Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Ce să faci dacă câinele/pisica a consumat o substanță necunoscută afară!

30 Mar 2024

SCURT PRIM AJUTOR!

În cazul în care un câine a ingerat o substanță necunoscută în aer liber, proprietarii pot lua câteva măsuri de prim ajutor înainte de a ajunge la medicul veterinar. 

1. Păstrați calmul!
 Încercați să rămâneți calm și să vă concentrați asupra situației. Panicarea poate face mai dificilă evaluarea și gestionarea situației.

2. Limitați accesul la substanța respectivă!
Încercați să împiedicați animalul să mai consume din substanța respectivă. Luați animalul din locul unde e împrăștiată  substanța, iar dacă mai are ceva rămășițe în gură încercați să le scoateți.

3. Documentați-vă! 
Dacă aveți informații despre substanța pe care câinele a consumat-o, cum ar fi eticheta sau ambalajul, păstrați aceste informații., plicuri, chiar și rămășițe de mâncare! Ele pot fi utile pentru medicul veterinar în evaluarea și protocolul tratamentului.

4. Contactați medicul veterinar!
 Înainte de a lua orice altă măsură, contactați medicul veterinar pentru a obține sfaturi specifice pentru cazul specific dumneavoastră. 

5. Monitorizați semnele vitale!
 Dacă este sigur să faceți acest lucru, monitorizați semnele vitale ale animalului, cum ar fi ritmul cardiac, respirația și temperatura corpului. Aceste informații pot fi utile pentru medicul veterinar în evaluarea stării animalului până a ajunge la el.

6. Nu încercați să induceți voma!
 În unele situații, inducecerea vomei poate agrava problema. Este important să nu încercați să induceți voma la domiciliu fără recomandarea medicului veterinar.

7. Administrați cărbune activat! 
Acesta absoarbe compușii toxici din stomac și intestin. 1 pastilă de cărbune activat o mărunțiți  și  o dați împreună cu 5-7 ml de apă cu o seringă. Important  e să fie animalul conștient ca să poată consuma și înghiți apa de sine stătător. Dacă  nu  se simte  că e în stare să inghită, mai bine nu forțați pentru că se poate duce în plămâni. Se recomandă administrarea lui cât mai rapid  după ingerarea substanței.

8. Transportați câinele la veterinar!
 Dacă medicul veterinar recomandă  asigurați-vă că faceți acest lucru cât mai repede posibil. Dacă este necesar, asigurați un mijloc de transport stabil și confortabil pentru animal.

Este important să rețineți că primul ajutor inițial poate varia în funcție de substanța ingerată și de starea câinelui. Este întotdeauna recomandabil să solicitați sfatul medicului veterinar înainte de a acorda primul ajutor.

Articole Similare

May

25

Boala sacilor anali la câini

Ce sunt sacii anali? Sacii anali sunt două pungi mici situate pe fiecare parte a anusului, la aproximativ 4 ore și 8 ore. Pereții sacului sunt căptușiți cu un număr mare de glande sebacee (sudoroare) care produc un lichid urât mirositor. Lichidul este stocat în sacii anali și apoi este eliberat printr-un mic canal sau canal care se deschide chiar în interiorul anusului. Sacii anali sunt denumiti în mod obișnuit glande anale. Sacii sunt prezenți atât la câinii masculi, cât și la femele.

May

12

Top 5 Rase de Câini Pentru Oameni Cu Un Mod de Viață Activ!

Dacă ești o persoană activă, iubitoare de mișcare și aventură, atunci un companion canin este exact ceea ce îți lipsește pentru a-ți însenina viața. Iată topul nostru al celor mai potrivite rase de câini pentru un mod de viață activ:

May

09

Ce este giardia si cum se transmite

Giardia este un parazit al sistemului digestiv, mai precis al intestinului subtire. Exista foarte multe specii de Giardia cunoscute pana in prezent, cea mai importanta fiind Giardia intestinalis (sinonime: Giardia duodenalis, Giardia lamblia). Acest parazit se prezinta sub 2 forme.

May

03

Aveți grijă la supraalimentarea în timpul sărbătorilor pascale!

Cu sărbătorile pascale apropiindu-se, e important să avem în vedere și bunăstarea celor mici, adică animăluțele noastre de companie. În timp ce noi, oamenii, ne bucurăm de mese festive și dulciuri, trebuie să fim conștienți de faptul că animalele  nu trebuie să împartă tot ce punem pe masă.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<