Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Tetravit 100 ml Nita-Farm

1voturi

47Lei 60Lei

IN STOCK

Cantitatea

Articol: vsa020
Porcine Pisici Ovine Iepuri Câini Caprine Cabaline Bovine

Descriere

Informatii generale
 Denumirea medicamentului de uz veterinar:
- denumirea comercială - Tetravit (complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei) (Tetravit (complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei));
- denumiri internaționale neproprietarite de ingrediente active - vitamina A, vitamina D₃, vitamina E, vitamina F.
Forma de dozare - soluție injectabilă și administrare orală.
Tetravit (un complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei) în 1 ml conține ca ingrediente active: vitamina A (palmitat de retinol (acetat)) - 50.000 ME, vitamina D₃ (colecalciferol) - 25.000 ME, vitamina E (acetat de tocoferol ) - 20 mg, vitamina F - 5 mg, și ca substanțe auxiliare: butil hidroxitoluen, alcool benzilic, uleiuri vegetale grase: floarea-soarelui, măsline, migdale.
În aparență, medicamentul este un lichid uleios limpede de la galben deschis la galben. Perioada de valabilitate, supusă condițiilor de depozitare într-un ambalaj original sigilat, este de 2 ani de la data producerii, după deschiderea flaconului - 28 de zile.
Este interzisă utilizarea medicamentului după data de expirare.
Tetravit (un complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei) este produs ambalat în 100 ml fiecare în sticle de capacitate corespunzătoare, închise ermetic cu dopuri de cauciuc, întărite cu capace de aluminiu cu agrafe ale primului control de deschidere. Fiecare pachet de consumatori este furnizat cu instrucțiuni de utilizare a medicamentului.
Depozitați produsul medicamentos în ambalajul închis al producătorului, separat de alimente și furaje, într-un loc ferit de razele solare directe, la o temperatură de la 0 ° C la 25 ° C.
Tetravit (un complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei) trebuie depozitat la îndemâna copiilor.
Produsul medicamentos neutilizat este eliminat în conformitate cu cerințele legale.
Tetravit (un complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei) este distribuit fără prescripție medicală de la un medic veterinar.

Proprietăți farmacologice
Tetravit (un complex de vitamine A, D₃, E, F din ulei) aparține grupului de preparate vitaminice complexe.
Tetravit (un complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei) reface lipsa de vitamine din organismul animalelor. Vitamina A reglează structura, funcția și regenerarea țesuturilor epiteliale și crește astfel rezistența la infecție. Dozele mai mari de vitamina A din organismul animalului inhibă pierderea în greutate și cresc metabolismul.
Vitamina D₃ reglează schimbul de calciu și fosfor și afectează absorbția acestora în tractul gastrointestinal, are efect anti-rachită.
Vitamina E reglează procesele redox și afectează metabolismul glucidelor-grăsimi, îmbunătățește efectul vitaminelor A și D₃.
Vitamina F este un amestec de acizi grași polinesaturați omega-3 esențiali omega-3. În organism, participă la sinteza grăsimilor (în special saturate), metabolismul colesterolului, are efect antiinflamator și antihistaminic, stimulează apărarea imunitară a organismului și vindecarea rănilor. În combinație cu vitamina D₃, promovează asimilarea calciului și fosforului, care este esențială pentru țesutul osos.

Introducerea unui medicament în organism duce la o creștere rapidă a concentrației de vitamine în sânge și la acumularea acestora în ficat și în alte țesuturi.

Tetravit (un complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei) în funcție de gradul de efect asupra organismului aparține substanțelor cu pericol scăzut (clasa de pericol 4 conform GOST 12.1.007-76), în doze recomandate este bine tolerat de animale, nu are un iritant local, embriotoxic , acțiune teratogenă, mutagenă și sensibilizantă.

Mod de administrare :
Tetravit (un complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei) este utilizat pentru prevenirea și tratamentul hipovitaminozei; creșterea rezistenței în situații stresante; când nevoia de vitamine crește din cauza încărcărilor suplimentare: în timpul sarcinii (numai în a doua jumătate); în timpul alăptării, cu încălcări ale funcției reproductive; la transportul animalelor; la schimbarea dietei; cu creștere cascadorie și creștere insuficientă în greutate; pentru boli infecțioase și invazive (ca ajutor): pentru măsuri veterinare: vaccinări preventive și deparazitare; după operație sau accidentare.

O contraindicație pentru utilizarea unui medicament este hipervitaminoza și hipersensibilitatea la componentele produsului medicamentos.

Atunci când lucrați cu medicamentul Tetravit (un complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei), trebuie respectate regulile generale de igienă personală și măsuri de siguranță prevăzute la lucrul cu medicamente. În timpul lucrului, este interzis să bei, să fumezi și să mănânci, să te speli pe mâini cu apă și săpun după lucrul cu medicamentul.

Dacă medicamentul ajunge pe piele sau mucoase, clătiți imediat cu multă apă de la robinet. În cazul reacțiilor alergice sau a ingerării accidentale a medicamentului în corpul uman, trebuie să contactați imediat o instituție medicală (cu instrucțiunile de utilizare sau o etichetă).
Utilizarea medicamentului Tetravit (complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei) pentru animalele însărcinate este posibilă numai în a doua jumătate, alăptarea și descendența animalelor sub supravegherea unui medic veterinar. Medicamentul este administrat la scroafele însărcinate cu 3-4 săptămâni înainte de fătare, la vacile uscate - cu 1-1,5 luni înainte de fătare.

Medicamentul este administrat intramuscular, subcutanat sau oral la animale în următoarele doze (pe animal pe zi):

Bovine - 5,0-6,0

Porci înțărcători - 1,5 ml

Cai - 3,0-5,0

Înlocuire creștere tânără - 2,0 ml

Viței, mânzuri - 2.0-3.0

Porci înăbușiți - 1,0 ml

Oile, capre - 1,0-2,0

Purcei nou-născuți - 0,5 ml

Miei - 1.0

Câini - 0,2-1,0 ml

Porci - 3.0-5.0

Iepuri - 0,2 ml

În scop profilactic, medicamentul este administrat la animale o dată la 2-3 săptămâni, în scop terapeutic - o dată la 7-10 zile.
Când este administrat oral, medicamentul este administrat animalelor într-un amestec cu hrană timp de trei săptămâni.
Concomitent cu numirea medicamentului, este necesar să se echilibreze rațiile în proteine, calciu, fosfor, magneziu și oligoelemente.
Când au fost utilizate în doze recomandate în conformitate cu instrucțiunile, efectele secundare și complicațiile nu au fost identificate. Cu o sensibilitate individuală crescută la unele animale, se observă excitație, salivație, ataxie, defecare frecventă și urinare. În aceste cazuri, utilizarea medicamentului este oprită, se administrează antihistaminice, se efectuează terapia simptomatică și de detoxifiere.

În cazul unei supradoze a unui medicament, un animal poate prezenta: coordonarea deficitară a mișcărilor, salivarea, depresia. Agenții și măsurile simptomatice sunt utilizate pentru a accelera eliminarea medicamentului din organism.
Medicamentul nu trebuie utilizat simultan cu hormonii corticosteroizi, deoarece promovează eliminarea vitaminei D₃ din organism și perturbă, de asemenea, absorbția și schimbul de calciu. Utilizarea simultană a medicamentului Tetravit (un complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei) cu glicozide cardiace poate îmbunătăți efectul lor toxic (riscul tulburărilor de ritm cardiac crește). Utilizarea concomitentă cu tetracicline crește riscul de a dezvolta hipertensiune intracraniană.
Atunci când este administrat oral, acidul acetilsalicilic și laxative uleioase afectează absorbția vitaminelor.
Evitați contactul medicamentului cu dezinfectanți.
Particularitățile acțiunii la prima utilizare a medicamentului și la anularea acestuia nu au fost dezvăluite.
Dacă vă lipsește să luați una sau mai multe doze de medicament, utilizarea se face conform aceleiași scheme, în conformitate cu această instrucțiune. Nu dați o doză dublă pentru a compensa doza ratată.
Produsele de la animale care au folosit Tetravit (un complex de vitamine A, D₃, E, F în ulei) pot fi utilizate în scopuri alimentare fără restricții.

 

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<