Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Deparazitarea internă

13 Mar 2017

Deparazitarea internă

Cvasi-totalitatea (90 %) puilor de căței și de pisici sunt parazitați încă de la naștere cu Ascaris, vierme rotund, de la 6 la 10 cm, transmis de mamă în timpul gestației, apoi în timpul lactației și toaletării. Acești viermi perturbă creșterea animalului și provoacă tulburări digestive. Reinfestarea permanentă a puilor și a adulților necesită repetarea frecventă a deparazitării interne.

Animalele adulte pot fi contaminate și cu viermi plați (în principal Tenia), transmiterea fiind asigurată prin ingerarea de mici animale de pradă (rozătoare, iepuri) și de purici. Una dintre aceste tenii, Echinococcus granulosus, se poate transmite și la om.

Pe de altă parte, anumiți viermi rotunzi, precum viermii cu cârlig și viermii bici sunt de asemenea prezenți. Primii contaminează animalele traversându-le pielea și ajungând la intestine prin intermediul circulației sanguine, ceilalți transmițându-se în principal prin lingere și necesită produse antiparazitare speciale.

Acești paraziți au consecințe multiple asupra sănătății animalului dumnevoastra. Astfel, pot provoca tulburări digestive (diaree, balonări, stări de vomă, dureri abdominale), scăderea imunității, cât și întârzieri în creșterea animalului, blană lipsită de strălucire, putându-se ajunge până la anemie.

Ei se transmit și la om, în special la copii care se joacă în locuri cu nisip care sunt infestate. Este deci obligatoriu să vă deparazitați intern animalul, cu regularitate, folosind un vermifug adaptat vârstei și greutății acestuia.

Este necesar să tratați mai des un pui în creștere decât un animal adult și este foarte util să variați tipul de vermifug pe toată durata vieții animalului.

Tratamente contra viermilor

Când se face deparazitarea internă? 
Vermifugarea câinelui și a pisicii trebuie făcută cu regularitate respectând următoarea cronologie:
Medicul veterinar curant este cel mai în masură să stabilească protocolul deparazitării animalului dumnevoastă.

 

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

Articole Similare

Mar

28

Intoxicația cu Marijuana la câini și pisici

Intoxicația cu marijuana la câini și pisici poate fi o situație serioasă și trebuie tratată cu atenție și promptitudine. Este important să fii conștient de simptomele apărute în cazul în care animalul tău este expus accidental la marijuana.

Mar

19

ABC-ul substanțelor toxice la pisici!

Am decis să facem un scurt rezumat despre unele substanțe toxice care pot afecta grav sănătatea pisicilor dvs. Am relatat mai jos un mnemotic pentru a fi mult mai ușor de ținut minte și astfel să vă asigurați protecția celor micuți.

Mar

15

Aspecte imagistice ale timpanocheratomului la câine

Timpanocheratomul este o afecţiune otică, fiind cunoscută sub denumirea de colesteatom sau chist epidermoid, caracterizată de apariţia unei formaţiuni non-neoplazice la nivelul urechii medii. Această formaţiune este compusă din resturi de cheratină acoperite de un epiteliu scuamos cheratinizat, multistratificat. Prezintă o creştere continuă şi poate antrena deformarea şi distrugerea peretelui bulei timpanice. Imagistic se constată prezenţa unei structuri cu densitate de ţesut moale la nivelul urechii medii, precum şi alterarea până la distrugerea integrităţii peretelui bulei timpanice, în diverse grade. Examenul imagistic ajută la identificarea timpanocheratomului, însă diagnosticul definitiv se stabileşte prin examen histopatologic. 

Mar

14

Patologiile psihologice si de comportament a câinilor

Nu există nici o îndoială că câinele este un animal cu un caracter marcant social, așa că are nevoie să trăiască cu stăpânii săi și să interacționeze cu semenii săi pentru a fi echilibrat. Familia care include un membru canin trebuie să știe că, pentru el, vor fi ceva ca haita lui. Cu alte cuvinte, relația cu proprietarul este esențială pentru a evita problemele de comportament al câinelui. Mai exact, perioada de socializare a catelusului

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<