Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Top 5 tipuri de caracter a câinilor

11 Nov 2022

Top 5 tipuri de caracter a câinilor

La fel ca oamenii, animalele de companie au comportamente care le definesc personalitatea. Cunoașterea diferitelor personalități la câini poate fi o informație importantă atunci când alegeți o rasă de câini potrivită.

Există cinci tipuri de temperament comune câinilor care, deși nu sunt exclusive, definesc o mare parte din trăsăturile comportamentale ale animalului.

Primul lucru de știut este că majoritatea personalităților la câini au o încărcătură genetică semnificativă, deși disciplina și antrenamentul ajută la corectarea și controlul impulsurilor.

1.Câinii agresivi este, prin fire, bătăuș și impulsiv. Acest tip de personalitate este obișnuit la rase precum Rottweiler, Doberman și Ciobănesc German. În plus, există doi factori importanți în fața unui câine agresiv. Primul lucru este să identifici că, de fapt, aceasta este personalitatea sa și că nu este un comportament învățat. Celălalt factor este proprietarul. Câinii agresivi sunt de obicei foarte dominanti, așa că au nevoie de un stăpân cu caracter, cu capacitatea de a arăta cine este șeful. Este necesar ca el să se poată impune câinelui și să arate cine deține controlul. Educația poate influența foarte mult acest tip de caracter; Îi poate întări comportamentul agresiv sau îl poate înmuia. Și va depinde în mare măsură de mediul lor și de maestru. Pentru a-și degaja din agresivitatea, acest tip de câine are nevoie de multă activitate și exerciții fizice.

2.Câinii timizi . Spre deosebire de alte personalități la câini, timiditatea poate fi dobândită și, deși există și factori genetici, unii câini devin timizi din cauza unor traume sau a lipsei de socializare. Acest tip de personalitate este comun la câinii care au fost izolați sau au avut contact redus cu oamenii. Apare și la câinii care au trăit cu alte rase mai dominant, sunt mai puțin extravertiți decât alții, iar acesta este cazul acestui tip caracter. Câinii preferă să petreacă timp singuri, descoperindu-și propriile abilități. Acești câini te iubesc foarte mult, dar respectă și spațiul tău și al lor.

3. Cainii pasivi-agresivi. Putem spune că vorbim de o personalitate pasiv-agresivă atunci când câinele reacționează impulsiv la situații de frică.

Câinii timizi în general vor fugi atunci când le este frică , iar un animal pasiv-agresiv este predispus la acțiune, pentru că găsește în agresivitate modalitatea de a pune capăt fricii sale. Acest tip de personalitate poate fi o consecință a unei încrucișări proaste de personalități la câini. Adică, reproducerea între un câine agresiv și unul timid, ceea ce este o greșeală comună la crescătorii cu puțină experiență.

4. Câinii sociabili. Ca și alte personalități la câini, sociabilitatea este ereditară și este de la sine înțeles că o bună parte dintre animale sunt prietenoase și afectuoase din cauza rasei din care descind. Acestea își arată personalitatea atât cu oameni, cât și cu alți câini sau alte animale. Acești câini, datorită caracterului lor, sunt ideali pentru casele în care sunt copii sau bătrâni.

5. Câinii independenți. Câinii independenți au o atitudine detașată față de afecțiune și îngrijire. Sunt animale dezinteresate în conviețuire și, prin urmare, nu necesită prea multă afecțiune din partea stăpânilor. De obicei, ei caută îngrijire numai atunci când doresc sau au nevoie; în restul timpului duc o viață solitare.

Articole Similare

Sep

28

Și animalele suferă de "insult" ? Cum se manifestă Atacul Vascular Cerebral la câini și pisici.

Insultul, cunoscut și sub denumirea de accident vascular cerebral (AVC) în cazul oamenilor, este o afecțiune gravă care poate afecta și câinii și pisicile. Semnele clinice ale insultului pot varia, iar recunoașterea rapidă a acestora este esențială pentru a acorda îngrijiri medicale adecvate. În această postare, vom discuta despre cauzele, cum se manifestă insultul la câini și pisici, precum și despre opțiunile de tratament disponibile.

Sep

08

Cum călătorim corect și fără stres cu un animal de companie? Sfaturi utile!

Călătoria cu animalul tău de companie poate fi o experiență plină de satisfacții, dar necesită o planificare atentă pentru a te asigura că atât tu, cât și prietenul tău blănos aveți o călătorie confortabilă și fără stres. Iată câteva sfaturi pentru călătoria confortabilă a animalelor de companie

Aug

09

Tundem sau nu tundem cainii si pisicile in timpul caniculei?

Blana animalelor are un sistem natural de reglare a temperaturii, care le permite să rămână protejați de supraîncălzire în timpul căldurii. Prin tăierea excesivă a blănii sau prin tunderea unor coafuri specifice(de exemplu tunsoarea specifică la rasa poodle-corpul tuns scurt și labele și capul lăsat cu blană)  compromite această capacitate naturală de reglare a temperaturii, cee ace îl face pa animal sa are grade diferite de temperatură pe corp și  poate duce la suprasolicitarea organismului și la riscul de supraîncălzire și șoc termic.

Jun

13

De ce să folosiți un serviciu de telemedicină veterinară?

Telemedicina este definită ca modalitatea de furnizarea a serviciilor medical veterinare la distanță, utilizând tehnologiile informaționale și de comunicație, pentru a facilita consultările medicale, a evalua și gestiona îngrijirile medicale referitor la starea de sănătate a pacienților.Telemedicina nu înlocuiește practica actuală de medicină veterinară, ci este un instrument complementar care vine în ajutor medicilor veterinari.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<