Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Dezvoltarea profesională continuă în medicina veterinară

16 Nov 2020

Dezvoltarea profesională continuă în medicina veterinară

Mario Codreanu

Asociaţia Generală a Medicilor Vete­ri­nari din România (AGMVR) „este o or­ga­nizaţie ştiinţifică, profesională, apolitică, non-profit şi cu o îndelungată tradiţie (1919), a medicilor veterinari din România – de orice naţionalitate, apartenenţă politică şi religie, care recunosc şi aderă la statutul asociaţiei”, ce numără peste 4000 de membri. 

La această oră, obiectivele şi atribuţiile sunt cuprinse în Statutul adoptat la Conferinţa Naţională a AGMVR din 28 octombrie 1998. De la înfiinţare, scopul asociaţiei a fost „să contribuie la progresul artei şi ştiinţei veterinare în România”, obiectiv/menire care de-a lungul existenţei s-a regăsit în toate formele ei statutare.

AGMVR reprezintă interesele corpului medical veterinar în faţa autorităţilor administrative, a forurilor ştiinţifice sau culturale, precum şi a oricăror instituţii publice sau private. Încă de la începuturile activităţii sale, a militat pentru păstrarea şi cultivarea prestigiului profesiei de medic veterinar.

AGMVR este membră a Asociaţiei Mondiale Veterinare (WVA) din anul 1971 (calitate preluată de la Societatea de Medicină Veterinară, care şi-a reluat activitatea la 15 mai 1971). De asemenea, este membră a Federaţiei Veterinarilor din Europa (FVE) din 28 mai 1998.

În iunie 1992, a participat ca membru fondator la constituirea organizaţiei Coopération et Echanges Vétérinaires Est-Ouest (CEVEO) din Lyon, Franţa. AGMVR este membră fondatoare a Asociaţiei Veterinare din Balcani şi zona Mării Negre (BaBSeVA), în 1992 (împreună cu asociaţiile din Bulgaria, Grecia, Rusia şi ţările aparţinând fostei Iugoslavii).

Publicaţiile ştiinţifice ale asociaţiei sunt Revista Română de Medicină Veterinară, cu apariţie trimestrială (inclusă în BDI/A+) şi Jurnalul Medical Veterinar, cu apariţie la două luni. Sub egida AGMVR apare şi revista noastră, Practica Veterinară.ro, care urmează aceleaşi exigenţe ştiinţifice. Colectivele editoriale şi ştiinţifice reunesc şi includ personalităţi cu recunoaştere internă şi internaţională, menite a da girul ştiinţific şi profesional al conţinutului acestora.

Pe aceleaşi coordonate de exigenţă profesională, AGMVR este organizatorul de tradiţie al Programului de pregătire şi dezvoltare profesională continuă (anterior derulându-se şi fiind cunoscut sub denumirea de Programul naţional de educaţie continuă/Sistemul naţional de educaţie continuă), care, prin conţinut, formă şi adresabilitate, vine în acoperirea nevoilor de cunoaştere, actualizare şi upgradare a nivelului de pregătire al medicilor veterinari din România. Ca şi în anii anteriori, în acest sens, AGMVR organizează patru cursuri trimestriale de bază, cu câte două teme opţionale, de către filialele AGMVR, împreună cu consiliile Colegiului Medicilor Veterinari din România (CMVRo), cu sprijinul facultăţilor de medicină veterinară din ţară (furnizorii de educaţie) şi al direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene. Adiţional, în funcţie de solicitările medicilor veterinari din diferi­tele zone ale ţării, se organizează cursuri suplimentare (cu teme de interes local sau regional), în aceleaşi condiţii de organizare şi susţinere. Aceste seminarii/cursuri/workshopuri sunt acreditate de CMVRo. Sistemele profesionale de dezvoltare profesională continuă la nivel naţional se reconturează şi se adaptează permanent, în sensul oferirii sau procedurării şi recomandării diferitelor protocoale moderne de abordare clinico-terapeutică, în clinica animalelor de companie şi a animalelor de rentă.

Ca for ştiinţific al profesiei medicale veterinare, AGMVR organizează evenimente specifice (conferinţe, congrese, forumuri, simpozioane) şi contribuie ca partener/organizator al simpozioanelor facultăţilor de medicină veterinară din ţară şi al evenimentelor ştiinţifice ale altor foruri ştiinţifice/profesionale (asociaţii/societăţi).

Sursa : https://www.medichub.ro/reviste-de-specialitate/practica-veterinara-ro/dezvoltarea-profesionala-continua-in-medicina-veterinara-id-1849-cmsid-69

 

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

Articole Similare

Mar

28

Intoxicația cu Marijuana la câini și pisici

Intoxicația cu marijuana la câini și pisici poate fi o situație serioasă și trebuie tratată cu atenție și promptitudine. Este important să fii conștient de simptomele apărute în cazul în care animalul tău este expus accidental la marijuana.

Mar

19

ABC-ul substanțelor toxice la pisici!

Am decis să facem un scurt rezumat despre unele substanțe toxice care pot afecta grav sănătatea pisicilor dvs. Am relatat mai jos un mnemotic pentru a fi mult mai ușor de ținut minte și astfel să vă asigurați protecția celor micuți.

Mar

15

Aspecte imagistice ale timpanocheratomului la câine

Timpanocheratomul este o afecţiune otică, fiind cunoscută sub denumirea de colesteatom sau chist epidermoid, caracterizată de apariţia unei formaţiuni non-neoplazice la nivelul urechii medii. Această formaţiune este compusă din resturi de cheratină acoperite de un epiteliu scuamos cheratinizat, multistratificat. Prezintă o creştere continuă şi poate antrena deformarea şi distrugerea peretelui bulei timpanice. Imagistic se constată prezenţa unei structuri cu densitate de ţesut moale la nivelul urechii medii, precum şi alterarea până la distrugerea integrităţii peretelui bulei timpanice, în diverse grade. Examenul imagistic ajută la identificarea timpanocheratomului, însă diagnosticul definitiv se stabileşte prin examen histopatologic. 

Mar

14

Patologiile psihologice si de comportament a câinilor

Nu există nici o îndoială că câinele este un animal cu un caracter marcant social, așa că are nevoie să trăiască cu stăpânii săi și să interacționeze cu semenii săi pentru a fi echilibrat. Familia care include un membru canin trebuie să știe că, pentru el, vor fi ceva ca haita lui. Cu alte cuvinte, relația cu proprietarul este esențială pentru a evita problemele de comportament al câinelui. Mai exact, perioada de socializare a catelusului

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<