Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Tundem sau nu tundem cainii si pisicile in timpul caniculei?

09 Aug 2023

Dragi iubitori de animale,

 

Pe măsură ce temperaturile în jurul nostru cresc și canicula se instalează, este esențial să ne gândim și la bunăstarea animalelor de companie, în special a câinilor și pisicilor noastre dragi. O practică des întâlnită, dar nerecomandată în astfel de condiții, este tunderea excesivă a blănii animalelor pe timp de căldură. Astăzi, vrem să vă informăm despre motivele pentru care ar trebui să evităm această practică în timpul caniculei:
 

1. Blana oferă protecție împotriva soarelui: Blana câinilor și a pisicilor nu este doar un înveliș estetic, ci joacă un rol important în protecția lor împotriva efectelor nocive ale razelor solare UV. Aceasta previne arsurile solare și ajută la reglarea temperaturii corpului, păstrându-i corpul cu câteva grade mai jos pe timpul verii cât și protejați de frig în timpul iernii.


2. Reglarea termică: Blana animalelor are un sistem natural de reglare a temperaturii, care le permite să rămână protejați de supraîncălzire în timpul căldurii. Prin tăierea excesivă a blănii sau prin tunderea unor coafuri specifice(de exemplu tunsoarea specifică la rasa poodle-corpul tuns scurt și labele și capul lăsat cu blană)  compromite această capacitate naturală de reglare a temperaturii, cee ace îl face pa animal sa are grade diferite de temperatură pe corp și  poate duce la suprasolicitarea organismului și la riscul de supraîncălzire și șoc termic.


3. Protecția împotriva insectelor și alergenilor: Blana oferă o barieră naturală împotriva muștelor, țânțarilor și altor insecte care pot fi agresive în timpul verii. De asemenea, ajută la reducerea expunerii la alergeni și iritanți din mediu, protejându-i pe animale de eventuale reacții alergice.


4. Probleme de piele: O tundere excesivă sau incorectă poate duce la probleme de piele precum arsuri solare, iritații, mâncărime și chiar infecții. Pielea sensibilă a animalelor de companie poate fi mai vulnerabilă în timpul caniculei, iar tunderea excesivă poate agrava aceste probleme.

 

În schimb, există alte măsuri pe care le puteți lua pentru a ne ajuta animăluțele  să facă față caniculei:

-        Hidratare adecvată: Asigurați-vă că câinii și pisicile au mereu acces la apă proaspătă și rămâneți atenți la semnele de deshidratare.

-        Oferiți zone umbroase : Daca stau la curte, asigurați-vă că animalele de companie au acces la umbră în timpul zilelor toride. Dacă stau la apartament fiți sigur că ați lăsat ușa deschisă la camera care e cea mai umbrită, sau trageți draperiile. EVITAȚI  plimbările în mijlocul zilei, când temperaturile sunt cele mai ridicate.

-        Plimbări scurte și în locuri răcoroase: Dacă este necesară o plimbare, alegeți locuri răcoroase, cum ar fi parcurile cu multă vegetație, pentru a evita supraîncălzirea.

-        Grijă la asfalt și suprafețe fierbinți: Evitați să-i plimbați pe asfalt sau pe alte suprafețe fierbinți, deoarece acestea pot arde delicatele lăbuțe ale animalelor. Animalele nu au încălțăminte care să-I protejeze cum au oamenii. De aceea verificați asfaltul cu palma, dacă vă frige pe dumneavoastră, cu siguranță e prea fierbinte și pentru cățeii voștri.
 

Dacă animalele voastre au ghemotocuri pe blană, tunderea nu trebuie să fie opțiunea nr.1. Faceți o vizită la  unsalonde grooming pentru ai oferi o igienizare corespunzătoare. Dacă situația va fi gravă și tunderea este inevitabliă, atunci încercați să fiți cât mai puțin expuși la soare și să fie hidratați corespunzător .


În încheiere, înțelegem că dorința de a-i proteja pe câinii și pisicile noastre în timpul caniculei este una nobilă, dar trebuie să fim conștienți de nevoile naturale ale animalelor și să evităm tăierea excesivă a blănii lor. Îngrijirea adecvată și precauția în timpul verii îi vor ajuta să rămână fericiți și sănătoși în timpul căldurii.

 

Luați-vă timp pentru a-i oferi animalelor de companie dragi confortul și iubirea pe care le merită în această perioadă caldă a anului!

 

 

Articole Similare

Sep

28

Și animalele suferă de "insult" ? Cum se manifestă Atacul Vascular Cerebral la câini și pisici.

Insultul, cunoscut și sub denumirea de accident vascular cerebral (AVC) în cazul oamenilor, este o afecțiune gravă care poate afecta și câinii și pisicile. Semnele clinice ale insultului pot varia, iar recunoașterea rapidă a acestora este esențială pentru a acorda îngrijiri medicale adecvate. În această postare, vom discuta despre cauzele, cum se manifestă insultul la câini și pisici, precum și despre opțiunile de tratament disponibile.

Aug

25

Boala ghearelor de pisică sau infecția cu Bartonella Henselae. Ce importanță are această bacterie pentru om?

Deși pisicile sunt animale de companie minunate, acestea pot transmite bacterii periculoase atunci când zgârie oamenii. Boala ghearelor sau a zgârieturii de pisică este o boală infecţioasă. Principalul simptom al bolii este reprezentat de limfadenopatie regională, adică inflamarea limfonozilor. Aceasta se poate asocia și cu manifestări sistemice: febră, cefalee, splenomegalie, lipsa poftei de mâncare. Cele mai multe cazuri apar toamna sau la începutul iernii, posibil asociat cu creşterea numărului de pisici şi infestarea cu purici din timpul verii!

Sep

08

Cum călătorim corect și fără stres cu un animal de companie? Sfaturi utile!

Călătoria cu animalul tău de companie poate fi o experiență plină de satisfacții, dar necesită o planificare atentă pentru a te asigura că atât tu, cât și prietenul tău blănos aveți o călătorie confortabilă și fără stres. Iată câteva sfaturi pentru călătoria confortabilă a animalelor de companie

Aug

15

Toxoplasma gondii: Cunoașteți inamicul invizibil al pisicilor și ce riscuri prezintă pentru femeile insarcinate

Toxoplasma gondii este un parazit microscopic care poate infecta o gamă largă de animale cu sânge cald, inclusiv pisicile și oamenii. Acest parazit este cunoscut pentru că poate avea implicații serioase, mai ales pentru femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar slăbit. Oamenii pot contracta infecția prin contact direct cu fecalele de pisică, consum de carne insuficient gătită sau prin expunerea la sol sau apă contaminate cu chisturi de parazit. Riscurile majore apar în cazul femeilor însărcinate, deoarece parazitul poate afecta fătul și poate duce la complicații grave, precum malformații congenitale, pierderi de sarcină sau probleme neurologice la nou-născuți.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<