Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Sfaturi Utile ale Medicului Veterinar

ToateAlbine BovineCabalineCaprineCâiniIepuriOvinePisiciPorcinePăsări domesticeRozătoarePeștiPăsări și animale decorative

Boala edematoasă a purceilor, este o boală necontagioasă care se dezvoltă la 2-3 săptămâni de la înțărcare. Se manifestă ca un edem caracteristic al țesutului subcutanat și sub stratul mucos al tuturor sistemelor. și organele animalului. Infecția se bazează pe bacilul gram-negativ (Gr-) Escherichia coli. Și are tulpini hemolitice și toxigenice care produc toxine specifice. Absorbite din intestine, toxinele încep să acționeze asupra vaselor, provocând în același timp eliberarea de lichid. Lichidul, la rândul său

Mortalitatea purceilor nou-născuți este o problemă majoră a bunăstării și economică a animalelor. Procentul de mortalitate neonatală variază foarte mult între 5 și 35%. Decesele apar mai ales în primele 48 de ore după fătare, zdrobirea de către scroafe fiind prima cauză de mortalitate. Cu toate acestea, mortalitatea purceilor nou-născuți este rezultatul unui set complex de interacțiuni între scroafă, purcei și mediu, astfel încât identificarea unei singure cauze este adesea foarte dificilă.

Castrarea masculilor constă în îndepărtarea testiculelor sau inhibarea funcției testiculare. Deși prevalența castrării la porci variază în funcție de fiecare țară, în general este o practică de rutină care se realizează prin intervenție chirurgicală fără anestezie în prima săptămână de viață a purcelului. Avantajele castrării ar fi: prevenirea reproducerii nedorite în sisteme extensive, reducerea comportamentului agresiv și a rănilor și comportamentului de montare în consecință și posibilitatea fabricării de produse prelucrate de calitate superioară.

Porcii sunt animale sociale care stabilesc relații de dominanță-subordonare prin agresivitate. Agresiunile de contact și fără contact apar atunci când porcii necunoscuți sunt amestecați împreună și pot fi o problemă de bunăstare dacă duc la stres sau provoacă răni. Reducerea agresiunii îmbunătățește bunăstarea animalelor prin reducerea stresului și a rănilor și îmbunătățirea stării de sănătate a porcilor. Cele mai notabile strategii de reducere a agresiunii sunt menținerea stabilă a grupurilor sociale, reducerea densității și facilitarea accesului

Alimentele ecologice au o reputație foarte bună într-o societate care este din ce în ce mai conștientă de produsele naturale și de grija pentru mediu și asta pentru că sunt ingrediente care nu au fost tratate cu aditivi artificiali, fiind potențial periculoași pentru sănătatea umană.Majoritatea alimentelor organice se găsesc în grupul fructelor, legumelor, boboaselor deși este din ce în ce mai frecvent întâlnit și alimente de origine animală. Motivul principal pentru care un aliment este numit organic este că nu au fost folosiți aditivi artificiali în producerea lui. Acestea includ îngrășăminte, erbicide și pesticide

Unele tumori nu se răspândesc în alte părți ale corpului sau au tendința de a invada țesuturile din jur - acestea sunt cunoscute ca tumori „benigne”. Termenul de cancer este folosit pentru a descrie și tumorile „maligne” care invadează în mod normal țesutul sănătos din jur și se pot răspândi în alte locuri ale corpului (cunoscute sub numele de metastaze). Acestea se răspândesc în tot corpul prin fluxul sanguin sau vasele limfatice. Datorită naturii lor

Alexei Dorogov a folosit broaște ca materie primă biologică, iar ca metodă de prelucrare, sublimarea la temperatură înaltă a țesuturilor, urmată de condensarea vaporilor rezultați. Lichidul rezultat avea proprietăți antiseptice, stimulatoare, de vindecare a rănilor și a fost numit Stimulator Antiseptic al lui Dorogov - ASD. Ulterior, lichidul s-a depus și s-a stratificat - precipitatul a fost numit ASD fracțiunea 3, iar lichidul de deasupra sedimentului a fost numit ASD fracțiunea 2.

Scurtă descriere: ASD-2 este un medicament obținut prin distilarea materiilor prime de origine animală. Sublimitatea uscată este distrugerea treptată a substanțelor organice (proteine, grăsimi, carbohidrați și acizi nucleici) fără accesul oxigenului la temperaturi ridicate la componente cu greutate moleculară mică, care sunt similare ca structură cu produsele metabolismului celulelor vii. Compoziția sa conține substanțe active care au un efect stimulativ asupra activității sistemului nervos central, precum și a sistemului nervos vegetativ, care îmbunătățește motorica tractului

Pentru a desfășura subiectul referitor la utilizarea acidifianților în hrana animalelor sau apa de baut trebuie să știm că acidifiantul este o combinaţie de acizi organici (exemplu : acidul lactic - cel mai frecvent întâlnit în produsele lactate acre, acid citric , acidul propionic şi acidul formic) şi oligo elemente (exemplu : cuprul, sub formă de sulfat , zinc chelatat), în rapoarte optim echilibrate, care oferă multe beneficii.Mediul normal al stomacului animalelor este acid

După fătare pierderile normale, din greutatea corporală a scroafelor sunt de 13-15 % din greutatea , în cazul unei lactaţii de 8 săptămâni. În cazul unor condiţii precare de furajare pierderile pot ajunge şi până la 40 % din greutate cu efect devastator asupra performanţelor productive. Hrana scroafelor care alăptează trebuie să aibă un conținut ridicat de proteine și energie. Nivelul optim al proteinelor trebuie să fie între 25 și 30% pentru a oferi astfel purceilor

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<