Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Top 5 tipuri de caracter a câinilor

11 Nov 2022

Top 5 tipuri de caracter a câinilor

La fel ca oamenii, animalele de companie au comportamente care le definesc personalitatea. Cunoașterea diferitelor personalități la câini poate fi o informație importantă atunci când alegeți o rasă de câini potrivită.

Există cinci tipuri de temperament comune câinilor care, deși nu sunt exclusive, definesc o mare parte din trăsăturile comportamentale ale animalului.

Primul lucru de știut este că majoritatea personalităților la câini au o încărcătură genetică semnificativă, deși disciplina și antrenamentul ajută la corectarea și controlul impulsurilor.

1.Câinii agresivi este, prin fire, bătăuș și impulsiv. Acest tip de personalitate este obișnuit la rase precum Rottweiler, Doberman și Ciobănesc German. În plus, există doi factori importanți în fața unui câine agresiv. Primul lucru este să identifici că, de fapt, aceasta este personalitatea sa și că nu este un comportament învățat. Celălalt factor este proprietarul. Câinii agresivi sunt de obicei foarte dominanti, așa că au nevoie de un stăpân cu caracter, cu capacitatea de a arăta cine este șeful. Este necesar ca el să se poată impune câinelui și să arate cine deține controlul. Educația poate influența foarte mult acest tip de caracter; Îi poate întări comportamentul agresiv sau îl poate înmuia. Și va depinde în mare măsură de mediul lor și de maestru. Pentru a-și degaja din agresivitatea, acest tip de câine are nevoie de multă activitate și exerciții fizice.

2.Câinii timizi . Spre deosebire de alte personalități la câini, timiditatea poate fi dobândită și, deși există și factori genetici, unii câini devin timizi din cauza unor traume sau a lipsei de socializare. Acest tip de personalitate este comun la câinii care au fost izolați sau au avut contact redus cu oamenii. Apare și la câinii care au trăit cu alte rase mai dominant, sunt mai puțin extravertiți decât alții, iar acesta este cazul acestui tip caracter. Câinii preferă să petreacă timp singuri, descoperindu-și propriile abilități. Acești câini te iubesc foarte mult, dar respectă și spațiul tău și al lor.

3. Cainii pasivi-agresivi. Putem spune că vorbim de o personalitate pasiv-agresivă atunci când câinele reacționează impulsiv la situații de frică.

Câinii timizi în general vor fugi atunci când le este frică , iar un animal pasiv-agresiv este predispus la acțiune, pentru că găsește în agresivitate modalitatea de a pune capăt fricii sale. Acest tip de personalitate poate fi o consecință a unei încrucișări proaste de personalități la câini. Adică, reproducerea între un câine agresiv și unul timid, ceea ce este o greșeală comună la crescătorii cu puțină experiență.

4. Câinii sociabili. Ca și alte personalități la câini, sociabilitatea este ereditară și este de la sine înțeles că o bună parte dintre animale sunt prietenoase și afectuoase din cauza rasei din care descind. Acestea își arată personalitatea atât cu oameni, cât și cu alți câini sau alte animale. Acești câini, datorită caracterului lor, sunt ideali pentru casele în care sunt copii sau bătrâni.

5. Câinii independenți. Câinii independenți au o atitudine detașată față de afecțiune și îngrijire. Sunt animale dezinteresate în conviețuire și, prin urmare, nu necesită prea multă afecțiune din partea stăpânilor. De obicei, ei caută îngrijire numai atunci când doresc sau au nevoie; în restul timpului duc o viață solitare.

Articole Similare

Nov

23

Cum să ajuți un animal de companie să se obișnuiască cu un copil

Când un nou-născut vine acasă, poate fi puțin dificil pentru toți cei care locuiesc acolo să se aclimatizeze cu el. Cel mai mare pas pentru acest caz este ca oamenii care locuiesc acolo și animalele de companie să se obișnuiască cu noul membru al familiei. Evitați forțarea animalului la oricare acțiune neobișnuită pentru el. Acest lucru îl poate speria, îndeosebi, dacă nu este obișnuit cu lucruri sau oameni noi; este posibil să ai chiar o reacție negativă

Nov

14

Cât de des trebuie să baiești câinele ?

Cât de des scăldăm câinele, este una dintre dilemele persoanelor care își împart viața cu un câine. O întrebare care, departe de a fi nesemnificativă, are o mulțime de zvonuri asociate: ca ar trebui făcută baia o dată pe an, că baia deteriorează firele de blană a câinelui, că îi dereglează bariera de apărare a pielii... și multe alte zvonuri foarte convingătoare. Dar această procedură de igienă nu este doar pentru a il ajuta să

Nov

08

Демодекоз у собак -диагностика симптомы и схема лечения

Demodex canis считается нормальным компонентом кожной экосистемы собак, который передается во время лактации. Иногда этот клещ чрезмерно размножается в коже, вызывая локальное или генерализованное кожное заболевание, требующее специфического лечения препаратами, зарегистрированными для собак, в дополнение к лечению любого основного заболевания. Клещи рода Demodex собак считаются неотъемлемой частью физиологической фауны кожи, так как они появляются в небольшом количестве у большинства собак, не вызывая каких-либо клинических симптомов. В норме они всегда живут в просвете волосяных фолликулов

Nov

04

Câinele tău îmbătrânește: iată ce trebuie să știi pentru ai îmbunătăți calitatea vieții

Deși nu poți opri ceasul pentru ca câinele tău să nu mai îmbătrânească, te poți adapta la noile sale necesități. Trebuie doar să fii atent la anumite semne care te avertizează de sosirea bătrâneții lui pentru a-i oferi calitatea vieții pe care o merită în această nouă etapă. Câinii de talie mare încep de obicei să îmbătrânească după șapte ani, în timp ce rasele mici o fac în jurul a opt. Când se apropie

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<