Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Suplimente Esențiale pentru Sănătatea Câinilor de Toate Vârstele

03 Apr 2024

Indiferent de vârsta lor, câinii merită să primească o îngrijire completă și echilibrată pentru a le asigura o viață sănătoasă și fericită. Suplimentele pot completa dieta și pot contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a câinelui tău în diferite etape ale vieții sale. Iată câteva recomandări pentru suplimentele potrivite în funcție de categoriile de vârstă ale câinilor:

Pui / Câini Tineri:

1. Omega-3 și Omega-6: Acizii grași esențiali sunt esențiali pentru dezvoltarea cognitivă, dezvoltarea sănătoasă a creierului și a sistemului nervos și a sistemului imunitar al puilor. Acești acizi grași ajută, de asemenea, la menținerea sănătății pielii și a blănii.
https://vet.md/pet-shop/brit-care-salmon-oil-500-ml-.html

2. Calcium: Un nivel adecvat de calciu este crucial pentru dezvoltarea oaselor și a dinților sănătoși la pui.

3. Probiotice: Susțin sănătatea tractului digestiv și ajută la menținerea unui echilibru bacterian sănătos în intestin, ceea ce poate fi deosebit de important pentru puii care trec printr-o tranziție alimentară.https://vet.md/medicamente/florentero-10-tablete.html


Câini Adulți:

1. Glucosamină și Condroitină: Aceste suplimente sunt recomandate pentru menținerea sănătății articulațiilor și pentru a preveni apariția problemelor articulare legate de vârstă sau activitățile fizice intense. https://vet.md/medicamente/joint--on---10-tablete-.html

2. Antioxidanți: Vitaminele C și E, precum și alte antioxidante, contribuie la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative și la întărirea sistemului imunitar.

3. Acizi Grași Omega-3: Benefici pentru sănătatea cardiovasculară, a pielii și a blănii, precum și pentru menținerea funcției cognitive la câinii adulți. (un exemplu de produs- Ulei de somon.- https://vet.md/pet-shop/brit-care-salmon-oil-500-ml-.html


Câini Bătrâni/ Seniori:

Suplimente pentru Sănătatea Articulațiilor: Pe măsură ce câinii îmbătrânesc, articulațiile lor devin mai predispuse la probleme. Suplimentele care conțin glucosamină, condroitină și alte ingrediente pentru sănătatea articulațiilor pot fi utile pentru a-i ajuta să rămână activi și mobili.

Suplimente pentru Sănătatea Cognitivă: Unele suplimente pot ajuta la menținerea funcției cognitive și a sănătății creierului pe măsură ce câinii îmbătrânesc, contribuind la prevenirea sau întârzierea apariției problemelor de memorie și comportamentale (complex vit. B)

Vitamine și Minerale: În funcție de necesitățile individuale ale câinelui bătrân, suplimentele de vitamine(A-vedere, B-cognitiv etc.) și minerale(Ca, Mg ) pot fi recomandate pentru a compensa eventualele deficiențe nutriționale cauzate de o dietă mai puțin echilibrată sau de procesele de îmbătrânire.https://vet.md/medicamente/joint--on---10-tablete-.html

Este întotdeauna recomandat să discuți cu medicul veterinar înainte de a începe orice regim de suplimentare, pentru a te asigura că alegi cele mai potrivite suplimente pentru nevoile specifice ale câinelui tău și pentru a evita supradozarea sau interacțiunile medicamentoase nedorite.

Articole Similare

May

25

Boala sacilor anali la câini

Ce sunt sacii anali? Sacii anali sunt două pungi mici situate pe fiecare parte a anusului, la aproximativ 4 ore și 8 ore. Pereții sacului sunt căptușiți cu un număr mare de glande sebacee (sudoroare) care produc un lichid urât mirositor. Lichidul este stocat în sacii anali și apoi este eliberat printr-un mic canal sau canal care se deschide chiar în interiorul anusului. Sacii anali sunt denumiti în mod obișnuit glande anale. Sacii sunt prezenți atât la câinii masculi, cât și la femele.

May

12

Top 5 Rase de Câini Pentru Oameni Cu Un Mod de Viață Activ!

Dacă ești o persoană activă, iubitoare de mișcare și aventură, atunci un companion canin este exact ceea ce îți lipsește pentru a-ți însenina viața. Iată topul nostru al celor mai potrivite rase de câini pentru un mod de viață activ:

May

09

Ce este giardia si cum se transmite

Giardia este un parazit al sistemului digestiv, mai precis al intestinului subtire. Exista foarte multe specii de Giardia cunoscute pana in prezent, cea mai importanta fiind Giardia intestinalis (sinonime: Giardia duodenalis, Giardia lamblia). Acest parazit se prezinta sub 2 forme.

May

03

Aveți grijă la supraalimentarea în timpul sărbătorilor pascale!

Cu sărbătorile pascale apropiindu-se, e important să avem în vedere și bunăstarea celor mici, adică animăluțele noastre de companie. În timp ce noi, oamenii, ne bucurăm de mese festive și dulciuri, trebuie să fim conștienți de faptul că animalele  nu trebuie să împartă tot ce punem pe masă.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<