Inscriete la noutatile noastre
Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.
Telefon
Adresați întrebarea D-vstra si medicul Vă va răspunde imediat ce va deveni disponibil.
Raspunsul specialistului:
Bună ziua!
Faptul că ați vizitat pădurea poate sau nu să fie relvant în această situație.
Bubițele pe tot corpul cel mai probabil indică urticaria. Aceasta reprezintă o reacție alergică care poate fi declanșată de diferiți agenți alergeni, posibil din pădure cum ar fi acarienii sau din casă, cum este praful, o soluție sau detergent cu care ați curățat recent.
Chiar și dacă animalul este deparazitat extern, dacă prparatul care îl folosiți nu are efect repelent, adică de respingere a praziților cum ar fi puricii și căpușele,acestea se vor atașa de animal și îl pot mușca. Evident ca vor muri după, dar anume mușcătura poate provoca o reacție alergică și de sensibilizare al animalului care poate rezulta în bubițe roșii pe tot corpul.
Tremurăturile pot fi un semn al stresului sau deranjul provocat de bubițe(pentru că totuși este o inflamație și deranjează animalul, poate provoca și mâncărime).
O altă cauză a acestor simptome pot fi și bolile autoimune care au intrat în faza activă și se manifestă.
Acestea sunt doar câteva cauze și doar pe simptomele descrise nu se poate pune un diagnostic precis și un tratament, de aceea vă recomand să vă adresați la un medic veterinar cat mai rapid pentru a nu se agrava situația.
Raspunsul specialistului:
Bună ziua!
Dacă câinele deja vomită cu sânge este o situație de urgență și trebuie să vă adresați la medicul veterinar.
Rasa labrador este bine cunoscută ca fiind unii din cei mai frecvenți pacienți cu ingestie de corp străin, așa că cel mai probabil a mâncat vreun obiect ascuțit sau traumatic din casăsu de afară când nu ați observat dumneavoastră.
Vă recomand să vă adresați de urgență la Centrul medical veterinar universitar din Chișinău sau orice alt cabinet veterinar!
Vă urez sănătate!
Raspunsul specialistului:
Bună ziua!
Din păcate noi nu oferim servicii funerare sau de transport al animalelor decedate.
În așa caz cred că cel mai uman ar fi să-l îngropați într-un loc liniștit.
Raspunsul specialistului:
Bună ziua!
Dacă chiar și după tratament nu ați observat nici o îmbunătățire, este indicat să vă adresați la un medic veterinar pentru un examen clinic complet și identificarea cauzei. Doar el poate stabili gradul de severitate și dacă este o tumoră sau nu.
Există mai multe condiții patologice care pot genera aspectul de pată albă în ochi,unele din ele sunt:
1.Infecții bacteriene sau virale - Bacteriile cum sunt Chlamidophila felis sau Mycoplasmele provoacă conjuctivită si hiperemie cu scurgeri oculare, Iar la infecția cu Herpesvirus si Calicivirus acestea sunt simptome secundare.
Virusul imunodeficienței feline (FIV) și Leucemia felină (FeLV) sunt 2 virusuri care vor scădea imunitatea animăluțui și astfel făcându-le mult mai sensibile la infecții secundare(aici se pot infecta ochii care vor da și simptomele descrise).
2. Ulcerul cornean - este o leziune deschisă a stratului extern transparent al ochiului (cornea). Poate apărea din cauza zgârieturilor, infecțiilor bacteriene sau a altor leziuni ale corneei.
3. Leucoma corneană - reprezintă o cicatrice care se formează pe cornee după o leziune sau o infecție oculară anterioară. Aceasta poate apărea ca o pată albă pe cornee.
4. Cataracta - o afecțiune caracterizată prin opacifierea lentilei ochiului. În stadiile inițiale, o cataractă poate apărea ca o pată mică și albicioasă în ochi( dar mai des e asociată pacienților vârstnici, rar la tineret).
Pentru a stabili cauza definitivă ați putea sa vă adresați la Centru Medical Veterinar Universitar al Facultății de Medicină Veterinară din Chișinău, pentru a beneficia de consultație și investigațiile necesare!
Raspunsul specialistului:
Bună ziua!
Această nouă formațiune poate fi o hernie abdominală sau inghinală. O hernie reprezintă un spațiu cu sac nou format într-o zonă unde normal nu trebuie să existe.
Acestea pot fi de 2 feluri: strangulate si nestrangulate.
Herniile nestrangulate sunt hernii care au doar formațiunea de sac unde pot (sau nu) să se angajeze un intestin, dar nu va da reacție (încă).
Herniile strangulate sunt hernii prin care au trecut organe sau intestine abdominale și au dat reacție.
În așa caz animalul refuză mâncarea, vomită, este letargic și starea lui de bine se agravează drastic. Acestea devin o situație de urgență unde este nevoie de intervenție chirurgicală.
Dacă animăluțul nu este deranjat înseamnă că poate fi o hernie nestrangulată, dar acestea pot evolua rapid în hernii strangulate și starea să se agraveze rapid.
De asemenea, poate fi și o tumoră de diferite origini.
Vă recomand cât mai rapid să vă adresați la un medic veterinar, pentru că doar acesta este capabil să stabilească cu certitudine cauza și diagnosticul final.
Puteți să vă adresați la Centrul medical veterinar universitar din Chișinău!
Inscriete la noutatile noastre