Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Diferențele dintre castrare și sterilizare

10 Aug 2022

Diferențele dintre castrare și sterilizare

La castrare, glandele sexuale sunt îndepărtate prin tehnici chirurgicale, constă în îndepărtarea completă a ovarelor la femele sau testiculelor la masculi .

- Tehnica de castrare este mai drastică și mai invazivă decât în ​​cazul sterilizării, dar are și avantajele sale: controlează caracterul în cazurile în care există probleme specifice legate de conviețuire (cum ar fi agresivitatea, evadarile etc.), și toate avantajele legate de sterilizare: previne bolile legate de uter sau mameloane, în cazul femeilor, și previne bolile de prostată în cazul masculelor. Este important să luați în considerare sterilizarea ca opțiuni pentru a evita procrearea, ori de câte ori  puie nu sunt doriți.

În schimb la steriliza animalelor,constă doar în tăierea canalele deferente la masculi sau trompele uterine la femele. Intervenția este ceva mai ieftină decât castrarea, dar se face și sub anestezie generală.

- Odată cu sterilizarea, reproducerea câinilor este permanent inhibată. Cu toate acestea, animalul este încă la fel de activ sexual ca înainte.

Într-adevăr, sterilizarea nu afectează echilibrul hormonal al animalului, spre deosebire de castrare. Funcțiile și comportamentele fizice nu se schimbă. Cățeaua este încă în călduri, iar masculul încă mai curta cățelele în călduri în această perioadă.

Aceste proceduri au, de asemenea, beneficii specifice pentru sănătate care pot ajuta un câine sau o pisică să trăiască o viață mai sănătoasă și mai lungă și, de asemenea, pot minimiza problemele comportamentale legate de călduri.

Când ar trebui să sterilizați sau să sterilizați animalul dvs. de companie?

Vârsta de sterilizare sau castrare a unui animal de companie poate varia în funcție de mărimea acestuia, dar în general procedura poate fi practicată de la 4 luni. Fiecare proprietar ar trebui să discute individual circumstanțele sale specifice cu un  medic veterinar, deoarece există mai mulți factori care pot influența vârsta sterilizării și castrării.

De exemplu, rasele de câini mai mari tind să se maturizeze puțin mai târziu decât omologii lor mai mici. Prin urmare, intervenția prea devreme le-ar putea dăuna sau întrerupe maturizarea, păstrându-i cu un comportament mai copilăresc.

Ar trebui luată în considerare și situația de acasă a unui animal, de exemplu, dacă doi căței din aceeași așternut trăiesc în aceeași casă, aceștia ar trebui sterilizați înainte ca femela să intre în călduri.

Dacă aveți doar un animal de companie acasă, nevoia de a steriliza sau de a castra va fi mult mai mică, dar ar trebui să acordați atenție animalului dvs. atunci când este în călduri și se plimbă liber.

Înainte ca animalul tău de companie să fie sterilizat sau castrat, este foarte important ca medicul veterinar să efectueze un control complet pentru a se asigura că nu există probleme de sănătate. Ar trebui furnizat un istoric medical complet al animalului de companie, deoarece afecțiunile de bază sau medicamentele prescrise pot fi relevante.

 

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

Articole Similare

Sep

20

Efectul castrării asupra bunăstării porcilor

Castrarea masculilor constă în îndepărtarea testiculelor sau inhibarea funcției testiculare. Deși prevalența castrării la porci variază în funcție de fiecare țară, în general este o practică de rutină care se realizează prin intervenție chirurgicală fără anestezie în prima săptămână de viață a purcelului. Avantajele castrării ar fi: prevenirea reproducerii nedorite în sisteme extensive, reducerea comportamentului agresiv și a rănilor și comportamentului de montare în consecință și posibilitatea fabricării de produse prelucrate de calitate superioară.

Sep

19

Agresivitatea la porcine și consecintele ei asupra bunăstării

Porcii sunt animale sociale care stabilesc relații de dominanță-subordonare prin agresivitate. Agresiunile de contact și fără contact apar atunci când porcii necunoscuți sunt amestecați împreună și pot fi o problemă de bunăstare dacă duc la stres sau provoacă răni. Reducerea agresiunii îmbunătățește bunăstarea animalelor prin reducerea stresului și a rănilor și îmbunătățirea stării de sănătate a porcilor. Cele mai notabile strategii de reducere a agresiunii sunt menținerea stabilă a grupurilor sociale, reducerea densității și facilitarea accesului

Sep

15

Alzheimer canin: cum să detectăm dacă câinele nostru suferă de această maladie!

Câinii îmbătrânesc într-un ritm mai rapid decât noi, așa că suntem sortiți să asistăm la ravagiile anilor care trec asupra câinilor. Pe lângă cunoscuta osteoartrita, se adaugă frecvent problemele de rinichi, de vedere sau auz, care caracterizează acei câini care ajung la vârste înaintate. Acest lucru se evidențiază aproximativ la vârsta de cincisprezece ani la câinii de talie mare și până la douăzeci de ani la cei de talie mică.

Sep

14

Patologiile psihologice și de comportament a câinilor

Nu există nici o îndoială că câinele este un animal cu un caracter marcant social, așa că are nevoie să trăiască cu stăpânii săi și să interacționeze cu semenii săi pentru a fi echilibrat. Familia care include un membru canin trebuie să știe că, pentru el, vor fi ceva ca haita lui. Cu alte cuvinte, relația cu proprietarul este esențială pentru a evita problemele de comportament al câinelui. Mai exact, perioada de socializare a catelusului

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<