Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Cât de des trebuie să baiești câinele ?

14 Nov 2022

Cât de des trebuie sa baiești câinele ?

Cât de des scăldăm câinele, este una dintre dilemele persoanelor care își împart viața cu un câine. O întrebare care, departe de a fi nesemnificativă, are o mulțime de zvonuri asociate: ca ar trebui făcută baia o dată pe an, că baia deteriorează firele de blană a câinelui, că îi dereglează bariera de apărare a pielii... și multe alte  zvonuri foarte convingătoare.

Dar această procedură de igienă nu este doar pentru a il ajuta să scape de bacteriile și murdăria care îi pot compromite sănătatea, ci, de asemenea, o modalitate naturală de a o face ca blana câinelui sa fie mai puțin atractivă pentru anumiți dăunători sau, pur și simplu, de a evita mirosurile neplăcute. Astfel, și în același mod în care îl vaccinăm sau deparazităm în mod regulat, știind cât de des trebuie scăldat un câine ne va ajuta să avem grijă de bunăstarea exterioară a lui.

MITURILE DESPRE ÎMBĂRILE CÂINIILOR

1. Scăldatul modifică pH-ul pielii câinelui

Alături de această afirmație, veți fi auzit și că îmbăierea modifică pH-ul pielii câinelui. Și da, este complet adevărat! Dar în același mod care ni se întâmplă nouă, oamenilor, cu o excepție necunoscută: pH-ul unui câine este dereglat, chiar și prin intrarea într-un râu sau udarea în ploaie. Ceva care, departe de a fi dramatic, este doar o chestiune de scurtă durată până când revine la echilibru și nu este nici ireversibil, nici periculos pentru câine.

2.Un alt mit despre îmbăierea câinilor este că nu le poți spăla pe cap pentru ca ar provoca otita.

3. Mirosul șamponului va face ca alți câini să nu îl accepte.

Și lăsăm pentru final unul dintre cele mai populare mituri: nu este indicat să scalzi foarte des câinele pentru că ceilalți câini nu-l vor accepta cu parfumul șamponului. Ceva care nu are nimic de-a face cu știința, deoarece simțul mirosului câinelui este atât de puternic încât nu există nici o aromă care să poată tulbura mirosul autentic al unui animal. Nici măcar apa de colonie pentru câini !

Fără nici o îndoială, avem pe piață șampoane pentru câini care nu au produse chimice agresive și care nu îndepărtează uleiurile naturale din blana și datorită acestor tipuri de produse de igienă pentru câini vom avea  un câine curat și sănătos.

Șampon hipoalergenic 

Șampon hipoalergenic indicat pentru câini și pisici sensibili la șamponul obișnuit și care suferă de reacții alergice.

Șamponul curăță pielea și blana fără a distruge stratul natural de protecție. Nu conține substanțe  iritante care  să cauzeze alergii

CitoDerm Șamponul dermatologic pentru câini și pisici

CitoDerm - sampon dermatologic: hraneste si hidrateaza, stimulează creșterea părului, elimină mâncărimea și descuamarea.

 

CÂT DE DES AR FI CORECT DE SPALAT UN CÂINE ÎN RAPORT CU  LUNGIMIA BLĂNII

Astfel, și odată trecute în revistă miturile, este interesant să cunoaștem că nu este același lucru să faci baie unui câine cu păr scurt și a unui câine  unul cu păr lung și, curios, în primul caz băile trebuie să fie mai rare:

În cazul câinilor cu păr lung, va fi suficientă o baie la fiecare trei săptămâni sau, cel mult, o lună.

Pentru cainii cu par mediu, idealul este sa ii faci baie in fiecare luna sau la o luna jumătate

Dacă avem un câine cu păr scurt, la fiecare lună și jumătate sau două luni va fi suficient.

Profiline Șampon pentru câini cu blană lunga cu cheratina

Shampon Beaphar pentru câinii cu părul lung  care conține provitamine, acesta este special creat pentru câinii cu părul lung. Are pH neutru așadar este potrivit pentru căței cu piele sensibilă. Șamponul are o aromă plăcută de fructe.

CÂT DE DES SPĂLĂM CÂINELE ÎN DEPENDENȚĂ DE MODUL DE VIATĂ CARE ÎL DUCE

Dacă câinele  locuiește în acasă cu tine și dacă obișnuiește să doarmă în patul tău sau să se cațăre pe canapea , să-ți speli câinele de mai multe ori în lună este normal, putem duce animalul de companie în cadă chiar și o dată pe săptămână.

Desigur, în acest caz, trebuie să folosim produse de îngrijire foarte blânde pentru câine. Există șampoane special concepute pentru câinii cu păr lung care conțin uleiuri vegetale și naturale perfecte pentru a le hrăni pielea.

Unii oameni cred că este chiar periculos să speli un câine în fiecare săptămână, dar dacă animalul tău de companie stă pe canapea, nu ai vrea ca acesta să aducă murdărie, excremente pe labe sau păr sau chiar insecte parazite. Pentru a le elimina aceste riscuri , avem șampoane speciale antiparazitare care nu dăunează pielii sau blănii. Având grijă la alegerea produselor potrivite, astfel în cât câinelui să nu sufere și nici dvs.

Lux Șampon pentru pisoi și căței cu efect antiparazitar

Lux Șampon antiparazitar- produs deosebit de blând pentru îngrijirea pisicilor și cățelușilor, contribuind la vindecarea rapidă a zgârieturilor și a leziunilor minore ale pielii. Ingredientele naturale actioneaza eficient si rapid, fara a provoca disconfort animalelor. Extractul de musetel face blana delicata stralucitoare si moale, ca matasea. În combinație cu alte medicamente, șamponul previne apariția paraziților. Poate fi folosit pentru scăldat cațelusilor si pisicuților pufoși începând cu vârsta de 2 săptămâni.

Șampon Bars antipurici și căpușe pentru pisici și câini -  Șampon antiparazitar pentru câini și pisici vă va ajuta cu siguranță animalul, atât dacă a apărut deja infecția, cât și pentru prevenire.Șamponul este una dintre cele mai populare forme de tratament si de prevenire cu paraziți.

Șampon BIO Line - Respinge paraziții, lăsând blana strălucitoare, sănătoasă și frumos mirositoare.

CÂT DE DES FACEM BAIE CÂINILOR ÎN RAPORT CU RASA ACESTORA

În funcție de rasa câinelui , ne putem da seama cât de des trebuie are nevoie să treacă prin baie. De exemplu, blana mai dură, precum Ciobănesc de Shetland  sau rasa Collie , resping destul de bine murdăria, în comparație cu câinii cu păr moale. Acest rase de câini pot fi scăldate o dată pe lună fără probleme. Este interesant că rasele precum Maltese, Yorkies, Afgani sau Shih-tzu din cauza firului de păr moale trebuie să facă baie o dată pe săptămână dacă nu dorim ca mirosul lor corporal să devină insuportabil.

CÂT DE DES SPĂLĂM CÂINELE ÎN DEPENDENȚĂ DE ACTIVITATEA FIZICĂ PE CARE O FACE

Așa cum am spus mai devreme, un câine care obișnuiește să alerge în aer liber în fiecare zi și să se bucure de natură , după intensitatea efortului fizic, nu îl putem compara cu un câine care își petrece ziua într-un apartament și se plimbă de trei ori pe zi. În cazul câinilor de apartament  în funcție de rasă și de grija pe care o avem  la plimbat cu ei (să nu intre în bălți, noroi sau să miroase urina și fecaliile  altor câini de pe stradă) îl putem spăla la fiecare cincisprezece zile sau la trei săptămâni. Desigur, ca după fiecare ieșire la natură sau la necesitate igienizăm lăbuțele pentru a le păstra curate. Unele șervețele umede pentru câini sunt perfecte pentru a-și împrospăta puțin labele când va  întoarceți de pe stradă. Cu aceasta ne asigurăm că dacă se urcă pe pat sau pe canapea cu noi, nu aduce nimic ciudat de pe stradă.

În cazul în care câinele nostru se bucură de spațiul din exterior și intră rar în casă, îl putem spăla o dată pe lună, și chiar mai rar în funcție de rase. Pe de altă parte, dacă animalul nostru de companie dezvoltă multă activitate fizică și apoi se întoarce acasă cu noi și se urcă pe canapea, la duș o dată pe săptămână.

Cum îngrijim pielea delicată!

Oamenii absorb alergenii din mediu prin nas și gură, dar câinii au tendința de absorbi prin piele. O baie obișnuită cu produse speciale, cum ar fi șampoanele dezinfectante, care ucid bacteriile și ciupercile poat preveni mâncărimea și elimina alergenii înainte ca aceștia să aibă șansa de a pătrunde în piele.

Șampon de vindecare cu clorhexidină

Șamponul de vindecare  cu clorhexidină este prescris ca agent terapeutic și profilactic și antiseptic pentru câini și pisici cu piodermă superficială și profundă, cu dermatofitoză și malassezioze, precum și cu leziuni mixte ale pielii și părului la câini și pisici, seboree, dermatită, răni mici, abraziuni, zgârieturi și alte leziuni ale pielii complicate de infecție bacteriană, în combinație cu agenți simptomatici și patogenetici; ca mijloc de prevenire a complicațiilor după tăiere, bărbierit și tăiere.

Profiline Șampon antibacterian pentru câini - Șamponul este recomandat pentru prevenirea dermatitelor, inclusiv a infecțiilor bacteriene și fungice, în special pentru câinii predispuși la aceste boli.
Tetranil U este o componentă care are un efect bactericid și antifungic. In combinatie cu extracte de arbore de ceai si musetel, ofera un nivel ridicat de protectie, ajuta la hidratarea pielii si imbunatateste regenerarea acesteia. Curata perfect pielea, are efect antiinflamator si calmant.

CitoDerm Samponul împotriva alergiilor pentru câini și pisici - CitoDerm - Sampon pentru alergii si mancarimi: Ameliorează mâncărimea și iritația, reduce reactia alergica, întărește proprietățile naturale de protecție ale pielii.

 

Este cineva de acasă ce este  alergic la câini?

Daca da, este bine sa le faci baie cat mai des. Potrivit Asociației Americane de Boli Respiratorii, acest lucru va ajuta la îndepărtarea mătreții  care se acumulează pe pielea unui animal de companie și la prevenirea sau diminuarea efectelor alergiilor

 

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

 

Articole Similare

Nov

23

Cum să ajuți un animal de companie să se obișnuiască cu un copil

Când un nou-născut vine acasă, poate fi puțin dificil pentru toți cei care locuiesc acolo să se aclimatizeze cu el. Cel mai mare pas pentru acest caz este ca oamenii care locuiesc acolo și animalele de companie să se obișnuiască cu noul membru al familiei. Evitați forțarea animalului la oricare acțiune neobișnuită pentru el. Acest lucru îl poate speria, îndeosebi, dacă nu este obișnuit cu lucruri sau oameni noi; este posibil să ai chiar o reacție negativă

Nov

11

Top 5 tipuri de caracter a câinilor

La fel ca oamenii, animalele de companie au comportamente care le definesc personalitatea. Cunoașterea diferitelor personalități la câini poate fi o informație importantă atunci când alegeți o rasă de câini potrivită. Există cinci tipuri de temperament comune câinilor care, deși nu sunt exclusive, definesc o mare parte din trăsăturile comportamentale ale animalului. Primul lucru de știut este că majoritatea personalităților la câini au o încărcătură genetică semnificativă, deși disciplina și antrenamentul ajută la corectarea și controlul impulsurilor.

Nov

08

Демодекоз у собак -диагностика симптомы и схема лечения

Demodex canis считается нормальным компонентом кожной экосистемы собак, который передается во время лактации. Иногда этот клещ чрезмерно размножается в коже, вызывая локальное или генерализованное кожное заболевание, требующее специфического лечения препаратами, зарегистрированными для собак, в дополнение к лечению любого основного заболевания. Клещи рода Demodex собак считаются неотъемлемой частью физиологической фауны кожи, так как они появляются в небольшом количестве у большинства собак, не вызывая каких-либо клинических симптомов. В норме они всегда живут в просвете волосяных фолликулов

Nov

04

Câinele tău îmbătrânește: iată ce trebuie să știi pentru ai îmbunătăți calitatea vieții

Deși nu poți opri ceasul pentru ca câinele tău să nu mai îmbătrânească, te poți adapta la noile sale necesități. Trebuie doar să fii atent la anumite semne care te avertizează de sosirea bătrâneții lui pentru a-i oferi calitatea vieții pe care o merită în această nouă etapă. Câinii de talie mare încep de obicei să îmbătrânească după șapte ani, în timp ce rasele mici o fac în jurul a opt. Când se apropie

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<