Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Cum a apărut ASD și utilizarea în medicina umană !

20 Apr 2022

Datele postate în acest articol sunt cu rol informativ si nu pot fi folosite în auto-tratament!

Cu toate medicamentele,, ideale,, a sec 21, deja de 70 de ani există un medicamentul capabil să trateze jumătate din posibilitatea medicamentelor moderne. Vorbim despre  un medicament cu impact multifuncțional unic un stimulent biogen  numit „ASD Fracția 2” pentru animale.

Cum a fost creat acest medicament ? De ce se utilizează doar în medicina veterinară ? 

Aflăm împreună file din istoria acestui medicament

În 1943, conducerea URSS a stabilit zeci de laboratoare la institute, academii, universități cu o sarcină secretă guvernamentală - să dezvolte un medicament care protejează oamenii și animalele de radiații.

Medicamentul nu trebuia doar să crească imunogeneza, ci și să fie ieftin.

Condițiile dure i-au derutat pe mulți oameni de știință și cercetători.Sarcina a fost încredințată mai multor instituții de cercetare, dar succesul a venit la Institutul de Medicină Veterinară Experimentală , condus de Alexei V. Dorogov, candidat la științe veterinare.

Alexei Dorogov  a folosit broaște ca materie primă biologică, iar ca metodă de prelucrare, sublimarea la temperatură înaltă a țesuturilor, urmată de condensarea vaporilor rezultați. Lichidul rezultat avea proprietăți antiseptice, stimulatoare, de vindecare a rănilor și a fost numit Stimulator Antiseptic al lui Dorogov - ASD. Ulterior, lichidul s-a depus și s-a stratificat - precipitatul a fost numit ASD fracțiunea 3, iar lichidul de deasupra sedimentului a fost numit ASD fracțiunea 2.

A treia fracțiune de ASD a fost utilizată (și este utilizată) exclusiv extern. Fracția este activă împotriva paraziților pielii, diverselor ciuperci, dezinfectează rănile, ajută la patologiile pielii - eczeme, acnee, dermatite, ulcere trofice, neurodermatite și chiar psoriazis. Anterior, această boală nu era susceptibilă de tratament medicamentos, așa că dermatologii au sesizat TSA și au primit rezultate excelente în tratamentul voluntarilor.

A doua fracție ASD a fost diluată cu apă și utilizată atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern. Rezultate pozitive la animale, fără efecte secundare, eficacitate crescută a tratamentului în combinație cu alte medicamente i-au uimit chiar și pe cei mai înflăcărați adversari. În paralel, studiile au confirmat eficacitatea ASD 2 în tratamentul patologiilor sistemelor și organelor.

ASD a demonstrat eficacitate în tratamentul astmului bronșic, boală pentru care la acea vreme nu existau tratamente medicale.

ASD a normalizat funcțiile sistemului nervos, endocrin, imunitar, digestiv și a altor sisteme, a vindecat cu succes venele varicoase, iar cu utilizarea prelungită a crescut elasticitatea pielii și a țesuturilor, oferind un efect de întinerire asupra organismului.

De asemenea, în mod eficient s-a manifestat în ginecologie. Fracția 2 ASD a vindecat cu succes trichomoniaza, chlamydia, fibromul, miomul, cancerul uterin, mastopatia, cancerul de sân și hormonii sexuali normalizați.

Medicamentul a câștigat popularitate nu numai la Moscova. Mii de scrisori de mulțumire au venit omului de știință, inclusiv de la pacienți cu cancer, pe care medicina convențională i-a refuzat și ASD-2 i-a vindecat. A apărut întrebarea cu privire la utilizarea ASD în medicină umană pe larg.

Gama de utilizare eficientă a ASD în tratamentul bolilor de diferite origini - piele, plămâni, gastrointestinale, cardiovasculare, oncologice și ginecologice a descurajat oamenii de știință și lucrătorii medicali. Mai ales de faptul că au „trădat” medici – inclusiv cei care ocupau cele mai înalte funcții și aveau titluri de candidat, doctorat, academic – „veterinar” – candidat la științe veterinare.

Snobismul medicilor umani în raport cu medicii veterinari, ca medici de clasa a doua, este binecunoscut. Omul de știință a fost îndemnat să elimine litera „D” din numele medicamentului pentru a introduce ASD în medicina umană și, de asemenea, pentru a include lucrători medicali în coautori și pentru a le dezvălui secretul. de producție ASD. Dorogov a refuzat, crezând că fără litera „D” din titlu, numele său de familie ar putea fi ușor eliminat din cererile de certificate de drepturi de autor. Ca urmare a refuzului, procuratura a deschis un dosar penal împotriva savantului sub acuzația de utilizare comercială a medicamentului.

Omul de știință a continuat cercetările, crescând eficacitatea ASD. Din banii proprii, au fost create două fabrici pilot pentru producerea medicamentului, ceea ce a accelerat finalizarea ASD cu câțiva ani. Omul de știință a eliberat gratuit medicamentul împreună cu o consultare cu privire la utilizarea acestuia. Ca urmare, dosarul penal a fost închis.

În 1951, Comitetul Farmaceutic al URSS a permis utilizarea ASD pentru persoanele cu boli de piele. Acesta a fost primul succes în lupta împotriva „mafiei medicale”. Cu banii primiți de la unii membri ai Biroului Politic, omul de știință a creat un laborator și s-a angajat în cercetarea pe scară largă a medicamentului, precum și în îmbunătățirea acestuia. Popularitatea i-a venit pe neașteptate. Pentru o sticlă de ASD, au stat la coadă zile întregi. Conform instrucțiunilor personale ale liderilor de la Kremlin, au fost efectuate cercetări asupra prizonierilor.

Există informații că Dorogov A.V. a vindecat-o pe mama lui Beria de cancer — formidabila asistentă a lui Stalin.
Deci în acest moment A.V. Dorogov a devenit laureatul Premiului Stalin, profesor, iar medicamentul său, ASD, a fost aprobat la 17 martie 1951 de Comitetul Farmacologic al Ministerului Sănătății al URSS pentru utilizare în practica medicală.

ASD a fost utilizat pentru prevenirea și tratamentul pacienților cu tuberculoză. Mortalitatea a scăzut dramatic. Rezultatele au fost uluitoare - majoritatea medicamentelor au devenit inutile. Acest lucru a alarmat oficialii din știință. Niciunul dintre ei nu și-a dorit o revoluție în medicină sau în produse farmaceutice. Omului de știință i s-a explicat clar că sloganurile și viața nu coincid întotdeauna.

Ca urmare a informațiilor limitate despre medicament și a decesului lui Dorogov medicamentul ASD a fost aproape uitat.

În oncologie, chiar și cele mai bune medicamente (ex: cartilajul de rechin) și zeci de medicamente mai puțin eficiente sunt doar „umbre palide ale acestuia”. Daunele cauzate de radiații și chimioterapie sunt cunoscute.

Fracția ASD aparține grupului de stimulatori de țesuturi biogene. Academicianul Tushnov este considerat fondatorul terapiei tisulare. Pregătirea ASD a fost supusă unei cercetări amănunțite (Deryabkina Z.I., Kiryutkin G.V., Sirotkina V.P. și alții). Proprietățile sale fizico-chimice, eficacitatea biologică și farmacologică au fost studiate în mod repetat, tehnologia de producție a fost îmbunătățită (Kiryutkin G.V., 1974 - 1983)

Articole Similare

Nov

23

Cum să ajuți un animal de companie să se obișnuiască cu un copil

Când un nou-născut vine acasă, poate fi puțin dificil pentru toți cei care locuiesc acolo să se aclimatizeze cu el. Cel mai mare pas pentru acest caz este ca oamenii care locuiesc acolo și animalele de companie să se obișnuiască cu noul membru al familiei. Evitați forțarea animalului la oricare acțiune neobișnuită pentru el. Acest lucru îl poate speria, îndeosebi, dacă nu este obișnuit cu lucruri sau oameni noi; este posibil să ai chiar o reacție negativă

Nov

21

Micotoxinele din hrana porumbeilor le pot afecta sanatatea

Să cunoaștem principalele boli care ne afectează porumbeii , și mai ales pe cele care apar în sezonul activ a porumbeilor, când aceștia sunt mai tensionați și stresați. Una dintre bolile de tip respirator la care trebuie să fim atenți și să știm să o diferențiem de alte boli respiratorii asemănătoare dar care sunt de etiologie bacteriană sunt micotoxinele produse de ciuperci. Aceste micotoxine sunt produse în amestecurile și boabele cu care hrănim porumbeii noștr

Nov

14

Cât de des trebuie să baiești câinele ?

Cât de des scăldăm câinele, este una dintre dilemele persoanelor care își împart viața cu un câine. O întrebare care, departe de a fi nesemnificativă, are o mulțime de zvonuri asociate: ca ar trebui făcută baia o dată pe an, că baia deteriorează firele de blană a câinelui, că îi dereglează bariera de apărare a pielii... și multe alte zvonuri foarte convingătoare. Dar această procedură de igienă nu este doar pentru a il ajuta să

Nov

11

Top 5 tipuri de caracter a câinilor

La fel ca oamenii, animalele de companie au comportamente care le definesc personalitatea. Cunoașterea diferitelor personalități la câini poate fi o informație importantă atunci când alegeți o rasă de câini potrivită. Există cinci tipuri de temperament comune câinilor care, deși nu sunt exclusive, definesc o mare parte din trăsăturile comportamentale ale animalului. Primul lucru de știut este că majoritatea personalităților la câini au o încărcătură genetică semnificativă, deși disciplina și antrenamentul ajută la corectarea și controlul impulsurilor.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<