de socializare a catelusului

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<