Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Cum să ajuți un animal de companie să se obișnuiască cu un copil

23 Nov 2022

Cum să ajuți un animal de companie să se obișnuiască cu un copil

Când un nou-născut vine acasă, poate fi puțin dificil pentru toți cei care locuiesc acolo să se aclimatizeze cu el. Cel mai mare pas pentru acest caz este ca oamenii care locuiesc acolo și animalele de companie să se obișnuiască cu noul membru al familiei.

Câțva pași importanți: 

1. Evitați forțarea animalului la oricare acțiune neobișnuită pentru el. Acest lucru îl poate speria, îndeosebi, dacă nu este obișnuit cu lucruri sau oameni noi; este posibil să ai chiar o reacție negativă din partea lui. Dacă animalul tău de companie se comportă manifestând instinctul teritorial cu privire la noul copil din familie, legătura dintre copil și animalul de companie va deveni mai dificil de creat.

2. Lasă-ți animalul de companie să adulmece sau să fie lângă lucrurile bebelușului tău. Dacă animalul tău de companie se află lângă o pătură sau o jucărie a bebelușului tău, nu-l alunga din loc. Adulmecare îi permite animalului dvs. de companie să se adapteze la mirosul bebelușului și îi oferă șansa de a afla mai multe despre copil în felul acesta.

3. Mergeți aproape de animalul dvs. de companie cu bebelușul în brațe, păstrând distanța față de animalul de companie în timpul jocului, dar nu lăsați copilul și animalul de companie să aibă încă un contact direct. Dacă animalul dvs. de companie este încă intimidat, păstrați o distanță de siguranță.

 Puneți copilului întrebări precum „Cine este el?” "El este ______? (depinde de ce animal de companie ai). Folosiți cuvinte pentru bebeluși, de exemplu, „cățeluș” sau „pisicuță” în loc de câine sau pisică. Dacă puteți folosi un ton scăzut al vocii, încât copilul dumneavoastră să dezvolte un sentiment de calmitate în jurul animalului de companie în loc să fie agitat.

4. Ar trebui să intuiți când este momentul potrivit să te apropii cu copilul de animalul tău de companie în timp ce acesta doarme. Nu lăsați copilul să atingă animalul dvs. de companie încă, dar lăsați-l să-l privească. Această metodă va face copilul să se simtă confortabil cu animalul de companie în apropiere, chiar și atunci când nu există o interacțiune directă.

5. Lăsați timpul să treacă și continuați să observați comportamentul atât al bebelușului, cât și al animalului de companie atunci când sunt unul în jurul celuilalt. Răbdarea este cheia:

Dacă nu există nici o suspiciune de agresivitate , continuă să încerci să-i faci să se întâlnească

.

Dacă pare să existe o reacție negativă, cel mai bine este să țineți animalul de companie departe de bebeluș până când animalul de companie se va simți confortabil și va fi gata să fie în preajma bebelușilor și copiilor.

Dacă există un mediu pozitiv și calm între animalul dvs. de companie și copilul dvs., încercați să încurajați mai multă interacțiune și timpul de joacă.

6. Fă-ți animalul de companie să interacționeze cu bebelușul, lăsând animalul să-l adulmece și astfel în cât bebelușul să atingă blana animalului tău. Urmăriți reacțiile și expresiile faciale ale bebelușului pentru a vedea dacă îi place, mai ales dacă animalul de companie începe să lingă picioarele bebelușului.

Alte sfaturi:

Înainte de a-ți aduce copilul acasă de la spital, este o idee bună ca mai întâi să aduceți o pătură de înfășat care a fost în contact cu copilul. Aceasta o poți lăsa pe podea sau intr-un loc in care se afla in mod normal animalul tău de companie, astfel vei permite animalului tău sa recunoască mirosul bebelușului înainte de a-l aduce acasă, făcând întâlnirea inițiala dintre ei doi mai ușoară.

Încurajarea și răbdarea sunt factori cheie pentru ca animalul tău să se obișnuiască cu un străin. Este posibil ca lucrurile să nu decurgă așa cum ți-ai dori, așa că fii pregătit pentru opusul a ceea ce îți dorești.

Folosește întotdeauna o voce calmă. Un ton moale și dulce ce îi va face pe toți să se simtă confortabil în această situație. Ultimul lucru pe care îl doriți este să îi speriați pe oricare dintre ei.

Faceți încet copilul să vă atingă pisica, dar asigurați-vă că nu trage de urechi sau de coadă!

Avertizări

Dacă animalul tău de companie pare gelos teritorial sau supărat în jurul copilului tău, evita interacțiunea până când este gata de acceptare. O reacție negativă, cum ar fi lătratul, mai ales dacă este îndreptat către copil, va speria copilul și ca rezultat va avea, de asemenea, o reacție negativă față de animalul dvs. de companie.

 

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

Articole Similare

Nov

14

Cât de des trebuie să baiești câinele ?

Cât de des scăldăm câinele, este una dintre dilemele persoanelor care își împart viața cu un câine. O întrebare care, departe de a fi nesemnificativă, are o mulțime de zvonuri asociate: ca ar trebui făcută baia o dată pe an, că baia deteriorează firele de blană a câinelui, că îi dereglează bariera de apărare a pielii... și multe alte zvonuri foarte convingătoare. Dar această procedură de igienă nu este doar pentru a il ajuta să

Nov

11

Top 5 tipuri de caracter a câinilor

La fel ca oamenii, animalele de companie au comportamente care le definesc personalitatea. Cunoașterea diferitelor personalități la câini poate fi o informație importantă atunci când alegeți o rasă de câini potrivită. Există cinci tipuri de temperament comune câinilor care, deși nu sunt exclusive, definesc o mare parte din trăsăturile comportamentale ale animalului. Primul lucru de știut este că majoritatea personalităților la câini au o încărcătură genetică semnificativă, deși disciplina și antrenamentul ajută la corectarea și controlul impulsurilor.

Nov

08

Демодекоз у собак -диагностика симптомы и схема лечения

Demodex canis считается нормальным компонентом кожной экосистемы собак, который передается во время лактации. Иногда этот клещ чрезмерно размножается в коже, вызывая локальное или генерализованное кожное заболевание, требующее специфического лечения препаратами, зарегистрированными для собак, в дополнение к лечению любого основного заболевания. Клещи рода Demodex собак считаются неотъемлемой частью физиологической фауны кожи, так как они появляются в небольшом количестве у большинства собак, не вызывая каких-либо клинических симптомов. В норме они всегда живут в просвете волосяных фолликулов

Nov

04

Câinele tău îmbătrânește: iată ce trebuie să știi pentru ai îmbunătăți calitatea vieții

Deși nu poți opri ceasul pentru ca câinele tău să nu mai îmbătrânească, te poți adapta la noile sale necesități. Trebuie doar să fii atent la anumite semne care te avertizează de sosirea bătrâneții lui pentru a-i oferi calitatea vieții pe care o merită în această nouă etapă. Câinii de talie mare încep de obicei să îmbătrânească după șapte ani, în timp ce rasele mici o fac în jurul a opt. Când se apropie

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<